FONTOS


 

Újra együtt az olimpiai bajnokok

Majdnem napra pontosan két hónappal a sydneyi olimpia diadalmas döntője után ismét vízbe száll az aranyérmes magyar pólócsapat: szombaton és vasárnap Zágrábban kerül sor az Európai Nemzetek Ligájának döntőjére.

A magyarok az elődöntőben Olaszországgal játszanak (16.30 ó), a másik ágon Jugoszlávia-Horvátország (18) összecsapásra kerül sor. Másnap előbb a 3. hely sorsát döntik el a szombati vesztesek (10.30), majd 11.45-től rendezik a finálét.

- Szemben a másik három csapattal, mögöttünk különleges két hónap van, hiszen az olimpiai győzelem jól megérdemelt ünneplése zajlott - mondta az esemény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Kemény Dénes szövetségi kapitány. - Néhány játékossal már sikerült két edzést tartani az elmúlt napokban, de a válogatott gyakorlatilag csak egyszer, pénteken este tréningezik kompletten Zágrábban.

A kapitány hangsúlyozta, hogy az idén először megrendezett ENL eleve az olimpiai felkészülést szolgálta, ennek megfelelően kell kezelni a döntőjét is, amelyre eredetileg augusztus végén került volna sor. Kemény örült volna, ha Budapest a döntő színhelye, sajnálja, hogy máshol kell vízbe szállnia olimpiai bajnok együttesének. Valamennyi sydneyi aranyérmesre számít a horvát fővárosban, de a csapatkapitány, Kósz Zoltán várhatóan nem véd majd, mert még érzékeny az október elején operált térde.

A magyarok névsora: Kósz, Szécsi (kapusok), Székely, Varga I Zs., Kásás, Vári, Kiss, Benedek, Fodor, Ma:rcz, Steinmetz, Molnár, Biros és - egyetlen "pluszként" a sydneyi győztesek mellett - Varga II Zs.

Sporthírek, 2000.11.30.

Öten a Margitszigeten
A jugók is készülnek

A jugoszláv válogatott szövetségi kapitánya, Nenad Manojlovics kijelölte az Európai Nemzetek Ligája négyes döntőjére utazó keretét. A zágrábi tornára (amely elődöntőjében magyar-olasz és horvát-jugoszláv csata lesz) 13 pólóst nevezett meg az olimpiai bronzérmes együttes edzője. A jugoszlávok kerete: Sostar, Kuljacsa (kapusok), Vujaszinovics, Zimonjics, Sapics, Vaszovics, Ikodinovics, Csirics, Uszkokovics, Jelenics, Vukanics, Petrovics, Maljkovics (mezőnyjátékosok)

A jugoszlávok szövetségi kapitánya azt várja, hogy játékosai túllépjenek a pszichés korlátokon és idegenben is legyőzzék a horvátokat. Hivatalos mérkőzésen a jugoszlávok ugyanis még soha nem győzték le a nagy riválist.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes közben a négy itthon játszó olimpiai bajnok, Kósz, Székely, Vári és Szécsi, illetve a bárki helyett bevethető tartalék, Varga II számára vezényelt edzést a Margitszigeten. Csütörtökön este lesz teljes a sydneyi csapat (mindössze a Zágrábban játszó Varga I nem jön haza, ő értelemszerűen a bajnoki meccse után a helyszínen várja meg a péntek reggel induló együttest), akkor érkeznek haza az Olaszországban légióskodók.

Nemzeti Sport, 2000.11.30.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK