FONTOS


 


Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Storcz Botond, Horváth Gábor
edző: Sári Nándor
olimpiai bajnok (2000: K-4 1000 m)

A férfi kajak négyesek küzdelme tradicionálisan magyar-német harcot ígér. A 90-es években a magyar egység többnyire a második helyre szorult, ám 1999-ben, nyolc év után kievezett ellenfele árnyékából. Vigyázat, hogyha a magyar csapathajó lendületbe jön, egyhamar nem adja át az elsőséget: a Szöulban is győztes K-4 egymás után hatszor (1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991) az első helyen végzett a világversenyeken. A bajnoki címet visszahódító Kammerer, Vereckei, Storcz és Horváth alkotta egység tavaly óta csak javult, köszönhetően Sári Nándor edző szakértelmének és a Plastex által kizárólag a kajak négyesnek tervezett hajónak, és az edző reményei szerint csak még gyorsabbak lesznek. A rangidős - ebben a versenyszámban olimpiai ezüstérmes - Horváth Gábor igazi csapatjátékos: edzője szerint nincs nála jobb negyedik ember. Nem csak a vízen, hanem motorjával az aszfalton is szeret száguldozni. Az Olimpiát követően "Horit" nagy esemény várja itthon: esküvőre készül, reményei szerint rögtön aranylakodalomra.
Sok múlik Vereckei Ákoson is, aki emellett a szám mellett egyesben ötszáz méteren is indul. Mivel négyen is kényelmesen elférnek a dobogó legfelső fokán, így az egyéni szám mellett Ákos itt is kész a maximális erőfeszítésre.
A harmadik utas "Boti" azaz Storcz Botond tudatos egyéniség. A sport mellett tanulással igyekszik megalapozni a jövőjét. Ugyanez a tudatosság jellemző a táplálkozására is: tartózkodik a koffeintől, legszívesebben egészséges fehér húst és gyümölcsöket eszik.
Az elöl ülő Kammerer Zoltánt tartják jelenleg Magyarország legjobb vezérevezősének. "Kamera" szerint a kajak négyes egy évben csak egyszer teljesít igazán kiemelkedően: idén azon lesznek, hogy ez a nap szeptember 30-ra essen.

Cikkek
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  Győztünk!
  A dobogó tetején
  Az aranyérmek
  Ez sikerült
  Ez tényleg arany

 
LINKEK

  1988-as csapat