FONTOS


 

Kemény Dénes Olaszországban is meglesné a pólósait
Igyekeznek a kerettagok

Folytatták a munkát. A magyar válogatott bő kerete másodszor jött össze, másodízben töltötték együtt egy nap délelőttjét és délutánját is a meghívottak. Kemény Dénes szövetségi kapitány újra kíváncsian nézte a játékosokat, ahogy fogalmazott: "Tisztul a kép, a májusi Európa-bajnoki keret összeállítása előtt igencsak hasznosak ezek az összetartások."

Az itthon játszókhoz Biros Péter és Molnár Tamás Óbecséről, míg Varga I Zsolt Zágrábból csatlakozott. A délelőtti átmozgató, pörgős edzés végén huszonöt percig egymás között játszottak a pólósok, délután - csakúgy, mint két héttel ezelőtt -pedig a junirválogatott ellen tették próbára tudásukat. "A tesztmeccs első órájában nagyon jól mozogtak a fiúk, nagyon motiváltak voltak, látszott rajtuk a bizonyítás vágya" - mondta a kapitány, aki név nélkül ugyan, de megemlítette, hogy bizony többen is élnek a lehetőséggel. A vízben ott volt az utóbbi időben káprázatos formában lévő Nyéki Balázs is, aki nem okozott csalódást. A ferencvárosi pólós húzóemberré nőtte ki magát a bajnokcsapatban, fegyelmezetten és eredményesen játszik (az athéni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen például nem kevesebb, mint négy gólt szerzett!), nem véletlen, hogy ezúttal neki is küldött meghívót Kemény Dénes.

"Nagyon örülök klubcsapataink sikereinek, annak meg különösen, hogy a válogatott keretben számításba vett játékosok vitték a prímet csapatainkban" - magyarázta a szakember, aki egyébként bőszen munkálkodik a nyári kontinensviadal adminisztrációs ügyein, napi kapcsolatban van több kapitánnyal is. Az elmúlt héten felhívta őt Rudic, Manoljovics és Kovacevic kollágája, azaz az amerikai, a jugoszláv és a horvát válogatott mestere is, azaz mialatt a játékosok a dolgukat teszik, a háttérben a vezérek sem tétlenkednek. Kemény legközelebb február 12-én tart keretedzést, addig a lelátóról követi nyomon a kiszemeltek formáját. De nemcsak itthon, hanem külföldön is szemezgetni szeretne, így nem kizárt, hogy hamarosan Olaszországban tesz villámlátogatást.

(a. z.), Nemzeti Sport 2001.01.31.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001