FONTOS


 

Kemény-kitüntetés
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Buda Balázs, A színes Sport 2001.10.10
--------------------------------------------------------------------------------

Kemény Ferenc Deutsch Tamás sportminisztertől elismerő oklevelet vehetett át. A díjátadás augusztus huszadikán lett volna esedékes, ám Fecsó bácsi az ifiválogatottal éppen Isztambulban verte tönkre Európát. Az elismerést a vízilabda-utánpótlás nevelésért kifejtett fáradhatatlan, s főleg eredményes munkájáért kapta Kemény Ferenc, a férfi felnőtt pólóválogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes édesapja.

- Nagyon örülök az elismerésnek - mondja Kemény. - Eddig még nem fordult elő velem, hogy egy minisztertől vegyek át kitüntetést. A Parlamentben is csak akkor voltam egyszer, amikor a budapesti Eb-rendezésről cseréltünk eszmét a miniszterrel.


Fecsó bácsi egyszer járt a Parlamentben

- Milyen bajnokságra számíthatunk a felnőtteknél az első két forduló alapján?

- Azt tapasztaltam, hogy még nem értek össze a csapatok - értékel Fecsó bácsí -, de azt is el kell mondanom, hogy egyetlen meccs sem előre lefutott. Kilenc-tíz csapat fog harcolni a felsőházba jutásért. Kemény meccsek lesznek a rájátszásban is. A gyengébbnek hitt együttesek nagy csatákra kényszeríthetik az esélyeseket. Ugyanakkor természetesen a jól igazolt Honvéd, Vasas és a remekül fiatalított BVSC a favorit. A rutinos játékosok hazatérése színesíti a bajnokságot. Bár nem vagyok híve az öregfiúk sportjának, a fiatalok elleshetnek tőlük pár dolgot, akár a vízben, akár az öltözőben. Szerencsére minden korosztályban van két-három tehetséges játékos, akik szinte tülekednek a helyekért. Nagy egyéni harcok folynak a csapatba kerülésért, amiből csak profitálhat majd a magyar pólósport.

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kemény Dénes