FONTOS


 

Európai Nemzetek Ligája, döntő, Zágráb Fodornak homloküreggyulladása van
Inkább buliznának egy nagyot

A nyarat már megmételyezte, most egy kicsit a télbe is belerondít az Európai Nemzetek Ligájának nevezett szörnyszülemény. Az olimpiai felkészülés időszakában a lehető legrosszabb periódusokban rendezett hétvégi tornák már kellőképp kiborították az együtteseket (amikor edzeni kellett volna, játszottak, amikor játszani, edzettek), most így, két hónappal az olimpia után, a bajnoki idény kellős közepén még kevésbé hiányzik szériát záró négyes döntő.

Némi szarkazmussal élve, az volna igazán méltó az egészhez, ha Zágrábban a nyitott medencében rendeznék az eseményt, felidézve ezzel a spliti és logro-ói szép napokat, amikor is a tizenkilenc fokos vízben szenvedtek az együttesek, a hideg víztől csikorgó ízületekkel, teljesen bekötött izmokkal.


Varga I Zsolt gólöröme az olimpián. Talán most nem kellene fogvicsorítva küzdeni

Aztán hogy a szombat délután milyen meccseket hoz, nagy kérdés. Azt tudni lehet, egyik résztvevő sem készülhetett komolyabban. Olaszországban, Horvátországban és Jugoszláviában kedden-szerdán bajnokikat játszottak - ami hatását tekintve ugyanaz, mintha nálunk is forduló lett volna, lévén a tizenhárom sydneyi aranyérmes közül kilenc e három országban érdekelt.

Azaz dr. Kemény Dénes csupán péntek délelőtt tarthatott majdnem teljes körű edzést a szigeti harminchármasban, bár a kapitány közölte: "A nagy párolgásban nem tűnt fel, hogy többen vagyunk." Hiányzó így is akadt, Varga I Zsolt úgy döntött, kint várja meg a társakat Zágrábban, míg a csütörtök esti fogadáson - lásd keretes írásunkat - fejfájásra panaszkodó Fodor Rajmundról a reggeli orvosi vizsgálat kiderítette, hogy homloküreggyulladása van. Idestova három hete. "Rajmi kihagyta az edzést, Zágrábban eldöntjük, játszik-e, végül is szerdán a Roma elleni rangadón ott volt, nem is ment neki rosszul" - közölte a kapitány.

Fodor amúgy az olaszokkal kapcsolatban amondó volt, úgy látja rajtuk, inkább afféle bulinak tekintik ezt a hétvégét, kisebb dolguk is nagyobb annál, mint sem hogy erre a nevenincs tornára koncentrálják erőiket, "bár lehet, hogy az új kapitány, Campagna feltüzeli őket, majd meglátjuk."

Jugoszláviába "irányított kémünk", dr. Molnár Tamás szerint a plávikon érződik, csalódottak a sydneyi szereplést illetően, de azért megpróbálják magukat felszívni erre a hétvégére. Ugyanez a véleménye a horvátokról Varga I Zsoltnak: "itt a jugoszlávok elleni mérkőzés tétje nem hasonlítható semmihez, épp ezért nagyon készülnek, pláne hogy hazai pályán játszanak." Ugyanakkor centerünk már délután azon gondolkodott, hogy össze kellene terelni valahogy a négy csapat pólósait egy nagy közös bulira vagy péntek, vagy szombat estére: "Szerintem mindenkinek jobb lenne, ha megpróbálnánk jól érezni magunkat, elmennénk valahová mulatni, a medencében pedig inkább a szépségre törekednénk. Így, december elején semmi értelme nem volna annak, hogy egymás torkának essünk, többségünk három nap múlva úgyis megint együtt játszik azokkal, akik most egy másik válogatottban szerepelnek."

Megfontolásra méltó kezdeményezés. Valamelyest széppé varázsolhatná egy átkozottul balsikerű viadal utolsó felvonását.


Igazán víg színház

Az első tapsot a bajnokcsapat tagjai kapták a Vígszínházban csütörtök este - igaz, nem ők voltak műsoron. Viszont dr. Beck György, a Compaq Magyarország elnök-vezérigazgatója beszédében külön kiemelte a csapatot, mint a cég büszkeségeinek egyikét. A honi számítógépes piacot uraló, negyvenmillárdosra nőtt társaság szokásos évi fogadását tartotta a Vígben, márpedig a Compaq méreteit nem csupán a főkönyv érzékelteti, de az is, hogy a főváros legnagyobb nézőterű "prózai" színházát meg tudta tölteni munkatársaival és partnereinek képviselőivel.

Korábban, a "megabulit" megelőző, szűkkörű összejövetelen Beck doktor külön köszöntötte a pólósokat - már akik odaértek, néhányan ugyanis épp levegőben voltak Olaszországból hazafelé jövet, amikor a cégvezér átadta az aranyérmeseknek a Compaq ajándékait, egy-egy minikomputert. A vízilabdázókkal öt éve együttműködő - az utóbbi években az általános iskolások számára kiírt Sulipólót is támogató - vállalkozást mellesleg olyannyira megfertőzte a kapcsolat, hogy októbertől megalakította saját csapatát, amely azóta hétfő esténként bőszen készül a Komjádiban a jövendő nagy feladataira. Némi kacajhullám már akkor végigfutott a széksorokon, amikor Beck leendő konkurenciaként harangozta be a Compaq pólócsapatát, míg az igazán viharos jókedvről a Kern András, Lukács Sándor duó gondoskodott fergeteges alakításával a Furcsa pár előadásán.

Magyarország - Olaszország 5-4 (2-1, 1-2, 1-0, 1-1)

Zágráb, Mladost uszoda, 1 000 néző. V: Kratochwill (szlovák), Afanaszjev (orosz).

MAGYARORSZÁG: SZÉCSI -, FODOR 1, Kásás, STEINMETZ, DR. MOLNÁR T. 2, Benedek, Kiss G. 1 Cs: Székely


Azért itthon is játszanak

8. forduló

December 2., szombat

Szolnoki VSC-OSC-British Knights, Szolnok 11.00

MAFC-P&P-UTE-Santál, Szőnyi út 14.00

Kontavill-Szentesi VK-Tabán Trafik-Szeged, Szentes 18.00

FTC-Thomas Jeans-Csanádi Árpád KSI, Népliget 18.00

Vasas-Plaket-BVSC-Brendon december 16.

UPC-Eger-Honvéd-Domino december 16.

(cs. g.), A színes Sport 2000.12.02.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK