FONTOS


 

Honvéd-Vasas a Szuperkupáért

Hat olimpiai bajnok játszik a magyar mezőnyből kiemelkedő két férfipóló-csapatban, s december 29-én idén másodszor találkozik egymással a Domino-BHSE és a Vasas-Plaket. A Komjádi uszodában a FILA-szuperkupáért vívnak majd meccset, amely után a győztes egymillió, a vesztes ötszázezer forintot kap.

Mindkét szakvezető tiltakozott tegnap, amikor azt vetettük fel, hogy a FILA-szuperkupa december 29-ei, Komjádi uszodabeli döntője a bajnok Domino-BHSE és a kupagyőztes Vasas-Plaket idei első találkozójának visszavágója lesz. A honvédos Kovács István és a Vasast vezető Somossy József egyaránt azt mondta, ez a meccs egyszeri alkalom, gálatalálkozó, bár kétségtelen, nem mindegy, mi lesz a végeredmény.

"Amihez a nevünket adjuk, azt a legkomolyabban vesszük" - mondta Somossy ", mert egyetlen alkalommal sem szeretnénk rontani a renoménkat. A Honvéd ellen pedig egyszerűen nem szabad lezseren pólózni. Vagyis bármennyire nincs befolyása a meccsnek a bajnokság kimenetelére, mi győzni megyünk a Komjádiba, illetve haza, hiszen nekünk ez a hazai pálya."

A tétnélküliség azért nem teljesen áll, mert a Szuperkupa névadója másfél millió forinttal díjazza a két csapatot, egyet kap a győztes, felet a vesztes. A délután fél ötkor kezdődő gála egyébként is jó programot ígér. A nézők között ajándékokat sorsolnak ki, köszöntik az év vízilabdázóit, a Domino pedig elbúcsúztatja a több mint kétszázszoros válogatott Péter Imrét. Már most elkelt majdnem minden jegy, tehát nincs ok panaszra.

Kovács István, a Domino-BHSE edzője úgy véli, a bajnokságban eddig minden a terveik szerint alakult, 12-8-ra legyőzték a Vasast, biztosan vezetik a mezőnyt, s nyugodtan készülnek. "Nem vitatom, lehetett volna szerencsésebb is a Szuperkupa-döntő időpontjának kijelölése" - mondta ", mert a bajnoki alapszakasz és a válogatott összetartása után éppen csak elkezdjük az edzéseket, de tudomásul vesszük, hogy a közönséget ki kell szolgálni. Január 12-ére, a Becej elleni, idegenbeli Bajnokok Ligája-meccsre pedig remek ráhangolás egy ilyen rangadó."

Hát igen, a Honvéd most a BL-címvédő Dubrovnik, a Dinamo Moszkva és a Becej elleni negyeddöntőkre készül, s bár a pénzügyi gondok miatt sokan legyintenek a szétesett óbecsei gárdára, a jugoszláv vízilabdát soha nem szabad lebecsülni. A nemzetközi viszonylatban is elit csapatnak tartott Honvédon igen nagy tehát a felelősség, mert a magyar bajnokot a külföld is a BL legnagyobb esélyesének tartja, tehát igencsak oda kell figyelni minden meccsre, nem szabad hibázni.

Méhes Jenő, a Vasas szakosztály-igazgatója azt mondta erre, ők csak látszólag vannak könnyebb helyzetben. A Stuttgart melletti kisváros, Cannstatt csapata ellen lesz a KEK-negyeddöntőjük, s az a gárda csak egy góllal kapott ki a német bajnok Spandautól, tehát oda kell majd figyelniük január 19-én.
Mi viszont előbb a Szuperkupa-döntőre, olimpiai bajnokainkra, a honvédos Kiss Gergőre, Biros Péterre, Molnár Tamásra, illetve a Vasas vezéregyéniségeire, Kósz Zoltánra, Székely Bulcsúra és Vári Attilára, valamint remek pólóstársaikra figyelünk.

Katona Horváth János, Magyar Hírlap 2001.12.21.

Férfi válogatott
Női válogatott
FILA Szuperkupa 2001
2002.01.04
- Fegyelmit indítanak Somossy ellen
2001.12.31
- Vérbeli meccs
- A Vasas legyőzte a Honvédot
- Ünnep helyett ütközet
2001.12.30
- Levonultak, majd nyertek
- Szuper volt ez a kupadöntő!
2001.12.29
- A Vasas nyerte a vízilabda Szuperkupát
- A Vasasé a Szuperkupa, Biros az év játékosa
- Edzés nélkül, de edzetten
2001.12.21
- Honvéd-Vasas a Szuperkupáért
- Millió a meccs, millió a tét

FILA Szuperkupa 2000
- Három klasszis visszalépett
- Csak a kupa szuper
- Az FTC a Szuper Kupa, Gyarmati Dezső a század legjobbja
- A Ferencváros volt a legszuperebb
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Szuperkupa 2001.12.29
  .. további képsorok >>

 
LINKEK