FONTOS


 

FILA Final Four - Bejgliből vízbe
Behatoltak az uszodába

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2002.12.27
--------------------------------------------------------------------------------


Szécsi Zoltán "beszökött" az uszodába
Lapzártáig nem érkezett hír arról, hogy karácsony második napján mennyire sikerült ideális körülményeket teremteni a Szőnyi úti uszodában, az azonban tény, hogy a BVSC-Brendon három játékosa, Szécsi Zoltán, Császár György és Fülöp Gergely 26-án este edzett egy keveset a pénteken és szombaton esedékes FILA Final Four előtt. "Úgy éreztük, hat nap szünet után egy kis időt muszáj a vízben tölteni. Én legalábbis képtelen volnék ennyi kihagyás után védeni - indokolta Szécsi behatolásuk célját még délután. - Az ünnepeket anyósoméknál töltöttük Balatonfüreden, itt egy ebéd olyan, hogy aztán a vacsorát és a reggelit is ki kell hagyni. Ezek után nem lenne rossz valahogy bekapcsolni a lámpát és berakni a kaput, ez tán elég lehet az elfogadható teljesítményhez. Ha marad a félhomály, akkor úszunk és lábtempózunk egy keveset, hogy legalább önbizalmunk legyen ... " Arra a kérdésre, hogy miképpen jutnak be karácsony táján az uszodába, az olimpiai bajnok kapus kijelentette: "Van kulcsunk, illetve tudjuk, melyik ajtót kell rángatni ... "
Ebből is látszik, hogy az élsportolói szempontból kissé mostoha időpontban esedékes tornát komolyan veszik a résztvevők - már csak azért is, mert a pénzdíj tekintélyesnek mondható, kétmillió forint, melynek felét a győztes viszi el. Látszólag a BVSC-nek van a legkönnyebb dolga amúgy, hiszen az első elődöntőben az UTE-Taxi2000 együttesével meccsel, ám ne feledjük: ősszel a lilák egy pontot elvittek a Szőnyi útról, ráadásul a mostani meccs semleges helyszínen, a Komjádi uszodában esedékes.
A másik ágon az elmúlt évek különféle elődöntőinek - 2000, 2001, 2002: bajnoki elődöntő, 2002: kupaelődöntő - állandó párja, a Domino-BHSE és az FTC-Vmax csap össze. A bajnok játékosai 22-én vasárnap még tréningeztek, azóta viszont a "fenyőillaté" volt a főszerep. "Nem tűnik optimálisnak a hangolódás, mindenhol hatalmas kajálások, ráadásul a sütemény a gyengém, imádom a bejglit, a meccs előtt is azt fogok reggelizni, tejjel" - szögezte le a Domino centere, Molnár Tamás, aki mindazonáltal kijelentette, már csak presztízs okokból is komolyan veszik a Fradi elleni csatát.
A zöldeknél is hasonló a helyzet, Székely Bulcsú ráadásul edzésben van, igaz, csak szárazon: minthogy várandós felesége immáron a nyolcadik hónapnál tart, olimpiai bajnokunknak a karácsonyi munkálatokból muszáj volt kivennie a részét. "Porszívóztam, felmostam, krumplit pucoltam, salátát gyártottam, mosogattam hét ember után ... Na jó, bepakoltam a mosogatógépbe, de azért az is valami - nevetett a Fradi csapatkapitánya. - Pénteken és szombaton pedig igyekszünk minél jobban odatenni magunkat, a karácsonyra aligha foghatunk bármit is, hiszen az ellenfelek is a »fa alól« jönnek. Mindenesetre a pénteki meccsre úgy fogunk odaállni, hogy félrerakjuk az ünnepet: ha nem is lesz élet-halál harc, a rengeteg szurkoló előtt nem vehető félvállról ez a torna. Különben is, a négy csapat és a hangulat szerintem egyaránt inspirálni fog bennünket, azaz az uszodában eltöltött órák alatt az élsportoló énünket szeretnénk megmutatni."
Az élsport mellett egyébiránt lesz szórakozás is, hiszen a két meccs közötti szünetben a nemrég véget ért Big Brother című valóságshow szereplői lőnek négymétereseket Szécsi Zoltánnak. S lesz ünnep is (bár nem karácsony): a Komjádiban veheti át az Év vízilabdázójának járó díjat Stieber Mercédesz és Benedek Tibor. A férfiválogatott csapatkapitánya amúgy röpke itthon tartózkodása alatt sem esik ki a tőle megszokott profiszerepből: a díjátadás előtt egy órát úszik a Komiban, a forma megőrzése végett.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK