FONTOS


 

Boldog születésnapot Imre!

Miami-ban tanuló és ott készülő műugró bajnokunk, Lengyel Imre, tegnap ünnepelte a születésnapját. Az iskolai órák után edzéssel ünnepelt a jeles napon, mivel készül az idei világversenyre. Április 24-e lényegében nem különbözött a többi iskolai naptól. Mégis ez a nap egy kicsit másra sikeredett. Egyesületet vált Lengyel Imre és ezt tegnap tették közzé az újságok.

Véletlennek is betudható, hogy pont Imre születésnapján kerül nyilvánosságra a klub csere híre, de lehet szándékos is a dolog, ha úgy vesszük. Sajtóértesülések szerint, Ligárt Balázs edző után, Barta Nóra és Lengyel Imre is elhagyja klubját, s a BVSC-ben folytatják pályafutásukat. A bennfentesek, tudni vélik, hogy a nyári világbajnokság előtt meg kell merülnie az új lehetőségekben Imrének.

A váltásról kérdeztük.

A hír igaz, valóban átigazolok. Azt hiszem még nem vagyok BVSC-s, de hamarosan az leszek, folyamatban van a dolog.

Miért a váltás?

Elég egyszerű okai vannak a klubváltásnak. Mivel már nem Benyák András az edzőm, vele még tavaly befejeztük az együttműködést, már nem sok minden fűzött a Lagúnához.
A szerződésem is lejárt velük december végén, a BVSC pedig, bíztató helynek bizonyult. Elég nagy klubról van szó, úgy gondolom egy komolyabb háttér lesz mögöttem, mint ami eddig volt. Az anyagi oldalát még nem ismerem pontosan dolognak, de egyfajta formalitások miatt, mindenképpen szükség van a váltásra.

Nem csak egyedül mész

Ligárt Balázs, a mostani edzőm is, Bartha Nórival együtt átigazol, úgyhogy mindenféle szempontból így lesz a legjobb nekem is.

Mennyire tudsz az itthoni dolgokról, szövetség, versenyek, ilyenekre gondolok?

Érdekes, hogy nem igazan csörrent meg a telefonom a hazai szövetség felől, mióta az Olimpiának vége lett. Még senki nem érdeklődött arról, hogy mik a terveim a VB. előtt. Kicsit furcsaálom a dolgot, de ez van. Ezek szerint nem nagyon aggodnak emiatt. Megértem, hogy vannak fontosabb dolgaik, meg sajnos már hozzászoktam ehhez.

Tényleg, mik a terveid?

Szerencsére a most már kicsit hosszúvá váló versenyek nélküli időszaknak látszik a vége. Az ilyenkor szokásos "egy kicsit elegem van mindenből" ellenére, helyén van a fejem, és készülök, edzek rendesen. Amúgy a júliusi Világbajnokság előtt nem szándékozom hazatérni, meg akkor sem, ha csak így tudnék készülni, de nincs erről szó.
A Balázzsal rövidesen megbeszélnem a terveket, mert másfél hét múlva jönnek ide, Miamiba. Sajnos, (vagy szerencsére?) itt kell maradnom, mivel júniusban is iskolába kell járnom. A másik és mindenkepp az izgalmasabb oldala a dolognak, hogy otthon elég nehéz lenne olyan körülményeket teremteni, ami fel vehetné a versenyt az itteniekkel, gondolok itt a Vízilabda Európa-bajnokságra.

Nem lenne szükség egy-két utolsó simításra az otthoniakkal összedolgozva?

Mivel egész évben itt készülök, az itteni edzőmmel, nem tenne jót a VB előtt egy nagy váltás. Még valami, itt nem én leszek az egyetlen, aki a VB-re dolgozik, de ez már az iskola sajátossága. Szóval, itt valamivel biztosabban éreznem magam, mint otthon. Szomorú, de ez a helyzet.

Érthetőek az érveid.

Még valami, ha jól tudom, akkor épp a VB előtt utaznak el az ifi EB-re a
Nórival Balázsék. Nem látom értelmét annak hogy csak azért, hogy otthon legyek, hazamenjek a legnagyobb verseny előtt. Ha mar egyedül végig melóztam az evet, akkor szeretnek az otthoniak felől egy kis bizalmat, de legalább egy kis érdeklődést.
De leginkább azt szeretnem, ha VB-n jól ugranék. Ha pedig ezt tartom szem előtt, akkor azt fogom csinálni, ami ehhez a legjobb.

No, de ezen nem aggódom pont ma, hiszem ma van a szülinapom.
Inkább átfáradok az uszodába, és csinálok egy pazar, kiadós, szülinapi edzést.

Aztán majd hátha érdeklődik valaki, hogy hogyan megy.......

Legfrissebb...e-mail-on most érkezett!

Hogyan zajlott az ünnepi edzés?

Tegnap nem volt buli, mert a héten még van egy csomó dolgom. Majd a hétvégen lesz nagyobb megmozdulás. Azért, a csapattól kaptam egy üdvözlőlapot, valamint a szokásoknak megfelelően, a csapattársaim szabták meg, hogy mit csináljak edzésen. Persze, ez annyit jelent, hogy amilyen lököttek, kitalálták, hogy ma egy jóóóóó nehéz edzést tartanak nekem. Így is lett, mire a végére értem, alig láttam. Az bíztatott közben, hogy mindenkinek van szülinapja, visszakapjak ezt még! Randy-nek, az edzőmnek, is most lesz a hétvégen a születésnapja, ugyhogy nála kezdődik az ünneplés. Remélem süt valami finomságot, mert magyon ért hozzá. Utána, Ő marad a csalájával, mi pedig elmegyünk bulizni.

Sportonline, 2001.04.25.

MŰUGRÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Lengyel Imre