FONTOS


 

Ki lép a Fradi nyomába?
Edzés nélkül, de edzetten

Másodízben rendezik meg a Szuperkupát hazánkban, hagyományokról így nem nagyon beszélhetünk. Mindezek ellenére kétségtelen, remek ötlet a bajnok és a kupagyőztes egymással szembe állítása --talán csak az időpontot lehetne a jövőben a csapatoknak "emészthetőbbé" tenni... A Honvéd és a Vasas csatája fantasztikus küzdelmet ígér, elég, ha csak a három-három olimpiai bajnokot, a dominós Kisst, Birost és Molnárt, valamint az angyalföldi Várit, Kószt és Székelyt említjük! A hírek szerint rengeteg jegy elfogyott elővételben a találkozóra, azaz minden remény megvan arra, hogy ebben az évben utoljára több ezer ember jöjjön össze egy pólómeccs kapcsán. A felvezető program fél ötkor veszi kezdetét (ebben például Szécsi Zoltánnak, a hetedik idehaza játszó sydneyi bajnoknak lőnek négymétereseket a TNT és az Animal Cannibals zenekarok tagjai, valamint az év játékosai díjat is ekkor adják át), a fő attrakció pedig fél hatkor veszi kezdetét. Tavaly a Ferencváros nagy csatában legyőzte a BVSC-t, így már csak az a kérdés, hogy a Honvéd, avagy a Vasas ér a Fradi nyomába.

***

Azért nem heverészve készült a BHSE-Domino a szombat délutáni szuperpartira (a pénteki gokartozáson csupán a csapat két válogatottja, Biros Péter és Molnár Tamás vett részt, nem az egész együttes) -- igaz, nem is dolgozták magukat halálra a bajnocsapat tagjai, legalábbis ez derül ki mesterük, Kovács István szavaiból.

"Öt nap szünetet kaptak a srácok, hiszen muszáj valamikor kipihenniük magukat -- közölte a szakvezető. -- Ugyan huszonkettedikén volt edzés, de már csak foci, semmi más. Huszonhetedikén kezdtük újra, napi két tréninggel, ám nem kifejezetten a Szuperkupa-fináléra készülve, hanem úgy, ahogy egyébként is edzenénk egy ilyen nagyobb szusszanást követően. Azaz kis átmozgatás, később egy könnyebb kétkapuzás a juniorválogatottal."

Arra a felvetésre, hogy maga a mérkőzés mit jelent a Honvéd életében, Kovács eképp válaszolt: "Komolyan fogjuk venni, de nem kifejezetten erre az összecsapásra építjük a készülésünket. Ha nyerünk, nyerünk, ha nem, nem -- természetesen lélektani szempontból fontos lenne, amennyiben a Komjádiban is le tudnánk győzni a Vasast. Annyiban egyébként mindenképpen hasznos ez a meccs, hogy körbenézhetünk az uszodában, hiszen ebben az idényben még nem játszottunk ott, márpedig jövőre néhány élesebb derbi mindenképpen vár ránk abban a medencében."

Annyi ráhangolást ugyanakkor végeztek azért a bajnok háza táján, hogy pénteken már átrágták a másnap követendő taktikát, az azonban bizonyos, túlzottan nagy feszültség nem tapasztalható a meccs előtt Kisséken: az edző szerint a délelőtti foglalkozás például "viharosan jókedvűre sikeredett".

A jókedv (és a bőség, már ami az ünnepi ételeket illetti...) uralkodott a piros-kékek háza táján is. Somossy József elmondása szerint: "Felettébb vidáman tréningeztek a srácok, úgy karácsonykor, mint az azt követő napon. Írd és mond, mindössze három edzést tartottam a csapatnak, csupán a beiglit mozogtuk le, azaz igazán annyit sem készültünk kimondottan erre a derbire, mint riválisunk...". Mindazonáltal a Honvéd skalpjára feni a fogát az angyalföldi armada, élénken él a Vasas pólósaiban ama novemberi délelőtt, amikor is a Kőér utcában, idegenben hagyta ott a két bajnoki pontot. "Az volt az ötödik meccsünk, kilenc új és rendkívül fiatal játékossal, ráadásul akkor többen is sérüléssel, betegséggel kínlódtak. Azóta eltelt egy kis idő --biztató, jó játékkal legyőztük péládul a BL-győztes Jug Dubrovnikot a horvát kupadöntőben kiütő Mladostot --, minimális múltja van a csapatnak, íg ahhoz a meccshez képest a játékban várok javulást --folytatta a Vasas edzője. --Igencsak motiválja a játékosaimat, hogy ezúttal hazai környezetben, várhatóan több száz Vasas szurkoló előtt játszhatnak. Az igaz, hogy mindkét együttes számára rendkívül rossz időpontban van a mérkőzés, de a mai világban alkalmazkodni kell. Egyébként is úgy gondolom, mindkét gárda számára óriási a presztízsértéke ennek a találkozónak. A nevünket adjuk a meccshez, így teljes erőbedobással vetjük magunkat a csatába, különben is, a nézőket sem szabad becsapni. Reménykedem, ez lehet az első olyan momentum, amikor kupát tarthatunk így együtt a kezünkben."

Nemzeti Sport 2001.12.29.

A Vasas pólósai karácsonykor is edzettek
Változatok hangolódásra

Az adekvát "milyen volt?" kérdésre Székely Bulcsú azt felelte: "szuper...", bár a hangsúlyozás nem tűnt egyértelműnek. Maga a szóhasználat ugyanakkor stílszerűnek hathat, lévén szombat délután a FILA-Szuperkupa döntője esedékes, amelyet a Vasas-Plaket háza táján oly komolyan vesznek, hogy Székelyéket még 26-án is vízbe parancsolta Somossy József vezetőedző. "Ezt kértük a Jézuskától" - ironizált az angyalföldiek olimpiai bajnoka, akinek van némi tapasztalata abban, mivel jár egy két ünnep közé eső, véresen komoly gálameccs, hiszen tavaly a Fradival megnyerte az első ízben felajánlott trófeát. "Annyiban nem könnyű az életünk, hogy karácsony előtt vasárnapig edzésben maradtunk, majd elég hamar újra kezdtük - fél négytől háromnegyed hétig voltunk szerdán az uszodában -, viszont abból a szempontból mindenképpen hasznos ez a komoly készülés, hogy jól játsszunk a Honvéd ellen. Végül is az nagy dolog, hogy ilyentájt ekkora az érdeklődés, mi pedig megpróbálunk úgy játszani, hogy a nézők kapjanak a jegyükért valamit. És az sem utolsó szempont, hogy nem hízunk el annyira a sok bejglitől..."

Amiből lemérhető: kupagyőztes tehát érezhetően ég a vágytól, hogy visszavágjon a bajnokság félidényes alapszakaszában elszenvedett Kőér utcai vereségért. Amúgy a másik tábor is ég - takaréklángon. A Domino-BHSE tagjait is érdekli a meccs, ám ők a pihenésre szavaztak, és amúgy a fa alól érkezve, menetből vágnak neki az összecsapásnak (ez a recept tavaly bevált a Ferencváros esetében). Mást ne mondjunk, Biros Péterék például a csütörtök délutánt egy gokartpályán töltötték...

CSG Nemzeti Sport 2001.12.28.

Férfi válogatott
Női válogatott
FILA Szuperkupa 2001
2002.01.04
- Fegyelmit indítanak Somossy ellen
2001.12.31
- Vérbeli meccs
- A Vasas legyőzte a Honvédot
- Ünnep helyett ütközet
2001.12.30
- Levonultak, majd nyertek
- Szuper volt ez a kupadöntő!
2001.12.29
- A Vasas nyerte a vízilabda Szuperkupát
- A Vasasé a Szuperkupa, Biros az év játékosa
- Edzés nélkül, de edzetten
2001.12.21
- Honvéd-Vasas a Szuperkupáért
- Millió a meccs, millió a tét

FILA Szuperkupa 2000
- Három klasszis visszalépett
- Csak a kupa szuper
- Az FTC a Szuper Kupa, Gyarmati Dezső a század legjobbja
- A Ferencváros volt a legszuperebb
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Szuperkupa 2001.12.29
  .. további képsorok >>

 
LINKEK