FONTOS


 

Thetisz-kupa, nemzetközi női torna
A dresszek odahaza, a két pont az olaszoknál
Monokiniben jobb lett volna?

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2002.11.15
--------------------------------------------------------------------------------


Nem Sós Ildikón múlt - a klasszis kapus mindent megtett, bravúrokat is bemutatott, ám ez is kevés volt
A-csoport, 1. forduló
- Mercikém, itt van a kulcs, az ágyamon megtaláljátok a huszonöt darab páncéldresszt, mindenki vegyen el a méretének megfelelően egyet, a többit meg rakjuk el tartalékba.
- Oké, Tamás, akkor fél tízkor a hallban.
- Senki ne késsen!
Idézett párbeszéd a Vanisko Hotel éttermében kilenc óra tájban Faragó Tamás és Stieber Mercédesz csapatkapitány között hangzott el. A szövetségi kapitány megitta szépen a kávéját, anekdotázott egy keveset a jelenlévők örömöre, majd komótosan ballagott fel 217-es szobájába. Már várták. A csapata. "Mi a baj, gyerekek?" - kérdezte a lányok tekintetét látva. "Jók a dresszek!" - szóltak vissza, majd a kezébe nyomtak egyet. A jellegzetes, karakteres arc pillanatok alatt kővé dermedt.
Az ágyon huszonnégy, a férfiaknál használatos páncélgatya hevert (ezt szokták a normál úszónadrágra húzni) ... Egy meg a vezír kezében. Hm. Nézte, nézegette, a fejét csóválta. "Amatörizmus" - szakadt ki belőle. A történet úgy kerek, ha hozzátesszük, már az elutazást megelőző napon kisebb kalamajka alakult ki a csapat szereléseinek kiosztásakor. Némi ráhatás után aztán előkerültek a raktárból a kért cuccok, valahonnan az elengedhetetlen, az uszodákban csak páncéldressznek hívott ruhadarabok is.
Legalábbis ebben a hiszemben repült a delegáció Kréta szigetére ...
Midőn kiderült, hogy holmi férfigatyákat sóztak a lányokra, egyszersmind megvilágítást nyert, ebből még problémák adódhatnak. A FINA nem cicózik, megköveteli az egyenruhát - Faragó azonban nem engedte az alsók felvételét: "Tudtommal a nemzetközi szövetség tiltja a monokinit ... " - ironizált, majd kellő éllel hozzátette: "Otthon ugyan arra kötelezte valaki a csapatot, hogy gatyában mérkőzzünk, én viszont ezt nem engedélyezem a lányoknak ... "
Nem lehet vitás, nagyobb odafigyelést, sőt egyáltalán odafigyelést, megbecsülést érdemel a tavalyi esztendő legeredményesebb csapata!
Még akkor is, ha itt, Iraklionban, a Világkupára való felkészülési torna nyitónapján nem feltétlenül a "csúszós" dresszek hiánya miatt veszített a válogatott. Sokkal inkább az eltékozolt emberelőnyök, Malato meg nem tartása, az ellen M-zónájától való megzavarodás játszott főszerepet abban, hogy Olaszország legjobbjai az első negyed után (amelyben a Valkay testvérek és Sós védései révén 2-1-es magyar előnyt regisztrálhattunk) különösebb gond nélkül gyűjtötték be a pontokat.
A harmadik negyedben ugyan egyenlítési lehetőség kínálkozott, Stieber szépítő találatát követően kettős fórban adogathattak a mieink. Mindhiába, hiszen ezen a napon agy és test nem volt azonos hullámhosszon, a nagy lövők éppúgy bátortalannak tűntek, mint a válogatottban bemutatkozó Benkő Tímea. A dunaújvárosi újonc megilletődöttsége mindazonáltal érthető - Faragó stábja is úgy van vele, majdcsak megszűnnek a gátlások, és akkor a balkezes, amúgy nemcsak tehetséges, hanem roppant kedves hölgy kirobbanthatatlan lesz a csapatból. Egyszóval ezt a találkozót még nem az újoncnak kellett volna hoznia, sokkal inkább azoknak az Európa- és a világbajnokságon remeklő rutinos klasszisoknak, akik ezúttal haloványabbak voltak az átlagnál.

Mestermérleg
Pierluigi Formiconi:
- Jól játszottunk, elégedett vagyok a csapatommal.
Faragó Tamás: - Akkor kezdtünk jobban játszani, amikor már elment a hajó. Az Európa-bajnokságon le tudtuk küzdeni az olaszfóbiánkat, a világbajnokságon és itt nem. Ezen sürgősen változtatnunk kell.

Vizes menü
November 15., péntek: Ausztrália- Magyarország, 16.15. Olaszország- Oroszország, 17.30. Görögország- Kanada, 18.45. Spanyolország-Egyesült Államok, 20. (Az időpontok magyar idő szerint értendőek.)
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK