FONTOS


 

Új tévéskorszak kezdődik a Magyar Kupa-döntővel
Alpesi póló

Ausztriában piheni ki a jugoszláviai torna fáradalmait Kemény Dénes. A vízilabda-válogatott szövetségi kapitányát ezúttal nem szakmai szempontok vezérlik, annál is inkább, mert az osztrák póló színvonalát a legnagyobb jóindulattal sem lehet a miénkhez mérni.

A havas lejtőkön azonban a sógorok számítanak professzornak. Jól jön egy kis kikapcsolódás munka közben, mert most sem tétlenkedhet a kapitány. Néhány nap múlva Horvátországba utaznak.
- Most alakítom ki az Európa-bajnokságra készülő válogatott keretet - mondja Kemény Dénes.
- Természetesen az olimpiai bajnok társaság alkotja a csapat gerincét, de az itthon szereplő pólósok is szóhoz jutnak majd, hiszen csak később alakul ki a végleges csapat. A légiósok formájáról majd később alkotok képet, de valószínűleg a meghatározó emberekkel nem lesz probléma.

Addig is családjával Ausztriában élvezi a tél örömeit. Nagyobbik fia, Kristóf ugyan a pólóval jegyezte el magát, ám ilyenkor síedzésekre is jár. Mi több, a korosztályos magyar bajnokságon kitű- nően szerepelt. Igaz, további sportpályafutása szinte már eldőlt, aligha a hóval, sokkal inkább a vízzel köt majd tartós, talán életre szóló barátságot.

J.K., A színes Sport 2001.03.09.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001