FONTOS


 

Whirlpool-férfiválogatottak gálamérkőzése
Nem volt kímélőprogram

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2002.11.26
--------------------------------------------------------------------------------

Molnár Tamás melegítés címén a Whirlpool közszemlére kitett mikrohullámú sütőit birizgálta a kecskeméti uszodában - alkalmasint, így is lehetne ábrázolni a válogatott szponzorának termékei, valamint a sportág közti öszszefüggést.
Egyfelől a póló helybéli népszerűsítése volt a cél a válogatott keret és a kifejezetten jó erőkből álló vidékválogatott összecsapásán, másfelől a rendező Whirlpool a szokásos évi show keretében felajánlhatott egy nagy értékű háztartási eszközt a helybéli szociális szolgáltató központnak.
Mellesleg kedélyes szórakozásról szó sem volt, a válogatott tagjainál már csak a vetélytársak játszottak motiváltabban, akik az első félidőben szívósan tapadtak a nagyokra, nem utolsósorban a nem kellően helyezett labdákat bravúrosan hárító Harkainak, és az elöl két remek akciógólt szerző Konrádnak köszönhetően. A folytatásban a keretből kölcsönadott Jászberényi parádézott tovább a háló előtt, Molnár például csak egy lecsorgóból, néhány centiről tudta mellette betuszkolni a labdát. Igaz, ekkor a 6-4 már megnyugtató előnynek tűnt, miután egyre vészesebben kezdett kijönni a válogatott fizikai fölénye, plusz a vidékiek relatív összeszokatlansága. Így Fodor két gyors góllal voltaképpen a harmadik negyed végére eldöntötte a meccset, ő volt az egyetlen, akit nem érzett az egri kapus. Mondhatni, Jászberényi csak gólt nem lőtt - amúgy majdnem sikerült neki a kikalandozó Szécsi fölött beívelni a labdát, ám néhány centit tévesztett. Miközben a publikum ennek és Kiss kapásgóljának tapsolt, Kemény kapitány hevesen magyarázott a lecseréltek valamelyikének, elvégre a parti komoly részét képezte a csapat heti összetartásának. Egyébiránt a második félidőre össze is állt az együttes, ami az eredményjelzőn is megmutatkozott.

Magyar válogatott-Vidékválogatott 14-5 (3-2, 2-2, 4-0, 5-1)
Kecskemét, 1000 néző. V: Kosztolánczy, Kiszelly
MAGYAR VÁLOGATOTT: Kovács Z. - Fodor 4, Biros 1, Vári 1, Molnár T. 2, Székely 2. Kiss G. 2. Cs: Steinmetz Á., Nyéki 1, Vindisch, Madaras, Katonás, Bárány 1, Szécsi (kapus). Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
VIDÉKVÁLOGATOTT: Harkai - Szabó G. 1, Hasas, Boros Z., Szabó N., Molnár P. 1, Konrád J. 2. Cs: Hyc, Varga P. 1, Weszelowszky, Kis I., Kis G., Plézer, Dongó, Jászberényi (kapus), Baráth (kapus). Edző: Kovács Róbert
Gól - emberelőnyből: 9/4, ill. 6/1
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK