FONTOS


 

A Vasasé a Szuperkupa, Biros az év játékosa

A zsúfolt Komjádi uszodában másodszor rendezték meg a hazai vízilabdaélet két kiemelkedő csapatának, a bajnoknak és kupavédőnek egymás elleni csatáját - amelyen hosszabbításban a Vasas nyert. A Domino BHSE és a Vasas összecsapása előtt - ezúttal első alkalommal választva a ceremóniára ezt a módszert - kihirdették az év játékosait.


Biros a Szuperkupát nem hódította el a Dominóval, azonban őt választották az év pólósának
A szakemberek véleménye alapján Biros Péter (Domino BHSE) és Valkay Ágnes (Palermo) részesült a különleges elismerésben. A pólósok, eltérően a többi sportágtól, még egy kiemelkedő egyéniségét nevezték meg saját "hétköznapjaiknak": Tóth Imre, a Domino BHSE már-már veteránnak számító, 38 esztendős kitűnősége lett az ob I legjobbja.

Az utánpótlás krémje is kapott díjakat: Nagy Viktor (Szeged) a kapusok, Varga Dániel (Vasas) a mezőnyjátékosok között számít a legnagyobb ígéretnek.

A második Szuperkupa a Vasasé lett, miután a kupagyőztes hosszabbításban egy góllal (10-9) jobbnak bizonyult a bajnok Domino BHSE-nél.

Szuperkupa:
Vasas - Domino BHSE 10-9 (3-2, 3-4, 1-2, 2-1, 1-0, 0-0)
Komjádi uszoda, 2500 néző, v: Kosztolánczy, Kiszelly
góldobók: Vári 3, Székely, Varga T., Varga Zs. 2-2, Hesz 1, illetve Gombos, Biros, Kiss 2-2, Jäger, Ofner, Sugár 1-1

A presztízs és másfél millió forint (kétharmad rész jutott a győztesnek, egyharmad maradt a vesztesnek) volt a tétje a két legjobb hazai pólós gárda összecsapásának. Az elején, miközben két emberelőnyös helyzetet kihagyott, négy perc alatt 2-0-ás előnyt szerzett a Vasas. Ettől kezdve hosszú ideig rendkívül kiegyenlített küzdelem folyt a medencében, szép játékról szó sem lehetett, de a harc annál nagyobb volt. A Domino futott az eredmény után, s a második hét perc elején sikerült kiegyenlítenie.

Ezután majdnem mindig felváltva voltak eredményesek a csapatok, a Dominónak határozottan jót tett a találkozó felénél végrehajtott Kovács-Pelle kapuscsere, és a harmadik negyed 5. percében, először a találkozó során, megszerezte a vezetést (8-7). A hajrá azonban a Vasasé volt, és 52 másodperccel a befejezés előtt sikerült az egyenlítés (9-9).

A kétszer háromperces hosszabbításban egyetlen találat esett, ezt ugyanaz a Varga Zsolt (tavasszal még Domino-játékos) szerezte, aki az egyenlítő találatot is lőtte. Végeredményben két közepes formában lévő, de feltüzelt, lelkes együttes rivalizálása némileg váratlan eredményt hozott: november elején, bajnoki találkozón a Domino még simán verte 12-8-ra a Vasast, most következett az egyenlítés és jövőre - ez mindenképpen jót tesz a magyar vízilabdának - jön a folytatás.

[origo] 2001.12.29.

Férfi válogatott
Női válogatott
FILA Szuperkupa 2001
2002.01.04
- Fegyelmit indítanak Somossy ellen
2001.12.31
- Vérbeli meccs
- A Vasas legyőzte a Honvédot
- Ünnep helyett ütközet
2001.12.30
- Levonultak, majd nyertek
- Szuper volt ez a kupadöntő!
2001.12.29
- A Vasas nyerte a vízilabda Szuperkupát
- A Vasasé a Szuperkupa, Biros az év játékosa
- Edzés nélkül, de edzetten
2001.12.21
- Honvéd-Vasas a Szuperkupáért
- Millió a meccs, millió a tét

FILA Szuperkupa 2000
- Három klasszis visszalépett
- Csak a kupa szuper
- Az FTC a Szuper Kupa, Gyarmati Dezső a század legjobbja
- A Ferencváros volt a legszuperebb
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Szuperkupa 2001.12.29
  .. további képsorok >>

 
LINKEK