FONTOS


 

Eb-meccsek előtt sajtos tészta

Épp egy hete, hogy a magyar vízilabdázó lányok nyakába akasztották az Európa-bajnoki aranyérmet. A tíznapos viadalon Rédei Kata remek védekezésével és két góljával nagyban hozzájárult a csapat sikeréhez. A mindig mosolygó hölgyet faggattuk, ő hogyan vigyáz alakjára?

- Sajnos mindig vannak súlyproblémáim, most is úgy van, hogy holnaptól futok. Nagyon oda kell figyelnem arra, hogy mit eszem, hamar meghízom. Viszont ugyanolyan hamar le is tudok fogyni, csak elhatározás kérdése az egész. Ha már rászánom magam, akkor könnyen csökkennek a kilóim. Palermóban játszottam az elmúlt szezonban, és dietetikus volt az edzőnk foglalkozása, így összeállított számomra egy fogyókúrás programot, amelynek segítségével megszabadultam fölös kilóimtól. Azonban az Európa-bajnokság előtt már itthon voltam, és nem folytattam rendesen a diétát, úgy voltam vele, hogy nem számít most az a néhány kilócska, fontosabb, hogy jól játsszak.


Rédei Kata itt éppen szárazon lazít

Most újból elkezdem a diétát, valamint este már nem is vacsorázom, így hamarosan visszanyerem korábbi alakomat. Ha nincs edzésünk, akkor is mindig sportolok valamit, nem ülök tétlenül. Valahogy sokkal könnyebb úgy elmenni futni, hogy nem kötelező, az azonban bizonyos, hogy a vizet elkerülöm nagy ívben. Szerintem épp elég időt töltök a medencében, ilyenkor inkább a többi sportágnak hódolok, például telente szívesen síelek, bár vigyáznom kell magamra. Az ételek közül a rántott húst és a rántott sajtot nagyon szeretem. Viszont most az Ebmeccsek előtt mindig sajtos tésztát ettünk, amolyan babonából. Kíváncsi vagyok, hogy Japánban mit eszünk majd? Egyébként nyáron a fagyinak egyáltalán nem tudok ellenállni. Ha elfogy a csokim, a süti vagy bármi más, az nem nagyon zavar, de a fagyiért bármikor képes vagyok elmenni a boltba.

SZ.S., A színes Sport 2001.06.30.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Rédei Kata