FONTOS


 

Világliga a nyár végén

Augusztus közepén kezdődik és szeptember 19-23. között az athéni négyes döntővel már véget is ér a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) első vízilabda Világligájának mérkőzéssorozata.

Fábián László, a magyar szövetség képviseletében volt jelen a pénteki, lausanne-i egyeztetésen, melyről így tájékoztatott: "Maradt az eredeti csoportbeosztás, azaz mi az oroszokkal, a horvátokkal és az amerikaiakkal játszunk, de nem négy tornán, mint korábban tervezte a FINA, hanem minden országban minden csapat játszik 2-2 meccset."

A másik csoportban az olaszok, a spanyolok, a görögök és a brazilok kaptak helyet. Érdekesség: az athéni döntőnek mindenképpen résztvevője a görög együttes, vagyis - ha nem jut az első kettő közé, ami a papírforma szerint lehetséges - ebből a kvartettből eredménye alapján csak a győztes csapat lesz döntős.

Augusztus közepétől hat hétvégén zajlanak a páros csatározások, a Világliga rajtjának pontos időpontja - ugyanúgy mint a majdani pénzdíj összege - egyelőre még bizonytalan. Február végéig azonban kialakul a pontos menetrend.

[origo], 2001.02.16.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001