FONTOS


 

A két pólós, Szép Brigitta és Petik Attila karácsonykor léphet a szülők táborába
A költözés gyümölcse

Fukuokában, a vb női zárónapján történt, közvetlenül az elveszített finálét követően. Állunk a folyosón, és bambán bámuljuk a teli szájjal vigyorgó olaszokat. Mindenkinek átsiklik az agyán, akár fordítva is lehetne, de ezen a meccsen hiába volt az igyekezet, nemet mondott kéz és láb. Hanem aztán a csapat mókamestere, Rédei Kata poénbombái egy csapásra mosolyt fakasztanak az arcokra. Idővel vidáman fotózkodnak a lányok az ezüstérem mellé kapott kabalafigurával, a Pachapo névre keresztelt sárkánybékával.

Egyvalakit feltűnően sokat ölelgetnek a társak. Szép Brigittáról, a válogatott kapusáról van szó. Látom, érzem, mondani szeretne valamit, csak nem tudja, hogyan kezdjen bele. Pelle Anikó ugrik a nyakába, megpuszilják egymást, mígnem ők kerülnek sorra a sajtótájékoztatón. Másnap már utaznak is haza...

Végül otthon tudtam meg. Egy augusztusi napon a BVSC-uszoda melletti pizzériában "kollégája", barátnője, Szaniszló Gabriella szólja el magát: "Csodálatos, hogy a Brigi gyermeket vár!"

Szintén a Don Pepe, szintén egy nyári nap. Edzés után a vasutasok "átmozdonyoznak" a közkedvelt helyre. Együtt a brancs, búcsúztatni készülnek. A csupaszív védő, Dabrowski Norbert Dániába költözik, megható a pohárköszöntő. Hanem aztán ha így együtt mindenki, a csapat "Gyaluja" is feláll: "Apa leszek!" A többit el lehet képzelni...

Szép Brigitta és Petik Attila. Tíz éve már a szerelemnek. Attila Pestről, Brigitta Dunaújvárosból költözött Egerbe. Pólózni mentek mindketten a bikavér városába, új lehetőségek után kutatatva. Hogy szakmailag is jó döntés volt ez, nem vitás: egyikük a BVSC-vel járta be a világot, bajnoki aranyakkal a tarsolyában, másikuk a válogatottal ért a csúcsra. Mégis, azt a költözést nem a dicsőségek miatt áldják a mai napig...

"Jubileumi baba lesz, kapcsolatunk megkoronázandó. Nem vagyunk házasok, de ez a tíz év annak is felfogható - mosolygott Brigitta, akinek májusban cseppentek ki az örömkönnyei. - Amikor megtudtam, hogy várandós vagyok, először megijedtem, de nagyon boldog voltam. Azért ijedtem meg, mert előttünk volt az Európa-bajnokság, na meg a világbajnokság is, nem tudtam, mi lesz velem. Végigcsináltam a felkészülést, nem szerettem volna lemaradni semmiről. Végül különösebb kockázat nélkül a lányokkal lehettem. Nekik csak az Eb után mondtam el. Hihetetlen, mit csináltak a Szigeten. Zengett-zúgott az uszoda, kiabáltak, énekeltek, engem éltettek. Felejthetetlen. Aranyosak voltak, Manó például egy bemelegítésnél odasúgta, hogy figyelj, Brigi, ha a hasad felé jön a labda, ugorj el, ott leszek mindig mögötted, majd én kivédem ezeket a lövéseket" - eleveníti fel a történetet kantáros nadrágjában, amely rengeteg simogatást kap mostanában. A pocak körül persze. Rengetegen babusgatják az uszodákban (az élen Attila csapattársa, Fülöp Gergő jár, aki már most szerelmes a kislányba, mert kislány lesz ám), mert biz Brigitta nem az az otthon ülő típus. Sokszor várja meg kedvesét annak edzése után, sőt mit több, egy héttel ezelőttig rendszeresen vízbe ment ő maga is. Úszást oktatott a kicsiknek a Szigeten.

"Csuda lány, szeretni való. Boldog vagyok mellette, és hamarosan úgy mondhatom: mellettük. Egyedül a fukuokai út során voltam egy kicsit ideges, hiszen akkor már három hónapos terhes volt. Távol volt tőlem, mindennap felhívtam, beszéltem vele, érdeklődtem felőlük, hiányoztak" - meséli Attila mosolyogva, aki hasznos tanácsokat, könyveket kap Európa-bajnok társától, Németh Zsolttól.

Az eddigi legszebb karácsony vár a famíliára. Brigitta december 25-ére van kiírva, könnyen megeshet hát, hogy ezen szent ünnep első napján gyúlnak ki számukra a csillagok. Ám ha csúszik is pár napot ez a csoda, elvitathatalan: Petik Panna érkezése egy új, még szebb út kezdetét jelenti a kis család számára.

AZ Nemzeti Sport 2001.12.24.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Szép Brigitta
  Női vízilabdázók