FONTOS


 

Hosszabbítás döntött, a Vasasé a trófea
Szuper volt ez a kupadöntő!

Tegnap második alkalommal rendeztek vízilabda Szuperkupa-döntőt, az elmúlt év kupagyőztese, a Vasas Plaket és a tavalyi bajnok Honvéd-Dominó találkozott egymással. Egy igazi gálamérkőzésre és egyben komoly presztízscsatára volt kilátás a Komjádi uszodában, ahol egy órával a találkozó előtt ki lehetett volna akasztani a megtelt táblát.

Persze a későn jövők is találtak helyet a medenceparton, igaz, lemaradtak az Animal Cannibals és a TNT négyméterespárbajáról. A kapuban Szécsi állta útját a labdáknak, majd ő állt a büntetőhöz, és a négy embernek egyszerre rakta be a labdát leheletfinom csuklómozdulattal. Rengeteg díjat is kiosztottak, ahogy egy gálameccs előtt illik.


Csatajelenet a Komjádi uszodában

A mérkőzést Vári bombája indította, amit Székely Bulcsú szokásos megúszása követett. Gombos nem engedte jobban meglépni a Vasast és egy Birostól kapott passzt húzott a kapuba. A második negyedben előbb Heszt állították ki, majd ítéltek ellene négyest, mert játékba avatkozott. Kis idővel rá Varga Zsolt jutott hasonló sorsra. Ezután Biros úszott a part felé a szemét fogva, majd Steinmetz és Molnár verekedett össze. Azért gólok is estek ebben a negyedben, 6-6-os döntetlennél cseréltek térfelet a csapatok. A harmadik negyedben leálltak a gólgyártással. Varga Tamás találatára Kiss Gergő és Gombos is válaszolni tudott, először vezetett a Honvéd-Dominó (7-8).

Az utolsó negyed nem a vízilabdáról szólt. Alig két perc volt hátra, amikor Varga Tamás harmadik kiállítása után is visszajött, ezért a Honvéd jutott négymétereshez. Ám Somossy József lehívta játékosait, bő három percen keresztül győzködte őket Török László a hangosbemondón keresztül, hogy folytassák a játékot. A négyméteres kimaradt, Varga Zsolt viszont kiegyenlített, a rendes játékidő 9-9-es döntetlennel ért véget.

A mérkőzés kétszer háromperces hosszabbítással folytatódott, amelynek során a Vasas pólósai voltak higgadtabbak, 10-9-re nyertek, és ezzel elhódították a Szuperkupát.

A Honvéd és a Vasas összecsapása előtt kihirdették az év játékosait. A szakemberek véleménye alapján Biros Péter (Honvéd) és Valkay Ágnes (Palermo) részesült a különleges elismerésben. A pólósok, eltérően a többi sportágtól, még egy kiemelkedő egyéniséget neveztek meg: Tóth Imre, a Honvéd 38 esztendős kitűnősége lett az OB I legjobbja.

A színes Sport 2001.12.30.

Férfi válogatott
Női válogatott
FILA Szuperkupa 2001
2002.01.04
- Fegyelmit indítanak Somossy ellen
2001.12.31
- Vérbeli meccs
- A Vasas legyőzte a Honvédot
- Ünnep helyett ütközet
2001.12.30
- Levonultak, majd nyertek
- Szuper volt ez a kupadöntő!
2001.12.29
- A Vasas nyerte a vízilabda Szuperkupát
- A Vasasé a Szuperkupa, Biros az év játékosa
- Edzés nélkül, de edzetten
2001.12.21
- Honvéd-Vasas a Szuperkupáért
- Millió a meccs, millió a tét

FILA Szuperkupa 2000
- Három klasszis visszalépett
- Csak a kupa szuper
- Az FTC a Szuper Kupa, Gyarmati Dezső a század legjobbja
- A Ferencváros volt a legszuperebb
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Szuperkupa 2001.12.29
  .. további képsorok >>

 
LINKEK