FONTOS


 

Hosszú idő után hétfőn újra válogatott edzés
Nyitva van az aranykapu

Nyitva van az aranykapu, csak bújjatok rajta...

Nos, bújnak, töretlenül bújnak azon a kapun, amely a felnőttválogatottságig juttathatja el őket. Hazánk fiatal tehetségeiről van szó, akik közül többen árnyalatnyival közelebb kerültek az álmok megvalósításához.

Válogatott keretedzésre hivatalos többek közt Hosnyánkszy Norbert, Szirányi Balázs, Szűcs Levente, Kis Gábor és Suti Gábor, Kemény Dénes szövetségi kapitány ugyanis rájuk is számít a jövő hét hétfőtől szerdáig tartó tréningeken, mintegy jelezve, új élet kezdődött a piramis csúcsán. A balul sikerült fukuokai világbajnokság óta most lesz először hivatalos válogatott tréning, kezdetét veszi a munka, az új korszak, csakúgy mint 1997-ben, Kemény kinevezésekor.

Az előző ciklus maga volt a csoda, csak reménykedni tudunk abban, hogy megismétlődnek a meseszép napok, és hamarosan újra a magyar vízilabda sikereiről visszhangzik az uszodák világa. A játékosok, a sztárjátékosok személye mindenesetre garancia lehet erre.

Az összehívott keretben (amelyet a klubedzőktől kellett beszerezni, miután Kemény Dénes elhárította lapunk érdeklődését ...) a jelen nagyságai, az idehaza lévő bajnokok mellett, mint jeleztük, a jövő tehetségei is helyet kaptak, de talán nem tévedünk nagyot azzal, ha azt írjuk: ama aranykapu mások előtt is nyitva áll.

"Hétfőn elkezdjük a felkészülét következő, hároméves periódusát, ami úgy érzem a keret összeállításából és nagyságából is kitűnik. A mostani keret kiegészülve a légiósokkal alkalmas a 2002-es feladatok ellátására, de sok olyan játékost is meghívtam, akiknek sanszuk van három év múlva az olimpián részt venni" - kommentálta a keret összeállítását Kemény Dénes szövetségi kapitány.

A válogatott keretedzésére hivatalos: Kósz Zoltán, Vári Attila, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Varga Dániel, Varga II Zsolt (mind Vasas-Plaket), Biros Péter, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Kovács Zoltán, Szívós Márton, Bárány Attila (mind Domino-BHSE), Szécsi Zoltán, Kis Gábor, Szűcs Levente (mind BVSC-Brendon), Nyéki Balázs, Katonás Gergely, Hosnyánszky Norbert, Szirány Balázs (mind Ferencváros), Suti Gábor, Kovács Róbert (mindkettő UTE-Taxi 2000), Baráth Ferenc (Tabán Trafik Szeged), Jászberényi Gábor (ZF Hungária-Egri VK), Szabó Nándor (Szentes)

AZ, Nemzeti Sport 2001.12.13.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001