FONTOS


 

Női junior Európa-bajnokság, Loulé
A Györe-csapat pólós csodája

Döntő
Görögország-Magyarország 9-7 (3-1, 2-2, 0-3, 4-1)
MAGYARORSZÁG: Jankovics - Tóth L. 2, Molnár A., VARGA A. 2, Kisteleki D. 1, GAZDAG 2, Hőnig. Csere: Poszkoli, Waszlavszki, Brávik, Zsámbok, Báthori. Szövetségi kapitány: Györe Lajos
Gól - emberelőnyből: 10/4, ill. 8/3
Még nem közölt eredmények. Elődöntő: Görögország-Spanyolország 6-5. A 3. helyért: Spanyolország -Oroszország 10-9. Az 5. helyért: Hollandia-Németország 10-8.
A végeredmény
Európa-bajnok: Görögország, 2. Magyarország (Báthori Dorottya, Bodor Barbara, Brávik Fruzsina, Gazdag Erika, Hőnig Ágnes, Jankovics Eszter, Kisteleki Dóra, Molnár Anett, Papp Tímea, Poszkoli Rita, Szabolcsi Dóra, Tóth Lilla, Varga Andrea, Waszlavszki Krisztina, Zsámbok Lili), 3. Spanyolország, 4. Oroszország, 5. Hollandia, 6. Németország

"Pedig majdnem megvolt ... " - kezdte szomorúan a beszámolót a magyar női juniorválogatott edzője, Valkay Ferenc. Mindebből rájöhettek: sajnos nem sikerült a bravúr, az Európa-bajnokság fináléjában kikaptak a mieink. Az aranycsatában Görögország volt az ellenfél, és kísértetiesen úgy kezdődött a mérkőzés, amint a csoportban.
Villámrajtot vett a rivális, elaludt a magyar hölgykoszorú ... Györe Lajos szövetségi kapitány tanítványai a második negyedben már ébredeztek, a harmadikban pedig szárnyaltak. Ugyanúgy, mint az oroszok elleni elődöntő harmadik periódusában, beindult a gépezet: Jankovics Eszter egy időre lehúzta a rollót, a védelem összeállt, és a támadások is hatékonyabbak voltak. Varga Andrea és Gazdag Erika irányításával az utolsó negyed előtt 6-5-re vezettek a mieink!
Az utolsó hét perc azonban maga volt a rémálom. A tapasztaltabb vetélytárs sokkal keményebbre vette a figurát, nem engedte kibontakozni Hőnigéket. Mindeközben mégis megvolt a lehetősége a magyaroknak, ám ziccerben és kettős fórban (!) is megremegett a kéz (Gazdag, majd Varga, tehát a két legjobb hibázott), így az utolsó percben a mindegy mindegy alapon játszó mieink ellen a végső kegyelemdöfést is megadta a görög válogatott.
Mindentől függetlenül maximális dicséret illeti a csapatot! Tavaly az ifi Eb-n a hatodik helyen végzett, azaz rengeteget lépett előre. Ez az ezüstérem fantasztikus eredmény, tovább segítheti a magyar női vízilabda előrelépését, magyarán a vasárnap késő este, a frankfurti repülőgéppel hazaérkező lányok nagyon-nagyon megérdemlik az ünneplést.

Mestermérleg
Györe Lajos: - Kár az utolsó negyedért, ám összeségében elégedett és boldog vagyok. Gratulálok a görögöknek, mindenekelőtt azonban nagyon szépen köszönöm a lányoknak ezt a szép eredményt.

Nemzeti Sport 2002.07.07.

Női junior Európa-bajnokság, Loulé
Hőnig Ágiék visszavágtak az oroszoknak
Döntőbe jutott a női junior válogatott

Elődöntő
Magyarország-Oroszország 7-6 (0-2, 0-1, 5-2, 2-1)
MAGYARORSZÁG: JANKOVICS - Tóth L., MOLNÁR A. 2, Varga A., Kisteleki D. 1, GAZDAG 2, HÔNIG 1. Csere: Poszkoli, Waszlavszki, Brávik, ZSÁMBOK 1, Báthori, Papp. Szövetségi kapitány: Györe Lajos
A Spanyolország-Görögország mérkőzést lapzártánk után játszották
Fantasztikus sikert ért a magyar női juniorválogatott! Györe Lajos csapata mindennemű várakozást felülmúlva legyőzte a rendkívül erős orosz együttest, és szombaton döntőt játszhat a portugáliai Európa-bajnokságon!
Pedig milyen rosszul indult ...
Az első két negyedben ugyan a védekezéssel nem volt gond, ám elöl nem sokra mentek a mieink. A támadásokat rendre lenyelte a rivális védelme, és az orosz kapus is bravúrosan védte kapuját. Tizennégy percet követően 3-0-ra vezetett Oroszország - ekkor nem sokan fogadtak volna a magyar csapatra. Különösen annak tudatában, hogy a csoportmérkőzések során egyszer már legyőzték az oroszok a mieinket ...
Na de ami a harmadik és negyedik negyedben történt! Utolsó erőtartalékait mozgósítva talpra állt a szépreményű hölgykoszorú: Jankovics Eszter továbbra is remekelt a kapuban, és elöl is beindult a nagyüzem. Gazdag Erika, Molnár Anett, Hőnig Ágnes, Zsámbok Lili és Kisteleki Dóra lőtte a gólokat, de senkire sem lehetett panasza a kapitánynak. Talán a rivális is megszeppent a meccs második felében remeklő magyar csapattól, amely 3-3 után már nem engedte át egyszer sem a vezetést. A végén az oroszok megkapták a sanszot, ám emberhátrányban Tóth Lilla szerelt csodálatosan, így a tavalyi, ifi Eb-n hatodik helyen végző válogatott idén finálét játszhat a juniorok között!
"Csodálatosan játszottak a lányok, látszott, a szívük vitte őket előre" - lelkendezett a magyar delegáció vezetője, Subasitz Mihály, akinek szavaihoz az edző, Valkay Ferenc csak ennyit fűzött hozzá: "Öröm ezekkel a lányokkal együtt dolgozni."
A döntőben a lapzártánk után játszott spanyol-görög derbi győztese lesz a mieink ellenfele.

Mestermérleg
Györe Lajos: - Nagyon boldog vagyok, csak keresem a szavakat ...  Rosszul kezdtünk, de a harmadik negyedtől kezdve olyan jól játszottunk, ami még engem is meglepett. Köszönöm a lányoknak ezt a nagyszerű napot. Bármi is lesz a döntőben, taktikus, csodálatos produkciót nyújtott a csapat ezen az Eb-n.

Nemzeti Sport 2002.07.06.

Négy között a lányok

Junior Európa-bajnokság, Loulé
A négy közé jutásért
Magyarország-Hollandia
7-6
(3-1, 2-1, 1-2, 1-2)
MAGYARORSZÁG: JANKOVICS - Tóth L., MOLNÁR A. 3, VARGA A. 2, Kisteleki D. 1, Gazdag, HÔNIG. Csere: Poszkoli, Waszlavszki, Brávik 1, Zsámbok, Báthori, Papp. Szövetségi kapitány: Györe Lajos
Görögország-Németország 12-5
A 11. helyért: Nagy-Britannia-Svájc 12-9. A 9. helyért: Portugália-Franciaország 5-6. A 7. helyért: Csehország-Olaszország 11-5
Bravúros győzelmének köszönhetően a legjobb négy közé jutott a magyar válogatott a női a portugáliai junior Európa-bajnokságon! Györe Lajos csapata Hollandiát győzte le 7-6-ra. Fantasztikusan kezdték a mieink a találkozót: Jankovics Eszter védéseivel, hatékony támadásokkal a második negyedben már 5-1-re is vezettek. A folytatásban a bírók többet engedtek meg az addig alárendelt szerepet játszó hollandoknak, akik ezt is kihasználva 6-6-ra egyenlítettek. Az utolsó negyedben azonban talpraállt a magyar válogatott, amely kiharcolt egy kiállítást (Hőnig Ágnessel nem bírt a védője), amit Brávik Fruzsina váltott gólra. A mieink szombaton Oroszország ellen játszanak az elődöntőben.

Mestermérleg
Györe Lajos: - Gratulálok a lányoknak! Tavaly az ifik között a hatodik helyen végeztek, most viszont már minimum a negyedikek. Ezért jöttünk. Persze evés közben jön meg az étvágy, úgyhogy megpróbáljuk az oroszokat is legyőzni.

Nemzeti Sport 2002.07.05.

Hollandiába botlott a magyar csapat

A nehezebb ágra került a magyar női juniorválogatott. A portugália európa-bajnokságon a görögök ellen az volt a tét, hogy a sokkal könnyebb találkozónak számító németek vagy a kifejezetten erős, a B-csoportban csak egy vereséget elszenvedő hollandok kerülnek csütörtökön a mieink útjába. Nos, miután Györe Lajos csapata sajnos simán bukta el a görögökkel szembeni csatát, Hollandia ellen kell megvívnia az elődöntőbe jutásért zajló csatát.
Feltűnően erőtlenül támadott a magyar hölgykoszorú, a négy dobott gól, valljuk meg, nem túl jó előjel a sorsdöntő derbi előtt. Már csak azért sem, mert a hollandok védelme eddig biztos lábakon állt, a spanyolokkal szembeni csoportdöntőben bekapott hét sem számít soknak. Ráadásul a leendő rivális erőssége nem más, mint a támadójátéka ...
Az A-csoportban egyébiránt az olasz válogatott (amely a Hőnig Ágiéktól elszenvedett vereség miatt szorult hátra, s játszhat csak a számára csalódást okozó hetedik helyért) igencsak megszorította az eddig magabiztosan menetelő orosz csapatot. Itália legjobbjai összekapták magukat, és mindössze a hajrában bukták el a számukra tét nélküli összecsapást. Na de mi bízzunk a magyar lányokban, abban, hogy a szerdai szünnapon feltöltődnek energiával, túlteszik magukat a vereségen.

Női junior Európa-bajnokság, Loulé
5. forduló. A-csoport:Franciaország-Nagy-Britannia 12-2, Oroszország-Olaszország 6-5, Görögország-Magyarország 9-4. A végeredmény: 1. Oroszország 10 pont, 2. Görögország 8, 3. Magyarország 6, 4. Olaszország 4, 5. Franciaország 2, 6. Nagy-Britannia 0. Az elődöntőbe jutott: Oroszország. Az elődöntőbe jutásért játszhat: Görögország, Magyarország. B-csoport: Németország-Svájc 27-2, Spanyolország-Hollandia 7-4, Portugália-Csehország 7-16. A végeredmény: 1. Spanyolország 10, 2. Hollandia 8, 3. Németország 6, 4.Csehország 4, 5. Portugália 2, 6. Svájc 0. Az elődöntőbe jutott: Spanyolország. Az elődöntőbe jutásért játszhat: Hollandia, Németország
Az elődöntőbe jutásért: Görögország- Németország, Hollandia-Magyarország
A 7. helyért: Olaszország-Csehország. A 9. helyért: Portugália-Franciaország. A 11. helyért: Svájc-Nagy-Britannia

Nemzeti Sport 2002.07.03.

Fontos magyar diadal

LOULÉ. Hihetetlenül fontos rangadót nyert a portugáliai junior Eb-n a magyar női válogatott. A mieink a sorsdöntő találkozón Olaszország legjobbjait győzték le 8-6-ra - így minden bizonnyal harmadiknál nem végeznek rosszabb helyen a csoportjukban, azaz a keddi utolsó forduló után is versenyben lehetnek az érmes helyezésekért. Györe Lajos csapata a jelentések szerint ideges, nem túl magas színvonalú meccsen fektette két vállra ellenfelét. A győzelemben jelentős érdemei vannak a két háromgólos magyar lánynak, Kisteleki Dórának és Molnár Anettnek. Hőnig Ágiék egyébiránt nem sokat pihenhetnek, elvégre a görögök elleni keddi csatának sem kicsi a tétje: az összecsapás győztese minden bizonnyal a B-csoport harmadikjával mérkőzhet majd az elődöntőért, míg a vesztesre a másik hatos egyik erőssége, a még egyaránt százszázalékos spanyol vagy holland válogatott vár.

Női junior Európa-bajnokság, Loulé
4. forduló. A-csoport: Németország- Franciaország 10-2, Magyarország- Olaszország 8-6. A magyar gólszerzők: Molnár A. 3, Kisteleki D. 3, Varga A., Brávik. Az Oroszország-Nagy-Britannia mérkőzést lapzártánk után játszották. Az állás: 1. Oroszország 6 pont (3 mérkőzés, 40-18), 2. Magyarország 6 (4, 47-26), 3. Görögország 6 (4, 38-22), 4. Olaszország 4 (4), 5. Nagy-Britannia 0 (3, 12-36), 6. Franciaország 0 (4, 13-56). B-csoport: Hollandia-Svájc 43-1, Spanyolország- Csehország 10-8. A Portugália-Németország mérkőzést lapzártánk után játszották. Az állás: 1. Hollandia 8 (4, 93-23), 2. Spanyolország 8 (4, 65-21), 3. Csehország 2 (4, 52-32), 3. Németország 2 (3, 16-23), 4. Portugália 2 (3, 33-47), 6. Svájc 0 (4, 11-124)

Nemzeti Sport 2002.07.02.

A női juniorválogatott nem bírt az oroszokkal

A portugáliai junior Európa-bajnokságon sajnos elszenvedte első vereségét a magyar válogatott. Györe Lajos csapata az ellen az Oroszország ellen kapitulált (8-11), amely így minden bizonnyal megnyeri az A-csoportot. A mieink célja a második helyen való továbbjutás lehet - ehhez mindenféleképpen le kellene győzni hétfőn az olaszokat, majd a szintén kifejezetten erős görögöket. A B-csoportban egyértelmű a kép: Spanyolország és Hollandia kiemelkedik a hat együttes közül, szinte biztos, hogy egymást közt döntik majd el, ki jut elsőként és ki másodikként tovább.

Női junior Európa-bajnokság, Loulé
3. forduló. A-csoport: Görögország-Nagy-Britannia 10-4, Olaszország- Franciaország 11-3, Magyarország-Oroszország 8-11. Az állás: 1. Oroszország 6 pont, 2. Magyarország 4 (39-20), 3. Olaszország 4 (28-18), 4. Görögország 4 (28-20), 5. Nagy-Britannia 0 (12-36), 6. Franciaország 0 (11-46). B-csoport: Hollandia-Németország 9-6, Csehország-Svájc 31-5, Portugália-Spanyolország 5-16. Az állás: 1. Spanyolország 6 (55-13), 2. Hollandia 6 (50-22), 3. Csehország 2 (44-22), 4. Németország 2 (16-23), 5. Portugália 2 (33-47), 6. Svájc 0

Nemzeti Sport 2002.06.30.

Élen a Györe-csapat

LOULÉ. A portugáliai junior Európa-bajnokságon a második mérkőzését is biztosan nyerte a női válogatott. Györe Lajos csapata ezúttal a franciákat gázolta el, így két forduló után az A-csoport élén található. Ha a vasárnapi meccse után is ott maradna ... Akkor ugyanis a legnagyobb riválissal, az orosz hölgykoszorúval mérkőzik ...

Női junior Európa-bajnokság, Loulé
Az első forduló még nem közölt eredményei. A-csoport: Görögország-Olaszország 11-6. B-csoport: Németország-Csehország 5-3, Portugália-Hollandia 6-29. 2. forduló. A-csoport: Magyarország-Franciaország 16-5, Olaszország-Nagy-Britannia 11-4, Oroszország-Görögország 10-7. Az állás: 1. Magyarország 4 (31-9), 2. Oroszország 4 (29-10), 3. Görögország 2 (18-16), 4. Olaszország 2 (17-15), 5. Nagy-Britannia 0 (8-26), 6. Franciaország 0 (8-35). B-csoport: Spanyolország-Németország 11-5, Hollandia-Csehország 12-10, Portugália-Svájc 22-2. Az állás: 1. Spanyolország 4 pont (39-8), 2. Hollandia 4 (41-16), 3. Portugália 2 (28-31), 4. Németország 2 (10-14), 5. Csehország 0 (13-17), 6. Svájc 0 (5-50)

Győzelemmel kezdtek a junior lányok

LOULÉ. A portugáliai junior Európa-bajnokságon győzelemmel kezdett a magyar női válogatott. Györe Lajos együttese Nagy-Britanniát fektette két vállra. "A lányok helyenkét látványos játékkal hozták a kötelező győzelmet" - értékelt a szövetségi kapitány. Fennakadást eddig a szervezők okoztak: a mieinkről elfeledkezett a buszsofőr, aki csak a görögöket kívánta fuvarozni, így jókora késéssel, kalamajkával jutott el a csapat a tréningre. Szombaton, a második fordulóban Franciaország lesz az ellenfél.

Női junior Európa-bajnokság, Loulé
A-csoport: Magyarország-Nagy-Britannia 15-4 (3-1, 4-2, 4-0, 4-1). A magyar gólszerzők: Kisteleki D. 5, Gazdag 4, Szabolcsi 3, Hőnig, Molnár A., Zsámbók. Oroszország-Franciaország 19-3. B-csoport: Spanyolország-Svájc 28-3
A többi mérkőzés lapzártánk után ért véget.

Nemzeti Sport 2002.06.29.

Utazik a Györe-csapat

Szerdán Györe Lajos vezetésével Portugáliába utazik a női juniorválogatott (amelynek Valkay Ferenc a másik edzője). Péntektől Faróban rendezik a junior Európa-bajnokságot, ahol a mieink Nagy-Britannia, Olaszország, Oroszország, Franciaország és Görögország mellé kaptak besorolást az A-csoportban. A B-ben Csehország, Németország, Portugália, Svájc, Spanyolország és Hollandia található.

Az utazó keret: Jankovics Eszter (Dunaújváros), Papp Tímea (Póló SC) - kapusok, Gazdag Erika (Kecskemét), Zsámbok Lili (Dunaújváros), Szabolcsi Dóra (Eger), Brávik Fruzsina (Dunaújváros), Varga Andrea (Kecskemét), Molnár Anett (Szentes), Báthori Dorottya (BVSC-Brendon-Arisona), Hőnig Ágnes (BVSC-TBÉSZ), Kisteleki Dóra (BVSC-TBÉSZ), Bodor Barbara (BVSC-Brendon-Arisona), Tóth Lilla (Kecskemét), Waszlavszki Krisztina (Szentes), Poszkoli Rita (Dunaújváros) - mezőnyjátékosok

Nemzeti Sport 2002.06.26.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK