FONTOS


 

Az ELTE tanárképző testnevelés szakán végzett
Hiányzik néha a szárazföld

Az elmúlt héten három alkalommal voltak az Európa-bajnok vízilabdás lányok aerobikozni Sinkó Andreánál. A hölgyek igencsak élvezték a számukra kevésbé szokványos erősítő órát. Még arra is megkérték Andreát, hogy ha tud, akkor segítsen nekik elérni az áhított kockás hasat. Keményen megdolgoztatta őket a tanárnő, de Soós Ildikó jókedvűen, szinte fáradhatatlanul mozgott Andrea vezényletére. Annyira profin végezte a feladatokat, hogy nyugodtan elvegyülhetett volna bármelyik, gyakran aerobikozó csoportban.

- Korábban nem aerobikoztam, de már általános iskolás koromban is testnevelés tagozatos voltam. Majd valahogy természetes volt, hogy a gimnáziumban is tesis osztályba jártam. Utána pedig elvégeztem az ELTE tanárképző testnevelés szakát. Épp ezért minden sportághoz konyítok valamit, de bevallom, hogy főleg a labdajátékokat szeretem. A medencében eltöltött hosszú idő után már nagyon hiányzott egy kis szárazföldi mozgás. Főleg úgy, hogy tavaly államvizsgáztam, és azóta semmilyen pluszsportnak nem hódoltam. Remek volt az aerobik, és szerintem Sinkó Andrea nagyon jó órát tartott nekünk, sokat lehetett tőle tanulni.


Sós Ildikó nem csupán a medencében érzi jól magát

A rengeteg mozgás mellett óriási szerencsém, hogy bármennyit ehetek, nem látszik meg rajtam. Bár lehet, hogy ha egyszer végleg abbahagyom a sportolást, akkor oda kell majd figyelnem az étkezésemre. Azért lehet, hogy nem hagyom abba teljesen, hiszen mindig mozgok majd valamit. De még nem gondolkodom egyelőre ezen. Szerencsére bármit megehetek, a rengeteg mozgással minden kalóriát elégetek, és valószínűleg nagyon jó az emésztésem is. A kedvenc ételem a cigánypecsenye. Ha elmegyünk valahová vacsorázni, akkor a férjem már előre tudja, hogy mit rendelek. Mindenhol komótosan végignézem az étlapot, de a vége mindig ugyan az: cigánypecsenye. Ráadásul jó fokhagymásan kedvelem a leginkább, gondolom sokan meglepődnek ezen, de ugye, ízlések ésÖ Üdítőből pedig mindig kólát iszom, bár lehet, hogy nem ez a legegészségesebb, azért iszom olykor rostos ivóleveket is. Edzőtáborozások alkalmával sűrűn édességezem, főleg csokikat majszolok, de egyébként eszembe se jut nassolni. Ha van egy csöppnyi pihenőidőm, akkor szívesen kirándulok, teniszezem, strandröpizem, olykor még biciklizem is. A családommal ha nyaralunk, akkor ki szoktuk hívni a helybeli csapatot egy focimeccsre, és néha még nyerünk is. Mindig nagyon jó hangulatúra sikerednek ezek a mérkőzések, hiszen a játékon kívül más tétje nincs.

jármi, A színes Sport 2001.07.07.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Sós Ildikó