FONTOS


 

Kemény Dénes irányításával elkezdte a felkészülést a válogatott
Egyelőre hiányos az aranycsapat

Margitsziget, kedd délelőtt. Hét játékos részvételével edzést vezényelt Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A sydneyi olimpiai óta először. A fantasztikus döntő, a sokáig felejthetetlen menetelés után ünnepségről ünnepségre, fogadásról fogadásra járt az olimpiai bajnok együttes, ám most eljött az idő, hogy újra a vízben kelljen számot adnia tudásáról. Szombaton és vasárnap Zágrábban rendezik meg ugyanis az Európai Nemzetek Ligája négyes döntőjét. Az elődöntőben a mienk az olaszokkal, míg a horvátok a jugoszlávokkal csatáznak.

Hat olimpiai bajnok, Biros Péter, Kósz Zoltán, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú és Vári Attila, illetve az Sydneyre készülő keret első számú tartaléka, Varga II Zsolt rótta a hosszokat abban az uszodában, amelyben órákat, napokat gyakorolt az együttes Sydney előtt.

És hogy miért hiányoztak az edzésről a többiek? A klubjaikban tréningeztek, ugyanis a hét közben Olaszországban (itt játszik Benedek Tibor, Fodor Rajmund, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Märcz Tamás, Steinmetz Barnabás) és Horvátországban (itt Varga I Zsolt érdekelt) is bajnoki fordulót rendeznek. Sőt Jugoszláviában sem lesz ez másként, ami annyit jelent, hogy kedden a két becseji légiós, Biros és Molnár is visszatért csapatához. Mindössze a pénteki indulás előtt lesz Kemény Dénesnek alkalma egy közös tréninget tartani (erről az előzetes szerint csupán a többieket Zágrábban megváró Varga I fog hiányozni), azaz nem könnyű a helyzet. Persze van annyira jó a csapat, hogy így is megnyerje a tornát. Ha még működnek a régi beidegződések, nincs, aki megállítsa. Az első helyet feltétlenül elvárni azonban dőreség lenne, hiszen a játékosok a fárasztó év végén, az emberpróbáló idény kellős közepén vannak, messze a csúcsformától. Ám történjen bármi Zágrábban, a 24 év után olimpiai aranyérmet nyerő válogatott tagjait így is, úgy is jó lesz látni újra együtt játszani. Ráadásul a televíziónézők sem maradnak le semmiről, hiszen az MTV élőben közvetíti a csapat két meccsét.

(a. z.)

Íme, az olaszok

Alessandro Campagna, az újonnan kinevezett olasz szövetségi kapitány kihirdette keretét. Az edző első erőpróbájára a hét végi, négycsapatos Európai Nemzetek Ligája négyes döntő lesz, amelyet Zágrábban játszanak. Campagna 15 tagú csapatában egy kivételével - a legendás kapus, Francesco Attilico már az olimpia után elbúcsúzott a Settebellótól - meghagyta azokat a játékosokat, akik már a tíz év után menesztett Ratko Rudic idején is bizonyítottak. Az olasz válogatott: Mangiante, Vittorioso, Mammarella, Gerini (mind Roma), Silipo, Postiglione, Bencivenga (Posillipo), Angelini, Ghibellini (Pro Recco), Pomillio, A. Calcaterra (Brescia), Tempesti, R. Calcaterra, Sottani, Binchi (Florentina)

Nemzeti Sport, 2000.11.29.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK