FONTOS


 

Rédei Katának Sinkó Andi állít össze edzéstervet
Nehéz lemondani a finom vacsoráról

Az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes női vízilabdacsapat oszlopos tagja Rédei Katalin, aki a tavalyi szezonban még Palermóban játszott. Idén viszont újra Magyarországon szerepel, így otthon lakik a szülői házban. No, és ha valakinek odateszik az ételt állandóan az asztalra, az rövid időn belül felszed néhány nemkívánatos kilócskát. Kata is így járt, úgyhogy most óriási elhatározással felkereste Sinkó Andreát, a válogatott erőnléti edzőjét, hogy írjon neki egy jó kemény edzéstervet.

- Sajnos, hízékony vagyok, és ezért oda kell figyelnem az étkezésre. Pontosabban oda kellene figyelnem. A legjobb az lenne, ha nem vacsoráznék, de ki tud önszántából, dalolva lemondani a finom esti főtt ételről?


Mindig mozog valamit

Sokat tartózkodnak a vízben. Nem szárad ki a bőre?

- Dehogynem. Minden edzés után kellene testápolót használnom, de nincs hozzá türelmem. Van már jó fél éve, hogy utoljára ilyen ínyencséggel ajándékoztam meg a bőrömet.

Aránylag hosszú a haja, ez nem kíván több törődést?

- Minden edzés után meg kellene szárítani a hajamat, deÖ Szóval állandóan rohanok, épp ezért sokszor mellőzöm a hajszárítást. Ráadásul megszoktam, hogy Olaszországban nem volt ilyen hideg, és nyugodtan mászkálhattam vizes fejjel. Most persze iszom a levét a nemtörődömségnek, közel két hónapja csúnyán köhögök.

Nem kellene akkor talán valamicskét változtatni eddigi szokásain?

- Muszáj lesz, ha nem akarom, hogy megfázzon a fejbőröm, és szeretnék végre kigyógyulni ebből a hosszan tartó köhögésből. Egyébként nemsokára vége lesz a bajnokságnak, aztán újra kezdődik az alapozás. Remélem a közte lévő rövid idő alatt meggyógyulok, persze akkor is mozgok majd valamit, legfeljebb nem a vízben.

rm, A színes Sport 2001.11.10.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Rédei Kata