FONTOS


 

    2003
Magyar érem Kairóban ÚJ!
Érem is jutott a magyar műúszóknak a kairói nemzetközi viadalon: a csapatok versengésében az Aqua Ventura SC nyolcasa a harmadik helyet érdemelte ki. A 14. alkalommal kiírt Heliopolis tornán szólóban Ökrös Anna negyedikként zárt, a Kárpáti Bernadett, Ökrös Anna duó pedig ötödik helyen végzett.
NS 2003.10.24
Elhunyt Wendy Wyland ÚJ!
Harmincnyolc éves korában elhunyt Wendy Wyland világbajnok és olimpiai bronzérmes amerikai műugró. Halálának oka egyelőre ismeretlen. Édesapja szerint két éve szörnyű fejfájásokra panaszkodott, komolyabb rendellenességet azonban ez idő alatt nem állapítottak meg az orvosok. Wyland a munkahelyén lett rosszul. Azonnal kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A világbajnoki győzelmét 1982-ben aratta, az olimpiai harmadik helyet pedig 1984-ben, Los Angelesben szerezte.
NS 2003.10.01
Doppingolt a műugró
Pozitív lett a doppingtesztje Matt Brickernek. Az amerikai műugró-bajnokságon egy bronzérmet (torony) és egy négyedik helyet (3 m) szerző 17 éves versenyző szervezetében a viadalt követő vizsgálaton ephedrint találtak, ezért eredményeit törölték és kéthónapos eltiltással büntették.
Bricker április 22-én bukott meg az ellenőrzésen. Ebben a hónapban ő a harmadik amerikai sportoló, akiről kiderült, hogy doppingolt.
Előtte a nyári olimpián 7. helyet szerző hármasugró, Robert Howard és a szintén sydneyi 7., 800-as futónő, Hazel Clark bukott le.
Sporhírek, 2001.05.22

Lengyel Imre


Hajnal András


Barta Nóra


Pintér Orsolya
MŰUGRÁS

KÉPEK

  
  Barta Nóra 2003.07.08

  
  
  
  szinkron műugrás

 
LINKEK

  net: műugrás
  net: diving