FONTOS


 

Államvizsga előtt

Két év olaszországi légióskodás után újra itthon játszik Rédei Kata, Európa- és világbajnok vízilabdázó. A 25 éves játékos, aki korábban Palermóban szerepelt, az elmúlt fordulóban mutatkozott be a BVSC csapatában, az első fordulót lázas betegség miatt kihagyta.

- Elsősorban azért tértem haza - mondja -, mert a Testnevelési Egyetemen hamarosan államvizsgázom, másrészt a Palermóval nem tudtam megállapodni, nem fizettek volna annyit, amennyi az én elképzelésem volt. Akadtak más ajánlataim is, de ha Olaszországban maradok, akkor csak a Palermóban játszottam volna, mert a két év alatt megszoktam a várost.


Újra idehaza pólózik

Államvizsgáját amúgy januárra tervezi. A hazai bajnokságról annyit már megállapított, hogy a színvonal sokkal jobb, mint három éve, amikor legutóbb itthon pólózott. A BVSC-vel az őszi idényt a négy között akarják zárni, a végén viszont az első két hely valamelyikének megszerzése a cél. "A legnagyobb rivális a Dunaújváros lehet" - mondja. A válogatottnak az idén már nincs feladata, legközelebb jövő nyáron, egy nemzetközi tornán szerepelnek Faragó Tamás szövetségi kapitány tanítványai. Hallani arról - teszi hozzá Rédei -, hogy jövő decemberben, a Világkupán új szabályok szerint játszanak a női vízilabdázók, bár erről ő sem tud még semmi többet.

rm, A színes Sport 2001.09.20.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Rédei Kata