FONTOS


 








A hatodik helyen
Sebestyén Júlia ragyogott a jégen

"Annyira meg akartam mutatni, hogy mit tudok! Az olimpiánál jobb alkalom pedig nem kell. Igaz, már a Grand Prix-ken is sikerült hibátlanul futnom, de az Európa-bajnokságon elrontottam a Lutzot. Most nagyon figyeltem, hogy tényleg minden tökéletes legyen. Egyébként már a bemelegítésnél éreztem, hogy hibátlanul sikerül majd a programom. Nagyon-nagyon boldog vagyok!" -- mondta Sebestyén Júlia a futását követően, amely nemcsak a pontozóknak tetszett, hanem a közönségnek is. Rodrigo Adaggiójának dallamait ugyanis vastapssal kísérték, ami láthatólag még jobban feldobta az ezúttal enélkül is szinte ragyogó magyar korcsolyázónőt, aki egy tripla flippel indított, majd egy gyönyörűen kivitelezett tripla Lutz-dupla toe-loop kombináció következett, és végül a dupla Axel.

A nap egyébként, ahogy azt várni lehetett, az amerikaiaknak kedvezett, hiszen abszolút favoritjuk, Michelle Kwan nem hagyta cserben a miatta jegyet váltókat -- akik, tegyük hozzá, nem kevesen voltak -- és elsősorban a kivitelre kapott csupa 5.9-es pontszámának köszönhetően az élről várhatja a csütörtöki folytatást.

"Fel vagyok dobva. A közönség egyszerűen hihetetlen volt, egész Amerikát magam mögött éreztem" -- mondta láthatóan elégedetten Kwan.


Michelle Kwan

Ugyancsak remekelt a két fiatal, a megnyitón az amerikai elnök, George W. Bush kezébe mobiltelefont nyomó, és ezzel azonnal a középpontba kerülő Sasha Cohen és a már a GP-ken is egyenletesen teljesítő Sarah Hughes. Az előbbi ugyanis a harmadik, míg az utóbbi a negyedik helyen zárt.

A három amerikai közé egyedül az oroszok első számú kedvencének, a négyszeres Európa-bajnok, kétszeres vb-ezüstérmes Irina Szluckajának sikerült beférkőznie, méghozzá nem is akárhová, hanem közvetlenül Kwan mögé. A világoskék ruhában futó versenyzőnő -- a mezőny hetvenöt százaléka egyébként ezt a színt választotta -- Schubert Szerenádjára koreografált bemutatóját legalább akkora ováció fogadta, mint amerikai vetélytársaiét, alátámasztva Szluckaja korábbi kijelentését. Az újságírók verseny előtt feltett kérdésére, amely szerint nem fél-e a fogadtatástól, Szluckaja kedvesen azt válaszolta, miért is tenné, hiszen az amerikaiak szeretik őt, még akkor is, ha jelenleg Kwan legnagyobb riválisának tartják.

A lausanne-i Európa-bajnokságot éppen Szluckaja előtt megnyerő Marija Butirszkaja ellenben kissé csalódottan fogadta a "lihegőben" a pontszámait, amelyekkel egyelőre csupán az ötödik helyen áll.

És ugyan már esett szó Sebestyén Júliáról, nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy közvetlenül ő következik a sorban, vagyis a három amerikai és a két orosz után hatodikként várhatja a kűrt. Ami óriási szó, hiszen olyan neveket utasított maga mögé, mint az Eb-3. orosz Viktorija Volcskova, a japánok bajnoka, Szuguri Fumie, a franciák kiválósága, a kecses Vanessa Gusmeroli, vagy éppen az oroszból fehérorosszá avanzsált Julija Szoldatova -- hogy csak néhány nagy nevet említsünk a rendkívül erős mezőnyből.

MŰKORCSOLYA. Nők. Az állás a rövidprogram után: 1. Michelle Kwan (amerikai) 0.5 pont, 2. Irina Szluckaja (orosz) 1.0, 3. Sasha Cohen (amerikai) 1.5, 4. S. Hughes (amerikai) 2.0, M. Butirszkaja (orosz) 2.5, 6. Sebestyén Júlia (magyar) 3.0

Nemzeti Sport 2002.02.21.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002