FONTOS


 

Az Eb-ezüstérmes LigártBalázzsal készül a továbbiakban
Lengyel, Benyák: vége

A hír némileg meglepő: az Európa-bajnoki ezüstérmes Lengyel Imre a továbbiakban nem dolgozik együtt Benyák Andrással. Mint ismeretes, a módfelett eredményes kettős a sydneyi olimpián a vártnál kevesebbet teljesített, az amúgy a tengerentúlon tanuló versenyző 11. lett három méterről. Lengyel tartja: nem a sydneyi produkció miatt válnak el útjaik.

- Már korábban éreztük mindketten, sőt beszéltünk is róla, hogy egy kicsit elfáradt a szakmai kapcsolatunk. Abban maradtunk, az olimpiának még együtt futunk neki, de aztán a továbbiakban nem András lesz az edzőm - mondja Lengyel Imre.

- Szóval nem haraggal váltak el.

- Szó sincs róla, a jövőben is kikérem majd a tanácsait, ám úgy éreztük, nekem is, neki is jót tesz a válás. Emberileg sohasem volt gondunk egymással, és biztos vagyok benne, ezentúl sem lesz.

- Van már új trénere?

- Igen, az ifjúsági világbajnok és Európa-bajnok Barta Nóri edzője, Ligárt Balázs segíti a felkészülésemet. Jelenleg pihenek, még emésztgetem az olimpiai szereplést - nem tagadom, pontszámban és helyezésben is jobbat vártam -, utána viszont elkezdjük a közös munkát. A jövő évi januári, fukuokai világbajnokságra már együtt készülünk fel. Habár még messze van, bízom benne, hogy a világbajnokságon jobban szerepelek majd, mint az olimpián.

- Miért pont Ligártot választotta?

- Az eredmények mindenképpen mellette szólnak.

(sal), Nemzeti Sport 2000.10.21.

MŰUGRÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

   Barta Nóra