FONTOS


 

Martin György, a szövetségelnöke nem szeretne szó nélkül elmenni a történtek mellett
Fegyelmit indítanak Somossy ellen

Az elnök is szólni kíván - természetesen még mindig a Szuperkupa a téma. Tetszik, nem tetszik, botrányos jelenetek zajlódtak a bajnok Honvéd és a kupagyőztes Vasas összecsapásán (bár van, aki ezzel is vitába száll...), a pofonok mellett az angyalföldi átmeneti pauza marad meg a legjobban az emberekben. Aki látta például Schmitt Pál MOB elnök arcát az ominózus esetnél, nem azon vitatkozik, hogy levonulásnak avagy tanácskozásnak nevezzük a történteket...

Szóval Martin György, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke maga jelentkezett lapunknál: "Sokan mondanak sokfélét, rengetegen nyilatkoznak az ügyben, ám azt mindenki elfelejti, hogy a Szuperkupa nem szövetségi rendezvény volt! Mindenképpen szeretném leszögezni, hogy a szövetség által patronált mérkőzésen már a második negyedben piros lapot kapott volna Somossy József, a Vasas edzője, és minden valószínűség szerint végleg kiállt volna jónéhány játékos. A bírók tanácstalanok voltak, mégiscsak egy gálát vezettek, nem tudták mire vélni a történteket. Mindenesetre a kritikus szituációnál, amikor a Vasas játékosa a harmadik hibáját gyűjtötte össze, a zsűrinél felemelték a piros zászlót, ám hogy mindez hány másodpercet vett igénybe, ne kérdezze. A táblán azonal kiírták, be is mondták, igaz, a Komjádi kihangosítását ismerve könnyen lehet, ezt nem is hallhatták a kispadnál. Ráadásul ismert, hogy a Honvéd rögtön eladta a labdát, úgyhogy nem egyszerű történet ez. De hogy nem volt felemelt zászló, azt megcáfolom. És szeretném tudatni, hogy a szövetség főtitkára, Jakab Zoltán -aki mellesleg szintén látta a piros zászló felemelését - dacolva azzal, hogy nem mi rendeztük a találkozót, a mérkőzés ellenőri jelentése alapján fegyelmi eljárást indít Somossy József ellen. A fegyelmi testületnek nyilvánvalóan az az első feladata, hogy megállapítja saját illetékességét. Amennyiben dönthet az ügyben, meghozza határozatát, ellenkező esetben úgy tesz, mintha mi sem történt volna. Lesz ami lesz, szerintünk szó nélkül nem lehet elmenni a történtek felett, ezért kezdeményeztük az eljárást. És a legfontosabb tanúság számunkra: a jövőben nem engedjük az ilyen meccseket, leülünk a FILA-val, és megpróbálunk szerződést kötni a céggel, magyarán hivatalos szövetési rendezvénnyé kívánjuk tenni a Szuperkupát. Mert így ez a találkozó sajnos inkább ártott a sportágnak, mint használt"-mondotta az elnök, akitől mindezek után megkérdeztük, hazánkban vaj'h miért nem hoztak még a horvát vagy az olasz példához hasonlóan hosszú, akár több hónapos eltiltásokat a kirívó eseteknél, ami talán elejét vehetné a nagyobb balhéknak. A válasz sem késett sokat: "A versenykiírás alapján a versenybíró-bizottság, a fegyelmi szabályzat alapján a fegyelmi bizottság élhet ezzel a jogával."

És eddig miért nem élt? -adja magát a következő kérdés, amire a sokat mondó "Nem tudom"válasz érkezett. Martin György mindazonáltal elárulta, ő speciel nem hisz ezekben a hosszú eltiltásokban, mind magyarázta: "Szerintem inkább a súlyosabb, sokkal súlyosabb pénzbüntetések lennének a legideálisabb, legigazságosabb büntetési formulák."

Természetesen az érintettet, Somossy Józsefet is megkérdeztük, mit szól a legújabb hírhez, ám ő nem kívánt nyilatkozni.

AZ Nemzeti Sport 2002.01.04.

Férfi válogatott
Női válogatott
FILA Szuperkupa 2001
2002.01.04
- Fegyelmit indítanak Somossy ellen
2001.12.31
- Vérbeli meccs
- A Vasas legyőzte a Honvédot
- Ünnep helyett ütközet
2001.12.30
- Levonultak, majd nyertek
- Szuper volt ez a kupadöntő!
2001.12.29
- A Vasas nyerte a vízilabda Szuperkupát
- A Vasasé a Szuperkupa, Biros az év játékosa
- Edzés nélkül, de edzetten
2001.12.21
- Honvéd-Vasas a Szuperkupáért
- Millió a meccs, millió a tét

FILA Szuperkupa 2000
- Három klasszis visszalépett
- Csak a kupa szuper
- Az FTC a Szuper Kupa, Gyarmati Dezső a század legjobbja
- A Ferencváros volt a legszuperebb
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Szuperkupa 2001.12.29
  .. további képsorok >>

 
LINKEK