FONTOS


 

Elolvasható a sportág teljes története
Száz év, könyvbe kötve

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2002.12.08
--------------------------------------------------------------------------------

Egy évvel ezelőtt került ki a nyomdából az Aranykor című könyv, amely a magyar vízilabdázás történetét öleli fel a 19. századtól a sydneyi olimpiáig. Az első kiadás főképp "uszodai" körökben terjedt, nyilvánosan nem lehetett megvásárolni - viszont akkora volt az érdeklődés, hogy a könyv "producere", Gyarmati Dezső úgy határozott, a nagyközönség számára is elérhetővé teszi.

"A második kiadás lehetőségét felhasználtuk arra, hogy néhány, egy ekkora könyvbe óhatatlanul belekerült hibát kijavítsunk, s ami még fontosabb: pótoljunk néhány hiányosságot - közölte minden idők legeredményesebb vízilabdázója. - Plusz fejezeteket csatoltunk a történeti részhez, külön szólunk a vidéki bázisokról, a KSI-ről, valamint részletesebben azokról az edzőinkről, akik külföldön értek el sikereket. Szerintem így érthető meg igazán, mitől is voltunk olyan sikeresek az első száz évben."
Való igaz, a "bibliai" méreteket öltő kötet csaknem 600 oldalas, hiszen a magyar póló első évszázada egy szinte véget nem érő sikertörténet. Az Aranykor egyébként könnyen követhető, hiszen olimpiai ciklusonként halad a sydneyi győzelemig, minden periódus előtt megtalálható az adott négy esztendő statisztikája. Az adatbázis a sportág elnyűhetetlen krónikását, Bartalis Istvánt dicséri, míg a történeti leírás a Nemzeti Sport munkatársának, Csurka Gergelynek a munkája. A kötetet természetesen a korabeli fényképek teszik teljessé, továbbá azok a visszaemlékezések, amelyekre a sportág legnagyobbjai örömmel vállalkoztak, felelevenítendő a legszebb momentumokat.
Aki meg kívánja vásárolni az Aranykort, az siessen: a kötet kizárólag a Császár-Komjádi uszoda utcai frontján található Dobay-sportboltban kapható.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK