FONTOS


 

Vízilabda válogatott.2002 2002.december
- Ez történt 2002-ben ÚJ!
- Honvágy a gyertyafényben ÚJ!
- Az MVLSZ segíti a testvérét ÚJ!
- [női] 13. női Világkupa
- A nagy improvizátor
- Száz év, könyvbe kötve
- Pöröghet az oktatófilm

2002.november
- [görög] Campagna a kapitány
- Whirlpool-férfiválogatottak gálamérkőzése
- [női] Már csak egy hely kiadó
ATHÉN. Faragó Tamás, a női válogatott szövetségi kapitánya a görög fővárosban egy kérdőjellel ugyan, de kijelölte a perthi Világkupán (december 10-15.) induló csapatának névsorát. Ezek szerint a nyugat-ausztráliai városba 11 biztos utazó van (Sós Ildikó, Horváth Patrícia, Benkő Tímea, Primász Ágnes, Tiba Zsuzsanna, Zantleitner Krisztina, Stieber Mercédesz, Szremkó Krisztina, Valkay Ágnes, Valkay Erzsébet, Györe Anett), míg a maradék két helyre a Drávucz Rita, Pelle Anikó, Kisteleki Dóra hármasból választ a mester. A tizennyolcas keretéből így biztosan itthon marad Győri Eszter, Tóth Andrea, valamint két rutinos védő, Sipos Edit és Rédei Kata. Faragó Tamás ekképpen indokolta döntését: "Természetesen a legjobb tizenhárom játékos megy a Világkupára, ez nem lehet kétséges. Az, hogy három Európa-bajnokot már biztosan itthon hagyok, azt bizonyítja, újak és újak, jobbak és még jobbak harcolják ki helyüket, ami rangot ad a szakágnak. Tehetségek márpedig szerencsére vannak."
Nemzeti Sport, 2002.11.22
- Az urak biztosan Rióban selejteznek
PUNTA DEL ESTE. Az uruguayi városban zajló FINA ülésen fontos döntéseket hoztak az illetékesek: az olimpiai selejtezők helyszíneit határozták meg. Ezek szerint 2003-ban a férfiak ötkarikás selejtezőjét a brazíliai Rio de Janeiróban, míg a hölgyek vetélkedését az amerikai Los Angelesben rendezik - feltéve, hogy a nők Pánamerikai Játékát nem Guy Baker együttese nyeri (hiszen ez esetben az amerikaiak egyenes ágon kvalifikálnák magukat az athéni olimpiára). Amennyiben az utóbbi verzió következne be, ismét Olaszország (2000-ben Palermo adott otthon, a női vetélkedésnek) a kiválasztott. Faragó Tamás csapata mindenképpen résztvevője a selejtezőnek, hiszen az európai alakulatoknak csak ez az egy esélye van az olimpiai indulásra, míg Kemény Dénes gárdája szívesen kihagyná a dél-amerikai utat. Utóbbi ugyanis azt jelentené, hogy a vb-n, avagy a még mindig kérdéses Világligán már kiharcolta a olimpiai indulás jogát.
Nemzeti Sport, 2002.11.21
- Férfishow az uszodában
KECSKEMÉT. Jövő hétfőn, november 25-én nagy meccs lesz a városi uszodában: az olimpiai bajnok férfiválogatott a vidék legjobbjai által kiegészített helybéli együttessel mérkőzik. A válogatott egyik szponzora, a Whirlpool által szervezett gála remek show-nak ígérkezik, jóllehet Kemény Dénes nem ígért "könnyítést" a vendéglátóknak: a szövetségi kapitány kijelentette, teljes erőbedobással fog játszani a csapat. Minthogy ezen az őszön, egyelőre úgy tűnik, csak kétszer találkozik a keret - az első alkalomra tegnap kerítettek sort -, érthető is, hogy egyetlen, a komoly munkára lehetőséget adó pillanatot sem kíván elszalasztani a mester.
Nemzeti Sport, 2002.11.19

Thetisz-kupa, nemzetközi női torna
- [női] Immár Perth bűvöletében
- [női] Amikor minden sikerül
- [női] Kétnegyednyi káprázat
- [női] A kóbor kutya szerepe
- [női] Monokiniben jobb lett volna?
- [női] Faragó: tátott szájjal
- [női] Faragó Tamást csupán a légiósai aggasztják

- Bukic: végleg kint a vízből

2002.október
- [női] Faragó négy napig tesztel
- Bizonytalan a Világliga részvételünk
- Gyarmati Dezső 75 éves
- Tudnak ők magukra vigyázni
- Fél üveg sör elfogyasztása volt a legsúlyosabb ügy
- LEN-kongresszus
Martin Györgyre, a szövetség elnökére külföldön várt feladat a hét végén. Az Európai Úszóliga (LEN) bolognai kongresszusán hiába szavazott az ellen, hogy a jövő évi, szlovéniai Európa-bajnokságot követően már külön-külön rendezzék a férfi és a női vízilabdázók kontinensviadalait, a többség a szétválásra voksolt. Eldőlt, hogy - a LEN vezetőségének korábbi elképzelésével szemben - nem csökken nyolcra az EB-résztvevő válogatottak száma, marad a tizenkét csapatos mezőny. Az athéni olimpia után nem lesz azonos évben világ- és Európa-bajnokság: 2005-ben rendeznek vébét, 2006-ban EB-t.
Magyar Hírlap, 2002.10.14
- Százmilliós támogatást kaphat a vízilabda

2002.szeptember
- Ezüstérmes magyarok
Ezüstéremmel, felemelt fejjel zárta a siketek Eb-jét a magyar válogatott. Gábor Áron együttese utolsó két mérkőzését is megnyerte, csupán gólkülönbsége miatt szorult a második helyre. A torna utolsó meccsén ugyanis - a hírek szerint egy edzőtáborért cserébe - padlóra kerültek az oroszok ... A németek 32 gólos sikere aranyat és füttykoncertet ért.
Siketek férfi Európa-bajnoksága, Sheffield
4. forduló: Oroszország-Írország 9-11, Olaszország-Németország 6-7, Magyarország-Hollandia 7-3. 5. forduló: Olaszország-Hollandia 9-5, Magyarország-Írország 16-3, Németország-Oroszország 35-3.
A végeredmény. Európa-bajnok: Németország 9 pont (77-28), 2. Magyarország 9 (64-24), 3. Olaszország 6, 4. Hollandia 4, 5. Írország 2, 6. Oroszország 0
Nemzeti Sport 2002.06.22.
- [női] Befejeződött a vakáció
- Szövetség a sportágért
- Rudic válogatott ötletei
- Még egy vizes nyolcas

2002.augusztus
- Aranytalanul sok kritika jutott
- Ha még ereje is lett volna
- [junior] Férfi Junior Európa-bajnokság, Bari
- Férfi Világkupa, Belgrád
- Unicum-kupa
- Egy zseni 50. születésnapjára
- Férfi Világliga

2002.július
- [női] Valkay Ágnes hazatért
- [ifi] Bemutatkoztak a magyar ifik
- [junior] A juniorok között is veretlenül
- [Görög] puccskísérlet
- [junior] Erős ellenfelek érkeznek Gyulára
- [női junior] A lányok, akik ezüstben utaztak
- [junior] Az első tornát megnyerte Godova Gábor együttese
- [női] junior Eb
- Tovább a díszpolgári úton

2002.június
- Újabb küldetést teljesít a női válogatott
TATABÁNYA. Ma a városban lép fel és játszik 17 órakor bemutató mérkőzést a magyar női válogatott. Faragó Tamás szövetségi kapitány így fogalmazott: "Ez amolyan küldetési feladat. Megpróbáljuk népszerűsíteni a vízilabdát, olyan helyekre megyünk, ahol minden lehetőség adott a jó pólóéletre. És az első sikerünket is elértük: jártunk Kaposvárott, ahonnan jött a hír, jövőre OB I-es női csapatot szerveznek. Már megérte minden próbálkozásunk!" A csapatból egyébiránt Sós Ildikó és Zantleitner Krisztina tatabányai születésű.
Nemzeti Sport 2002.06.22.
- Pavlik: Nem lehet kockáztatni!
- Egy hét pihenő a beteg pólósoknak
- Coppa Roma nemzetközi férfitorna
- Manökennek sem utolsók
- [női] Mérvadó kapitányi teszt

2002.május
- Steinmetz Barnabás majdnem beugrott a vízbe
- A kísérletezés különöskényszere
- Märcz és Varga amerikai kalandjai
- A nyerő huszonegyes?
- A helsinki 5-ös

2002.április
- Martint kitüntette Lonzi

2002.március
- 19. nemzetközi férfitorna, Nizza
- A folyó áradt, a csapat fáradt
- Tíz olimpiai bajnok a keretben
Kihasználva az európai pólóban szokványos húsvéti bajnoki szünetet - több válogatott, így az olasz is a hagyományos nizzai tornán vendégeskedik - Kemény Dénes végre relatíve hosszabb időt tölthet kiválasztottjaival. Jövő héten három napig gyakorol majd a férfiválogatott kerete, melyben ezúttal tíz olimpiai bajnok kapott helyet, hiszen hazatér Benedek, Fodor és Varga Zs. is (Kásás, Steinmetz B. és Märcz viszont nem lesz ott a szigeten).
A meghívottak: Kósz Zoltán, Szécsi Zoltán, Kovács Zoltán, Pelle Balázs (kapusok) Benedek Tibor, Fodor Rajmund, Vári Attila, Székely Bulcsú, Varga I Zsolt, Molnár Tamás, Biros Péter, Kiss Gergely, Kis Gábor, Katonás Gergő, Nyéki Balázs, Kiss Csaba, Varga Tamás, Steinmetz Ádám, Madaras Norbert, Bárány Attila
AZ, Nemzeti Sport 2002.03.24.
- Kortársak a vízilabdázás apostoláról
- Önkritika és gyakorlás
- Összetartás
Hétfőn - ritka alkalom - két edzést tart a bővebb válogatott keret tagjainak Kemény Dénes. A meghívottak: Kovács Z., Pelle, Biros, Szívós, Bárány (Honvéd), Madaras, Varga II Zs., Vindisch, Varga D., Steinmetz Á. (Vasas), Szécsi, Szűcs, Kis G., Gór-Nagy (BVSC), Katonás, Nyéki, Szirányi, Hosnyánszky (Ferencváros), Szabó N. (Szentes)
- Nyolcvankilenc évesen is fiatalnak érzi magát

2002.január
- Elsőnek lenni előnyt jelent
- A legnagyszerűbb fejezet
- Kemény évek
- Kemény Dénes szövetségi kapitány hétfőn két edzést tart válogatott jelöltjei számára a Margitszigeten
Ebben az esztendőben először találkoznak közös gyakorláson az itthon játszó kiszemeltjei. Idén nem lesz sem világ-, sem Európa-bajnokság, a világ legjobb pólósai számára a június 29.-augusztus 4. közötti Világliga-premier, valamint az augusztus 23-25. között Belgrádban sorra kerülő Világkupa jelenti a legfontosabb erőpróbákat.
Kemény Dénes meghívottjai a hétfői edzésekre: Kósz, Szécsi, Kovács Z., Pelle, Biros, Kiss Gergely, Molnár, Szívós, Bárány, Vári, Székely, Varga T., Varga II Zs., Steinmetz Á., Varga D., Madaras, Kis Gábor, Katonás, Nyéki, Kovács R.
[origo] 2002.01.20
- Díszpolgári ellenzék
- Nem a szürkék hegedűse


1999 <<< 2000 <<< 2001 <<< Vízilabda.2002 >>> 2003



Segítőszándékú leveleket a info@kataca.hu postaláda fogad.
Kiötlötte, megalkotta és fenntartja (ha van kedve+ideje): [Kataca] © 1996/2003
Férfi válogatott
Női válogatott
Női Világkupa 2002
Világkupa 2002
Unicum-kupa 2002
Vízilabda Világliga 2002
2002-ES NYÁRI PROGRAM
Június 12--15: római felkészülési torna
Június 28--30., Világliga: Oroszország--Magyarország
Július 5--7.,
Világliga: Horvátország--Magyarország
Július 12--14.,
Világliga: Magyarország--Horvátország
Július 16--17., Világliga: Magyarország--Oroszország
Július 19--21., Világliga: Magyarország--USA
Július 26--28.,
Világliga: USA--Magyarország
aug. 1-4.: a Világliga négyes döntője (Patrasz)
aug. 7-11.: Unicum-kupa
aug. 20-25.:
Világkupa (Belgrád)
VÍZILABDA

DOSSZIÉ

  Ez történt 2002-ben
  Ez történt 2001-ben

 
KÉPRIPORT

  
  Unicum-kupa 2002

  
  Világliga 2002.07.16-19

  
  Világliga 2002.07.14

  
  Világliga 2002.07.12

  
  Hajós Alfréd uszoda
  .. további képsorok >>

 
LINKEK

  válogatott
  Vízilabda.2002