FONTOS


 

Két újonc a keretben

Szerdán repül Rómába a csütörtökön kezdődő hatos nemzetközi tornára a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely nyáron a Világkupán és a Világligában javíthat tavalyi mérlegén, az Eb-bronzon és a világbajnoki ötödik helyezésen.

Kemény Dénes szövetségi kapitány kijelölte 15 játékosát a szezon első erőpróbájára. A névsor a következő: Szécsi, Kovács Z. (kapusok), Steinmetz B., Vári, Biros, Steinmetz Á., Bárány, Kiss Gergely, Benedek, Kiss Cs., Madaras, Fodor, Katonás, Vindisch, Székely (mezőnyjátékosok). Katonás és Vindisch újonc, Steinmetz Á., Bárány és Madaras is csupán 2-2 alkalommal játszott eddig a válogatottban, az olimpiai bajnokok közül Molnár kézsérülése miatt maradt ki. A kapitány nem számíthatott a bajnoki döntőben kitört verekedés miatt első fokon eltiltott játékosokra, így Varga Tamásra, Varga II Zsoltra és Szívós Mártonra, Sydney olimpiai bajnokai közül pedig - mint az már korábban napvilágot látott - jelenleg Kósz Zoltán, Märcz Tamás és Varga Zsolt maradt ki.

A magyarok négy nap alatt öt ellenféllel találkoznak, csütörtökön Romániával és Ausztráliával, pénteken Jugoszláviával, szombaton a házigazda Olaszországgal, végül vasárnap Franciaországgal. "Nem az eredmény a fontos, de természetesen győztes meccseken akarok képet kapni arról, hogy kikre, s mire számíthatok a két hét múlva kezdődő Világliga-meccseken, majd augusztus végén a Világkupán - mondta Kemény Dénes.

Népszava 2002.06.11.

Coppa Roma nemzetközi férfitorna
2002.06.12
- Coppa Roma - a foci árnyékában
2002.06.13
- Délben verőfény, este derű
2002.06.14
- Kórházban a pólóválogatott zöme
2002.06.15
- Mérkőzés a vírusokkal
2002.06.16
- Itthon gyógyul tovább a pólóválogatott
- Kiütéssel győzött a vírus
2002.06.17
- Búcsúzóul a magyar-olasz vegyes lemosta a hazaiakat
2002.06.18
- Megvan a római tettes
2002.06.20
- Pavlik: Nem lehet kockáztatni!
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK