FONTOS


 

A Komjádi uszodában: BVSC-UTE és Honvéd-FTC rangadók az elődöntőben
Nem Szuperkupa, de szuper kupa

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2002.12.19
--------------------------------------------------------------------------------

Szponzori érdekeltségek miatt nem Szuperkupa (a szövetség sportszergyártó cége lenne jogosult ennek a megrendezésére), de ettől még szuper kupa. Karácsony és szilveszter között, december 27-én és 28-án, várhatóan dugig töltött lelátók előtt méri össze erejét a négy fővárosi alakulat. Fila Final Four - ez a neve a kétnapos tornának, amelyen az előző bajnokság legjobbja (Domino-BHSE), bronzérmese (BVSC-Brendon), negyedikje (FTC-VMAX) és ötödikje (UTE-Taxi 2000) vesz részt.


Szécsi Zoltán nem fog unatkozni: a rivális játékosai mellett a valóságshow szereplôi is tesztelni fogják
"Miután a Szuperkupát mi nem rendezhetjük meg, másban gondolkoztunk. Továbbra is szeretnénk ugyanis a magyar vízilabdázásban szerepet vállalni, ami nálam érzelmi kérdés is" - magyarázta Gém Zoltán, a FILA magyarországi dirigense, az esemény főszervezője, aki elárulta: természetesen a KEK-győztes, bajnoki második Vasas-Plaket együttesére is számítottak volna, ám a piros-kékek a december 29-i Európai Szuperkupa-derbi miatt érthetően nem lesznek ott a viadalon. Mert hogy immáron bizonyos: Madarasék - szintén a Komjádiban - összecsapnak a BL-győztes görög Olympiakosz Pireusszal!
Na de visszatérve a FILA-eseményre: a szerdai, Szőnyi úti Don Pepe pizzériában megtartott hangulatos sajtótájékoztatón elhangzott (a Vasas majd 27-én délelőtt tart hasonlót), a presztízs mellett tekintélyes pénzdíj emeli a finálé rangját. A győztes pénztárcája nem kevesebb, mint egymillió forinttal lesz gazdagabb, míg a második ötszáz-, a harmadik háromszáz-, és még a negyedik is kétszázezer forintot tehet zsebre. A lebonyolítás a Bajnokok Ligájából jól megszokott módon zajlik majd, azaz az első napon az elődöntőket, 24 óra múlva pedig a helyosztókat, a bronz- és az aranycsatát rendezik.
Hogy ki játszik kivel?
Már ez sem kérdés, hiszen a sorsolást is megejtették: e szerint BVSC-UTE és Honvéd- FTC találkozók szerepelnek a nyitónap műsorán.
"Örülünk, hogy részt vehetünk a tornán, és nem sajnáljuk, hogy az elődöntőben a Honvéd jutott nekünk. Nem, mert így hamar lehetőségünk nyílik visszavágni a bajnokságban elszenvedett peches vereségért!"- jelentette ki határozottan a Fradi vezetője, Wiesner Tamás. A tréner, Gyöngyösi András nem ment bele az esélylatolgatásba, csak annyit fűzött hozzá, hogy nem álltak le az edzésekkel, becsülettel készülnek a Honvéd elleni meccsre. Dominós kollégája, Kovács István azt hangsúlyozta, kiválóan beleillik ez a két nap a felkészülésbe, sőt segíti is azt, lévén ünnepnapok ide vagy oda, nincs pihenő, nemcsak a bajnokság folytatódik az új esztendő első hónapjában, hanem a Bajnokok Ligája csoportmérkőzései is kezdetüket veszik.
"Jobb meccsel készülni, mint edzéssel"- erősítette meg ez előzőeket a gárda két jelen lévő klasszisa, a Vári Attila, Kovács Zoltán kettős, azaz nyugodtan kijelenthetjük, felettébb érdekes és izgalmas csatára van kilátás.
A másik ágon úgyszintén. Az Újpest a Komjádi-kupában ismét igazolta rátermettségét, tehetségét, és ne feledjük, a Szőnyi úti bajnokin pontot rabolt a BVSC-től! "Fiatal csapatunknak kiváló bizonyítási lehetőséget nyújt minden olyan mérkőzés, amelyen erős ellenfelekkel mérheti össze erejét. Örülünk, hogy itt lehetünk, továbbra is megpróbálunk borsot törni a nagyok orra alá, hosszú távon pedig felzárkózni hozzájuk"- így Petrovics Mátyás, a lilák egyik edzője, aki a Perthben Világkupát nyert női válogatottról sem felejtett el szólni: "Nagy-nagy gratuláció nekik, boldogsággal tölt el a sikerük."
A vasutasok is készülnek (a hírek szerint amúgy Gerendás György kifejezetten megdolgoztatja fiait), Mészáros Csaba, a klub visszavonult játékosa, vezetője a "Bizonyítani akarjuk, hogy ott vagyunk az élbolyban, és hogy bajnoki esélyesek vagyunk" mondattal toldotta meg az elhangzottakat.
A mérkőzéseket (amelyek kezdési időpontja mindkét napon 16.30 és 17.45) a Magyar Televízió tűzte műsorára: a második találkozókat élőben közvetíti, míg az elsőről összefoglalót sugároz. És ez még nem minden: ezúttal is extra programok színesítik az eseményt. A meccsek szünetében ezúttal a Big Brother valóságshow szereplői lőnek négymétereseket Szécsi Zoltánnak, továbbá ekkor kerül sor az Év játékosai (Benedek Tibor és Stieber Mercédesz) díjátadására is. Köszöntik majd a Világkupát nyert Faragó-csapatot is, ráadásképpen pedig Hajdú B. István, a népszerű riporter fokozza majd a hangulatot. Az elővételben a FILA-boltokban, valamint a helyszínen 1500 forintért megvárásolható belépők tehát a jelek szerint igazán megérik a pénzüket.

Férfi válogatott
Női válogatott
FILA FINAL FOUR 2002
2002.12.29
- A gyerekkórház javára
2002.12.28
- Egymillió a tét szombaton
2002.12.27
- Behatoltak az uszodába
SZUPERKUPA 2001
2002.01.10
- A pankrációt már korábban kitalálták
2002.01.04
- Fegyelmit indítanak Somossy ellen
2001.12.31
- Vérbeli meccs
- A Vasas legyőzte a Honvédot
- Ünnep helyett ütközet
2001.12.30
- Levonultak, majd nyertek
- Szuper volt ez a kupadöntő!
2001.12.29
- A Vasas nyerte a vízilabda Szuperkupát
- A Vasasé a Szuperkupa, Biros az év játékosa
- Edzés nélkül, de edzetten
2001.12.21
- Honvéd-Vasas a Szuperkupáért
- Millió a meccs, millió a tét
SZUPERKUPA 2000
2000.12.29
- A Fradi volt a legszuperebb
2000.12.28
- Csak a kupa szuper
- Az FTC a Szuper Kupa, Gyarmati Dezső a század legjobbja
2000.12.27
- Három klasszis visszalépett
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK