FONTOS


 

Kemény Dénes árgus szemekkel figyelt
Tesztelt a kapitány

Úszótesztek, erőnléti felmérés, egymás közötti játék, felkészülési mérkőzés a juniorválogatott ellen. Kemény Dénes, a magyar nemzeti együttes szövetségi kapitánya egy napig tesztelte az általa összehívott keretet. A légiósok közül mindössze a két becseji pólós, Molnár Tamás és Biros Péter tudott részt venni az összetartáson, egészen pontosan annak a délelőtti részén. Délután ugyanis másik három olimpiai bajnok, a két kapus, Kósz és Szécsi, valamint Székely Bulcsú társaságában az Operába voltak hivatalosak fogadásra.

A kapitány árgus szemekkel figyelte a Hajós Alfréd uszodában a fehér sapkát viselő alkalmi válogatottat, ahogy az ifik mestere, Godova Gábor vezette juniorokkal (az értük felelős Merész András csapatával, a KSI-vel Kuvaitban edzőtáborozik) játszik. A felnőttek lőttek több gólt az egyébként jól védő Jászberényi, és az őt váltó Áts kapujába, de nem ezen volt a hangsúly. A meghívottak mindegyike bizonyítani akart, közülük különösen Katonás és Matajsz vitte a prímet. Rengeteg helyzetet dolgozott ki a derbi egyetlen jelenlévő olimpiai aranyérmese, Vári Attila, akinek kezét apró sérülése miatt jegelni kellett, betegsége miatt pedig hiányzott a Honvéd kiváló centere, Varga II Zsolt.

"Hasznosnak ítélem az összetartást. Úszótesztet végeztünk, amit még sokszor meg fogunk ismételni. A teszt egyébként az olimpiai csapat tagjainál átlag hat-hét másodperccel rosszabb, mint a játékok előtt, de ez ebben a periódusban szinte természetes. A délutáni találkozó bebizonyította, hogy vannak különbségek a játékosok erőnléte és formája között, ám természetesen nem ebből az egy meccsből ítélkezem, megadom még mindenkinek a lehetőséget"- ecsetelte Kemény Dénes, aki legközelebb január 29-én tart újra keretedzést. A kapitány célja egyértelmű: áprilisra leszűkíteni két-három emberre azok számát, akik az olimpiai aranycsapat mellett számításba jöhetnek a júniusi, margitszigeti Európa-bajnokság csapathirdetésekor.

(a. z.), Nemzeti Sport 2001.01.17.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001