FONTOS


 

A fukuokai vb óta először edzett a női válogatott
Faragó balkezesről álmodik

Kihasználva a női junior-válogatott németországi utazását, egyszersmind a bajnoki forduló elhalasztását, Faragó Tamás szövetségi kapitány találkozott az idehaza lévő A-, illetőleg B-válogatott játékosaival. A Komjádi uszodában jöttek össze a hölgyek, ahol a megbeszélések mellett délelőtt és délután is tréningeztek.

"Először is elmondtam a jövő évi programot, az elvárásaimat, ismertettem az új szabályokat. A fukuokai világbajnokság óta először voltunk így együtt, ám a tervek szerint rendszeresek lesznek az összetartások" -tudtuk meg a csapatot a nyáron sikerekre vezető Faragótól, aki szerint a sport kegyetlen része diktálja az iramot, mindennap bizonyítaniuk kell, értenek ahhoz, amit csinálnak. "A versenysportban nem lehet a babérokon ülni, alkotni, cselekedni kell, alkalomadtán megújulni. Mindenképpen szükségünk lesz új arcokra, meg kell találni Szép Brigi és Dancsa Kati méltó helyettesét, én nem titok, balkezes játékost is nagyon szeretnék beépíteni az együttesbe."

Éppen ezért árgus szemekkel leste az edzésen a szakember a B-csapat két kapusát, Pápai Mártát és Horváth Patríciát, mint ahogy az Európa-bajnoki tizenötös keretből éppenhogy kiszoruló balkezes, Benkő Tímea is "képben" volt. A prímet természetesen a jó kedvvel (és bőséggel) melegítő szigeti kedvencek, Sós, Primász, Drávucz és társaik vitték - őket látván biztosak lehetünk a jó folytatásban.

Apropó, folytatás. Már beszámoltunk a nemzetközi szövetség "elmebeteg" döntéséről, a női vízfelület növeléséről, a férfi pályaméret női bevezetéséről, arról, hogy a szakmában kevés, nagyon kevés az olyan ember, aki egyetértene ezzel. A szükség azonban nagy úr -Faragó Tamás a Nápolyban lévő centerétől, Valkay Erszébettől értesült arról, hogy a januárban rajtoló olasz bajnokágot harmincméteres pályán rendezik. Itáliában egyébként is rendkívül komolyan veszik az augusztusi, perthi Világkupát, már most rengeteget diskurálnak róla, rendszeresek a válogatott tréningek. Persze könny? nekik, hiszen minden játékosuk "kéznél" van, kivétel nélkül otthon keresik kenyerüket.

Nagypályáztak a juniorok

NÉMETORSZÁG. A decemberi, perthi női junior-világbajnokságra készülő magyar válogatott Györe Lajos irányításával Németországban játszott edzőmérkőzéseket. A mieink előbb az ottani bajnokság ezüstérmesét győzték le 12-8-ra, utána pedig a német junior-válogatottal mérkőztek. Méghozzá "nagypályán", azaz harmincméteres, a fiúkhoz hasonlóan széles medencében. "Nagyon furcsa volt, ezt még szokni kell..."-magyarázta a helyszínen telefonvégre kapott Györe Lajos, aki főleg a szokatlan körülményeknek tudta be a 7-4-es vereséget. Már csak azért is, mert a visszavágón a mienk 4-2-re győztek -így pozitív mérleggel, sok-sok hasznos tréninggel és tapasztalattal szálhattak fel a vonatra, amely hazahozta őket.

AZ, Nemzeti Sport 2001.10.17.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001