FONTOS


 

Faragó: tátott szájjal
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2002.11.14
--------------------------------------------------------------------------------

Több mint egyesztendei "hallgatást" követően újra porondra lépnek. Utolsó mérkőzésüket még tavaly júliusban, Fukuokában vívták, emlékezetes volt az is, mint az azt megelőző tizenhat. Tizenhat, hiszen Faragó Tamás vezérletével enynyit tudnak a hátuk mögött: nemzetközi torna Barcelonában, Európa-bajnokság a Margitszigeten, vb Japánban. Miután a második helynél egyszer sem adták alább, bízhatunk abban, ezúttal sem lesz másként.

A magyar válogatott
Kapusok: Horváth Patrícia (Vasas), Sós Ildikó (Dunaújváros). Mezőnyjátékosok: Benkő Tímea, Primász Ágnes, Sipos Edit, Tiba Zsuzsanna, Valkay Ágnes, Zantleitner Krisztina (Dunaújváros), Györe Anett, Kisteleki Dóra, Rédei Kata, Tóth Andrea (BVSC), Szremkó Krisztina (Szentes), Stieber Mercédesz (Orizzonte, olasz), Valkay Erzsébet (Athlon, olasz)
Csoportbeosztás, program
A-csoport: Olaszország, Oroszország, Ausztrália, Magyarország. B-csoport: Görögország, Egyesült Államok, Kanada, Spanyolország.
Válogatottunk mérkőzései. November 14., csütörtök: Magyarország-Olaszország, 16.15. November 15., péntek: Magyarország-Ausztrália, 16.15. November 16., szombat: Magyarország-Oroszország, 11.15. Szombat délután és vasárnap helyosztók.
"Profik vagyunk, tudjuk jól, a renomét, amit kiharcoltunk magunknak, nem ronthatjuk el. A magyar női válogatottnak minden egyes alkalommal meg kell harcolnia a győzelemért. Ez jelen esetben is így van, noha azt ne feledjük, az idei fő cél az egy hónap múlva esedékes Világkupa, azaz nyilvánvaló, az ellenfeleinkhez hasonlóan nem fedjük fel az összes kártyánkat. Azt gondolom, hogy a tavalyi sikerek után azért egy kicsit perspektivikusan is gondolkozhatunk, akár áldozhatunk is a csapatépítés érdekében" - vélekedett a kapitány, aki csapatával szerdán Krétára utazott. A görög turizmus egyik paradicsomaként emlegetett szigeten nyolcas tornát rendeznek, amelyen a perthi Világkupán részt vevő nyolc hölgykoszorú közül hét (!) is tiszteletét teszi. Az egy szem kivételt a kazahok képviselik - no nem mintha bármiféle titkolnivalójuk lenne az ellenfelek előtt, hiányzásuk oka inkább a pénztárcájukban keresendő ...
És ha már a hiányzásról esett szó: válogatottunk keretét böngészve feltűnhet, hogy két kulcsember, Drávucz Rita és Pelle Anikó nem szerepel a többiek mellett. Faragó Tamás ugyanis - Győri Eszterrel együtt - itthon hagyta őket. "Tanulmányi és szakmai okokból későn tudtak csak csatlakozni hozzánk, így ezúttal sajnos nem tudok rájuk számítani" - indokolta döntését a vezír, utalva arra, hogy a lányok az Egyesült Államokból (Pelle, Győri) és Olaszországból (Drávucz) csak napokkal ezelőtt tudtak hazajönni. A Vk-n minden valószínűség szerint számít klasszisaira, akik a társak krétai és athéni tartózkodása során (a válogatott a torna után öt napig a görög fővárosban kétkapuzik a hazaiakkal, viszonozva a rivális három héttel ezelőtti látogatását) az UTE, valamint a Szentes férficsapatával tréningeznek.
Az említett csapatépítés jegyében újoncokat is avat majd "Mr. Gól", a balkezes Benkő Tímea, valamint a Vasasban védő Horváth Patrícia ugyanis még soha nem szerepelt a legjobbak között. Mellettük a korábban a nemzeti sapkát viselő Kisteleki Dórát és Zantleitner Krisztinát először próbálja ki a kapitány, aki tanítványai mellett a nemzetközi szövetség blőd döntése miatt a hölgyeknél is bevezetett, harmincméteres pályán vívott meccsekre a legkíváncsibb. "Tátott szájjal figyelek majd, de előre mondom, rosszat sejtek ... " - utalt a szakág számára elfogadhatatlan határozatra.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK