FONTOS


 

Varga II is a csapatban, míg Kósz csak vészhelyzetben véd
A sydneyi hősök utaznak

"Az első és utolsó közös edzést pénteken este nyolc és kilenc óra között tudom megtartani" - mondta a csütörtöki sajtótájékozatón Kemény Dénes, a magyar pólóválogatott szövetségi kapitánya, utalva arra, hogy csak a csapatra váró újabb megméretés helyszínén, Zágrábban lesz teljes a gárda. A Hotel Hadikban megtartott eseményen a sydneyi bajnokokat két-két fradista és becseji játékos, azaz Kósz Zoltán és Székely Bulcsú, valamint Molnár Tamás és Biros Péter képviselte. Válogatottunk nincs könnyű helyzetben a hét végi Európai Nemzetek Ligája négyes döntő előtt. Nemcsak a tornák előtt megszokott edzések elmaradása, hanem az olimpiai arany miatt is. Utóbbi talán magyarázatra szorul, ezért érdemes idézni a kapitányt: "Az elmúlt két hónapot eltérően töltötte a négy rivális, az olasz, a horvát, a jugoszláv és a magyar együttes. Nálunk az öröm és az ünneplés követte az olimpiát, kétség kívül leeresztett a csapat. Kérdés, mennyire motiválja majd a fiúkat ez a torna" - magyarázta Kemény Dénes, aki külön kitért a szombati elődöntőre. Az olaszokkal vívandó csatáról így vélekedett: "Nehéz lesz. Az elveszített sydneyi negyeddöntő, az általuk igazságtalannak vélt ítéletek miatt bizonyára harapni fognak. És ne felejtsük, Campagna új szövetségi kapitánya az olaszoknak, dupla bizonyítási vággyal. Nem szoktunk ígérgetni, most is csak azt tudom mondani, hogy mindent megpróbálunk."

Zágrábban az aranycsapat tagjainak szavaz bizalmat a szakember, és meghívta a Honvédban játszó Varga II Zsoltot, aki - ha szükség lesz rá - bármikor bevethető. A kiváló kapus, Kósz Zoltán szereplésére van a legkevesebb esély, csupán akkor áll a kapuba, ha Szécsi Zoltánnal történik valami. "Nápolyban szükséghelyzet volt, úgy ítélték meg, hogy tudok segíteni a csapatomnak. Nyolc közé jutottunk a Fradival a Bajnokok Ligájában, talán mondanom sem kell, mennyire fontos volt ez. Viszont még csak gyógyulgatok, nem hinném, hogy játszom Zágrábban. De örömmel mondhatom, hogy javul a térdem" - fejtette ki Kósz.

A magyar-olasz találkozót szombaton 16.30 órakor játszák, s azt követi a horvát-jugoszláv összecsapás. Az m1 élőben közvetíti a magyarok mérkőzését. Másnap 10.30-kor a bronzmeccset, 11.45-kor pedig a döntőt rendezik meg, szintén a tévé kamerái előtt.

(a. z.)

Könyv az aranycsapatról

A Hotel Hadikban megtartott sajótájékoztatón mutatták be Csurka Gergely Győzelemre születtek című könyvét, amely egyrészt visszatekint az elmúlt négy esztendő válogatott pólómeccseire, másrészt betekintést nyújt a kulisszák mögé, érdekes, eddig sohasem közölt tényeket, különlegességeket tár fel. A mindössze 980 forintba kerülő könyvből minden megtudható a Sydneyben 24 év után aranyérmet nyert válogatottról.

Rudic ajánlatai

Ratko Rudic, a spliti származású, a napokban olasz szövetségi kapitányi tisztéből felmentett szakember igen sok ajánlatot kapott. Spliti értesülések szerint egyébként azért menesztette az olasz szövetség a kapitányt, mert a mieink elleni olimpiai mérkőzésen történtek miatt egy évre eltiltotta őt a nemzetközi szövetség.

Az 53 éves Rudic elmondta: 2001. szeptember 30-áig érvényes szerződése van az olasz szövetséggel, és a taljánok ragaszkodnak ahhoz, hogy maradjon a válogatottnál, mint tanácsadó. Ám könnyen lehet, ebből nem lesz semmi, hiszen a hírek szerint rengetegen keresték már meg a horvát edzőt. A legkecsegtetőbb ajánlat a görög és az amerikai szövetségtől érkezett: mindkét helyen a szövetségi kapitányi posztot kínálták fel számára.

Horvát bajnokság, 3. forduló

Mladost Zagreb (Varga I Zsolt)-POSK 12-2, Jadran-Medvescak 9-8, Solaris-Mornar BS 4-9, Dubrovnik-Primorje 6-8, Kvarner-Jug 10-16

Az élcsoport: 1. Mladost 6 pont (43-14), 2. Mornar 6 (31-19), 3. Jug 4 (42-28), 4. POSK 4 (25-28)

Primász az élen

Női OB I. A góllövőlista élmezőnye a 14. forduló után. 72 gólos: Primász (Dunaújváros). 52: Denk (Eger). 44: Tóth A. (Vasas), Valkay Á. (Kecskemét). 31: Ádám, Dancsa (mindkettő BVSC), 28: Györe A. (BVSC). 27: Bódi (Vasas), Győri (Szentes). 26: Benkő T. (Dunaújváros). 25: Szremkó (Szentes), Tiba (Dunaújváros). 23: Gál K. (Vasas). 21: Benkő N. (Dunaújváros), Drávucz, Molnár A. (mindkettő Szentes), Sallai (Eger). 20: Csámpai (Póló). 19: Erdélyi (Eger), Varga A. (Kecskemét). 18: Kovács A. (Dunaújváros). 17: Molnár E. (Póló), Tóth L. (Kecskemét). 16: Szabó Sz. (Szentes). 15: Császári (Vasas), Gazdag (Kecskemét), Thummerer (Eger). 14: Durda (BVSC), Kovács J. (OSC), Varga D. (ELTE). 13: Franta (OSC), Kisteleki (BVSC), Szentkereszti (ELTE). 12: Kovács G. (BVSC). 11: Ipacs (Vasas), Makra (Szentes). 10: Cservenák (Vasas), Zantleitner (Dunaújváros). 9: Erdős Zs. (Dunaújváros), Porvay (OSC), Szabó Sz. (Vasas)

Nemzeti Sport, 2000.12.01.

Férfi válogatott
Női válogatott
- Harminc másodperces támadóidőt!
- Egyelőre hiányos az aranycsapat
- Őszi, rózsás hangulatban
- Újra együtt az olimpiai bajnokok
- "Büntetésből" pólózik Zágrábban a sydneyi aranycsapat
- Inkább buliznának egy nagyot
- "Készen van a nagy mű, igen"
- Ebben legalább pénz van
- Felhozzák a kapust
- Lehet egy ligával több?
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK