FONTOS


 

Vízilabda.2001

2001.december
- Micsoda kő!
- Gyarmati-Ruza: filmproducerek
- Ez történt 2001-ben
- Az év vízilabdázója: Biros Péter
- [spanyol] Joan Jané Athénig marad a spanyol pólósok élén
- [női] Három napig együtt a keret
- [női] A költözés gyümölcse
- A fát is ki kell kötni miattuk
- Eb-nyereség: 62 millió
- [női] Valkay Ágnes klasszissá nőtte ki magát
- [női] Ez történt 2001-ben
- Növekvő nyomás alulról
- A lábak jó kezekben
- Szlovéniában lesz az Eb
  2003-ban ismét kétfelé szakad a viadal
Akárhogy is nézzük, a budapestihez hasonló "full-extrás" Európa-bajnokságot csak nagyon kevés város képes rendezni az öreg kontinensen - ami nem meglepő, Paradicsomból (Hajós Alfréd uszodából) ugyanis csupán egy van. A 2003-as Eb-re pályázatokat megismerve több potentát is azon volt adják megint Budapestnek a rendezés jogát. Információink szerint a LEN vízilabda-bizottságának feje, Alphonse Angella még néhány hete is ezt a megoldást preferálta, végül azonban magasabb körök úgy határoztak, ne legyen ismétlés, hanem a német, a szlovén és az orosz szövetség között dőljön el a viadal. Igaz, mire az antwerpeni rövidpályás úszó Európa-bajnokság örve alatt összeülő LEN Büro megkezdte a procedúrát, kétszereplősre szűkült a verseny, a Hagennel pályázó germánok ugyanis visszavonulót fújtak. Végül a testület úgy határozott, hogy a szlovéneknek adja a rendezés jogát, vagyis 2003-ban déli szomszédunknál gyűlik össze az európai elit. Kérdésünkre Alessandro Sansa LEN-igazgató elmondta, akárcsak 1999-ben, ismét két, egymáshoz közeli helyiségben rendezik meg a viadalt, az urak Ljubljanában, a nők pedig Kranjban pólóznak majd. Végleges időpont egyelőre nincs, vagy június 6. és 16. vagy 13. és 23. között kerül sor az eseményre, amely egyébiránt újfent pusztán hetekkel előzi meg a barcelónai világbajnokságot.
CSG, Nemzeti Sport 2001.12.16.
- [női] Primász Ágira olykor rátör a csokiéhség
- Nyitva van az aranykapu
- [női] Az újpesti futballedző keményen neveli a lányát
- [női, junior] 4. női junior-világbajnokság, Perth
- Kutyaügy

2001.november
- [női] Nehéz lemondani a finom vacsoráról
- [női] Tóth Noémi visszatért

2001.október
- Athén jegyében egyeztettek
- Kemény élete a póló
- Eb: továbbra is 2003-ban
- [női] Faragó balkezesről álmodik
- Egy csillag, ha csillagokat lát
- Kemény-kitüntetés
- Bundától az aranyéremig
A moszkvai olimpia idején (1980) Debreczeny Pál nevét jól ismerték Szeged sportkedvelői. A város pénzügyi osztálya vezetőjeként a helyi SZEOL vízilabdacsapatát szerette volna nemzetközi porondra juttatni, s ennek érdekében komoly lépéseket tett.
- Minden idők legnagyobb vízilabdázójának tartom Faragó Tamást. Az akkori Vasasból kikerülve - hattyúdalként -, erősítette volna a szegedi csapatot. Nekem ő, Tamásnak a lóorvoslás volt az ideája, ami rendben is lett volna, de a nyolcvanas években képtelenek voltunk egy saját lovat beszerezni neki - mondja Debreczeny.
Nem sokkal ezután a csapat egy szentesi bundáját követően - a mai napig nem derült ki, ki adta el a két öngólos meccset - Debreczeny lemondott a vezetőséggel együtt, s a villányi borvidéken, Kisharsányban lett újra ismert a neve a borkedvelők között. Egy évtized alatt európai szintű csúcsborászatot fejlesztett fel.
- Az én dolgom a jó szőlő, a jó technológia, a jó piaci munka biztosítása. Villányból sok helyen nyertek már díjat. A borkiállítások csúcsán, Bordeaux-ban aranyérmet csak a Vylyan, a mi í94-es kékoportónk szerzett. A borral nem lehet bundázni...
Szegedi Ircsi, A színes Sport 2001.10.05
- Kósz: Lehet itt még alkotni

2001.szeptember
- Pólósünnep
Hétfőn lesz egy éve annak, hogy férfi vízilabda-válogatottunk aranyérmet szerzett a sydneyi olim-pián. Ez alkalomból a csapattagok és a szakmai stáb vasárnap este együtt vacsorázik, felidézik az átütő, óriási siker pillanatait.
- A játékosok kezdeményezték az összejövetelt, ám azt még nem tudom, hogy a külföldön játszók közül kik jönnek haza az eseményre - mondja Kemény Dénes szövetségi kapitány.
- Jelentős ünnep ez mindannyiunk számára, hiszen az idei gyengébb szereplés után érezzük át igazán, hogy az olimpiai babér megszerzése mekkora teljesítmény volt. Vasárnap este persze nem az idei gyengébb szereplésről fogunk beszélni a srácokkal, hiszen ezen már túltették magukat a játékosok.
A szakember is előretekint, ki kell dolgoznia az elkövetkező három év szakmai koncepcióját, hogy válogatottja sikeres legyen a 2004-es athéni olimpián. Kemény hozzáteszi, a válogatott kapuja továbbra is nyitva áll minden játékos előtt, aki olyan teljesítményt nyújt, hogy hasznára lehet a csapatnak.
RM, A színes Sport 2001.09.29
- Faragó: A legendák legjobbja
- [női] A görög invitálás elfogadva
- [női] Vízisellők - Királyi palotában lépnek fel az Európa-bajnokok
Új szerepkörben mutatkoznak be az Európa-bajnok pólóslányok. A jövő szerdán rendezendő médiahajó egyik programján Makány Márta divattervező bemutatóján lépnek fel. A csapatból nyolcan tudnak részt venni az eseményen, bemutatják a különböző ruhákat, köztük egy sellő-öltözéket.
- Csodálatos környezetben, a nemrégiben felújított visegrádi királyi palotában lesz a divatbemutató - mondja Makány Márta. - Örülök, hogy el tudták fogadni a felkérést a lányok, remélem, szórakoztató előadás lesz.
Az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes válogatott tagjai a modellkedés mellett más feladatot is ellátnak. A műsorvezetőnek is besegítenek, többek között ők adják át a jutalmazottaknak a díjakat.
Tamás Rita, A színes Sport 2001.09.20
- [női] Rédei államvizsga előtt
- Vasharapó gladiátorok
- [női] Fizetnek a bajnokoknak
- Aranykor krónikása

2001.augusztus
- Vízilabda után vízilabda
- Kemény Dénes visszakapta a hitét
- Ifjúsági Európa-bajnokság, Hagen

2001.július
- Fukuoka, vizes vb
- [junior] Parádés délelőtt
- Tehetős elnök
Augusztus 10-ig hazánkban edzőtáborozik Szaúd-Arábia junior- és felnőtt vízilabda-válogatottja. A fiatalabbakat egy ukrán szakember, míg a nagycsapatot Pázmányi Gábor dirigálja.
- Tavaly már voltak nálunk a szaúdiak, idén is felkértek, hogy eddzem őket, míg nálunk vannak - mondja Pázmányi. - Elképzelhető, hogy hosszú távú együttműködés lesz a dologból, azaz augusztus végén két-három hónapra Szaúd-Arábiába utazom edzőnek.
A közel-keleti csapat Szolnokon ütötte fel főhadiszállását, majd ellátogat Egerbe, Kecskemétre és Ceglédre meccselni a helyi csapatokkal. Tehetséges játékosok alkotják a válogatottat, de nincs nagy vízilabda-kultúrájuk. Játékerejük egy itthoni erős másodosztályú csapaténak felel meg. Az arab világban gőzerővel foglalkoznak a pólóval, Egyiptomban Fekete Szilvesztert, Kuvaitban Kenéz Györgyöt szerződtették edzőnek. Biztos, hogy pénzben nincs hiány. A szaúdi vízilabda-szövetség elnöke egy olajvállalat első embere, aki egymaga szponzorálja a sportágat.
Buda Balázs, A színes Sport 2001.07.20
- [strandpóló] Európai Nemzetek Kupája, Galetta
- [ifi, junior] Folytassák, fiatalok!
- [női] Hiányzik néha a szárazföld

2001.június
- Film az Eb-ről
Ugyan a Magyar Televízió huszonegy kamerával vonult ki a Margitszigetre, mindent azonban így sem rögzíthetett az Európa-bajnokságon. Akadt viszont egy huszonkettedik is, Sztancsik Tamás kezében, akinek masinája oda is belátott, ahová a medencekörnyékiek nem. Mindabból, amit a verseny alatt a háttérben -- öltözőfolyosón, szállodában, holtidőben -- rögzített, egyórás film készült, amelyet szombaton 18 órától láthatnak az m1-en.
amler, Nemzeti Sport 2001.06.30.
- [női] Rédei: Eb-meccsek előtt sajtos tészta
- Pólós menyegző Székelyéknél
- Biciklizik és sétál
- [női] Sós Ildikó szívesen kipróbálná a szabadesést
- Budapest, vízilabda Eb

2001.május
- Märtz Tamás, Székely Bulcsú és Vári Attila díja
Pénteken, a zuglói Őrnagy utcai iskolában, a 12. Csanádi Napon dr. Csanádi Árpádra, az olimpiai mozgalom kiemelkedő személyiségére emlékeztek.
Az ünnepségen tizennégy olimpiai bajnok - köztük Csák Ibolya, Keleti Ágnes és Balczó András - pályafutása legkiemelkedőbb eseményére emlékezett. Az idei Csanádi-díjat Horváth Eszter, Kovács István és Bódor Balázs diákok, valamint három, az iskolában érettségizett olimpiai bajnok vízilabdázó, Märtz Tamás, Székely Bulcsú és Vári Attila vehette át Csanádi Árpádnétól. Az iskolát ősztől a Magyar Olimpiai Bizottság patronálja.
Sporhírek, 2001.05.18
- Hullámzó Balaton tetején...
- Világliga csak jövőre
- Megkezdte felkészülését a pólóválogatott

2001.április
- Whirpool pólósgála Egerben
- Már megint belehúztunk
- [külföld] 18. Nyolc Nemzet Tornája, Nizza
- A hazai közönség kötelez
- Batistuta helyett Margitsziget
- Kásásék nem autóznak húsz órát a közös tréning miatt
- Kemény magántanár lehet

2001.március
- Benedek már szeretetből játszik
- Horkai György lassan elhiszi, póló nélkül is lehet élni
- Ugrott a Toyota
- Kemény-Soros csúcsrandi
- Alpesi póló
- Hasznos kapitányi tapasztalatok
- Itthon kellene tartani a legjobb pólósokat

2001.február
- Keretedzés - orrvérzésig
- Kemény, a "menő öreg"
- Még öngólra is futotta Vári erejéből
- Sok a bizonytalanság a Világligával kapcsolatban
- Mínusz három Varga
- A megszállott
- Újabb iga
- Világliga a nyár végén
- Már hangolnak Isztambulra
- Legközelebb Óbecsére utaznak
- Passz a tápos csirkének
- Kemény Dénes aláírt
Miután eredményesen befejeződtek a tárgyalások, Kemény Dénes, az olimpiai bajnok vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya aláírta 2004. december 31-ig érvényes szerződését. Martin György, a szövetség elnöke ugyanakkor szerződött Kemény Ferenc utánpótlás-igazgatóval, Godova Gábor és Merész András, utánpótlásedzőkkel is. Valamennyi kontraktus négy évre szól.
Sporthírek, 2001.02.09.
- Minden nap új királyok születnek

2001.január
- Igyekeznek a kerettagok
- Tesztelt a kapitány
- Összeáll a kép
- Görgényi István, a magyar-ausztrál aranyműves
- A magyar pólót éltetik az olaszok


Vízilabda.1999 <<< Vízilabda.2000 <<< Vízilabda.2001 >>> 2002 >>> 2003



Segítőszándékú leveleket a info@kataca.hu postaláda fogad.
Kiötlötte, megalkotta és fenntartja (ha van kedve+ideje): [Kataca] © 1996/2003
Férfi válogatott
Női válogatott
Kemény Dénesnek, a válogatott szövetségi kapitányának véleménye arról az eszelős imádatról, ami körülveszi csapatát: "Továbbmegyek: a fél ország szerelmes ebbe a válogatottba. És a szerelem, mint tudjuk, vak." (2001.08.11.)
*
Kásás Tamás vízilabdázó reakciója arra a felvetésre, miszerint milyen volt az a film, amelyet az orosz együttesről láttak az Európa-bajnokság rangadója előtt: "Mindenekelőtt művészi, különös tekintettel Kemény Dénes vágó produkciójára. (2001.06.21.)
VÍZILABDA

KÉPRIPORT

  
  Szuperkupa 2001.12.29

  
  Vasas-Szeged 12.16

  
  UTE-Kecskemét 12.15

  
  OSC-Tatabánya 12.15

  
  UTE-Vasas 2001.12.09

  
  OSC-Honvéd 2001.12.01

  
  Bajnokok Ligája 11.24

  
  Vasas-Szentes 11.20

  
  OSC-Vasas 2001.11.17

  
  KSI-UTE 2001.11.17

  
  UTE-BVSC 2001.11.10

  
  Honvéd-Vasas 11.04

  
  Vasas-Kecskemét 10.27

  
  Vasas-Tatabánya 10.23

  
  OSC-Szeged 2001.10.20

  
  KSI-Honvéd 2001.10.20

  
  UTE-OSC 2001.10.13

  
  Vasas-KSI 2001.10.06

  
  Honvéd-UTE 2001.09.29

  
  Unicum-gála 2001.08.25

 
  Dudisuli 2001.08.26

 
  Férfi döntő, 2001.06.24
  Öreg fiúk, 2001.06.24
  Női döntő, 2001.06.23
  A Hajósban 2001.06.08
  .. további képsorok >>

 
LINKEK

  válogatott
  Vízilabda.2001