FONTOS


 

Kemény-Soros csúcsrandi

Az olimpiai arany besöprése után megmozdult valami a hazai vízilabdasportban. Gyakran halljuk, hogy a szövetség és a klubok azon fáradoznak, hogy hazahozzák idegenben légióskodó válogatottjainkat. Ennek Kemény Dénes kapitány örülne a legjobban.

A minap az Investec 2001 konferencia munkareggelijén vett részt, s ott Soros Györggyel is találkozott.
- A gazdasági élet jelentős szereplői részesei e konferenciának, s ha a pólónk képviseletében meghívnak valakit ide, az nem rossz - így Kemény.
- Kíváncsi vagyok, hogy a vízilabda eredményeiből, hátteréből ezek a szakemberek miként tudnak profitálni, ami nekünk is jó lehet.

Légióskodó válogatottjaink egy részét szeretnék hazai medencékben látni vezetők, tévénézők. Nagy előrelépés, hogy a tv2 a bajnokság sok jelentős találkozóját közvetíti másfél éven keresztül.
- A külföldön játszókat két csoportra kell bontani. Vannak, akiknél nem pénzkérdés a hazatérés. Viszont azok, akik csak a jobb kereseti lehetőségek miatt játszanak idegenben, hazahozhatók. A reklámbevételek növekednek, hiszen csinos pénzösszeget kapott a szövetség a tv2-től. A szövetség amúgy kidolgoz egy költségtérítési rendszert a válogatott játékosok számára. Ezeket a pénzeket összeadva versenyképesek lehetünk a külföldi klubokkal, ami azért lenne jó, mert így tudnék tartani válogatott edzést is... Most is le kellett mondanom a horvátországi edzőtáborozást, mert alig volt behívható játékosom.

H.A., A színes Sport 2001.03.14.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001