FONTOS


 

4. női junior-világbajnokság, Perth
Csak meg ne fázzanak

Ok aztán nem fáznak mostanában. Árnyékban huszonhat fokot mutat Perthben a homéro higanyszála, nem vitás, napbarnított pólós lányok érkeznek majd haza úgy másfél hét múlva. Már csak az a kérdés, hogy barnaságuk mellett a nyakukban is felmutatnak-e majd valami extrát, mondjuk egy-egy csillogó-villogó érmét? Mert kell-e mondani, ez a céljuk. A magyar noi juniorválogatott nem titkolt célja a világbajnokságon az elso három hely valamelyikének megszerzése (a két csoportból négyen-négyen jutnak tovább, ezt követi a kieséses rendszer), ami cseppett sem ígérkezik könnyu feladatnak.

Nem, hiszen a noi szakág utánpótlása is rohamtempóban fejlodik, Ausztrália, Olaszország, Oroszország, Kanada vagy éppen Görögország együttese jónáhány vérbeli tehetséget tud felmutatni, olyanokat, akikre minden bizonnyal kulcsszerep vár majd az athéni olimpián. Hála Istennek a magyar csapat sem lóg ki ebbol a sorból, az itthoni körülmények ellenére kituno játékosokat neveltek ki a szakemberek, elég csak Valkay Ágnes, Kisteleki Dóra, Gyori Eszter és Györe Anett nevét említeni (a közvélemény számára még ismeretlen társak szintúgy ebbe a kategóriába tartoznak). Mind a négyen tagjai voltak Faragó Tamás kapitány Eb-keretének, elobbi és utóbbi a csapatnak is, sot, Valkay Ági a vb-ezüst megszerzésében is tevékeny részt vállalt. A kecskeméti, Olaszországban légióskodó hölgyet (aki rendkívül jó eséllyel pályázik az év játékosa címre) az elutazás elotti napon kirabolták a villamoson, de mint mondotta: "Bosszantó, de a vb-rol ez sem tudja elvonni a figyelmemet. Jó a csapat, együtt vagyunk, nagyon jó lenne az élmezonyben, annak is a legelején végezni."

Györe Lajos válogatottja a csütörtöki nyitónapon a dél-afrikai rivális ellen melegíthet a késobbi találkozókra. Ebbol egyébként eggyel kevesebb lesz, hiszen Kazahsztán nem utazott el Perthbe, így a szervezok átvariálták a programot, Venezuelát átteték a B-bol az A-csoportba. Ott sincs több esélyük...

A magyar válogatott

Tóth Andrea (Kecskemét), Szaniszló Gabriella (Eger) -kapusok, Gyori Eszter, Molnár Anett (mindketto Szentes), Honigh Ágnes, Györe Anett, Erdosi Vera (mindhárom BVSC), Ipacs Barbara (Vasas), Varga Andrea, Tóth Lilla (mindketto Kecskemét), Zsámbok Lili (Dunaújváros), Kisteleki Dóra (USC, amerikai), Valkay Ágnes (Gifa Palermo, olasz) - mezonyjátékosok

Csoportbeosztás

A-csoport: Ausztrália, Olaszország, Egyesült Államok, Görögország, Új-Zéland, Venezuela

B-csoport: Kanada, Magyarország, Oroszország, Németország, Brazília, Dél-Afrikai Köztársaság

Cikkek, hírek, eredmények

Negyedik hely
Női junior vízilabda-válogatottunk 17-1-es vereséget szenvedett az oroszoktól a 3. helyért rendezett meccsen a perth-i vb-n, s így negyedik lett. Egyetlen gólunkat Kisteleki Dóra, az újpesti futballisták sportigazgatójának leánya szerezte a második negyedben. Aranyérmes az amerikai együttes, mely a fináléban 10-9-re legyőzte a címvédő ausztrálokat.

A színes Sport 2001.12.16.
- Elődöntő: Otthon, édes otthon... ÚJ!
- Elődöntőben a Györe-csapat ÚJ!
- 5. forduló: Hátul megnyert ütközet ÚJ!
- 4. forduló: Rápihentek Kanadára ÚJ!
- 3. forduló: Nem sikerült a visszavágás
- 2. forduló: Ha nincs ez a hajrá...
- 1. forduló: Nálunk papírforma, náluk bombameglepetés

AZ, Nemzeti Sport 2001.12.06.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001