FONTOS


 

Már csak kilenc embernek tart edzést a Margitszigeten Kemény Dénes
Pavlik: Nem lehet kockáztatni!


Lassan Agatha Christie Tíz kicsi néger (másutt: indián) című krimijét idézik a magyar férfiválogatott mindennapjai. Az angol írónő tán legzseniálisabb művében egy versnek megfelelően nyíródnak ki a szereplők, akik egy szigeten vannak összezárva.


Kemény Dénes szövetségi kapitány már védőjére, Vári Attilára sem számíthat
Nos, pólósainknál a sziget megvan - a Margitsziget -, a refrén pedig lapzártakor így hangzott: s nem maradt, csak kilenc. Nagyobbik baj, hogy esetükben a visszaszámlálás huszonegyről indult ...
Egyszóval a 21 tagú keretből kedden csupán tízen szállhattak medencébe, szerdán pedig kilencre csökkent a létszám. Mindez a római "járvány" következménye, avagy a streptococcus nevű baktériummal nem szabad viccelni. Kedd délután például az önmagát egészségesnek vélő Fodor Rajmund és Székely Bulcsú épp beugrott volna a medencébe, amikor a TF-ről lóhalálában érkező csapatorvos egy-egy éles "Nem!"-mel viszszaparancsolta őket. Pavlik Gábor eztán felvázolta az uraknak, hogy ez a baci egyike a legalattomosabbaknak: "Hiába érzitek úgy, hogy semmi bajotok, a láz megszűnése után néhány nap pihenés nem elég. Most vidáman újrakezditek, aztán két hét múlva hirtelen jelentkezik egy szívizomgyulladás, a kellőképp ki nem kúrált streptococcus egyik leggyakoribb szövődménye. Nem lehet kockáztatni: ezen a héten nem mehettek vízbe."
A két olimpiai bajnok így jobb híján a víz alá állt, bánatukban zuhanyoztak egy nagyot, majd a partról nézték végig társaikat. Akkor még Vári Attila is vigyorgott, a muszklijait mutogatta a medencéből a két "invalidusnak", mert ugye, vannak az igazán egészséges emberek és vannak a satnyák. Mígnem szerdán kiderült, az ő szervezete sem tudott ellenállni: tizenkettedikként ágynak esett az óriás bekk is.
Holott Kemény a keddi tízet látva még amondó volt: "Jó kis csapat ez is, a legkorábban felgyógyulók közül még hozzáteszünk hármat, mondjuk Fodor Rajmit, Székely Csucsut és Benedek Tibit meg egy kapust, és még esélyünk is lehet a moszkvai Világliga-meccseken." Ám ha ez a tendencia folytatódik, meglehet, nem marad senki a másfél hét múlva esedékes nyitányra. Eddig öt plusz öt fő tréningezett, azaz azok, akik Rómában megúszták (Kiss G., Madaras, Steinmetz B., Vári, Vindisch), plusz azok, akik nem utaztak (Jászberényi, Kis G., Molnár T., Nyéki, Varga D.) - most, hogy közülük esett ki egy, megjósolhatatlan, ők meddig maradnak egészségesek.
Persze a remény hal meg utoljára. Alkalmasint fertőzéstől.

CSG, Nemzeti Sport 2002.06.20.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK