FONTOS


 

ZF Hungária nemzetközi női torna, Eger, Bitskey uszoda
Újra itt van a lánycsapat

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.05.15
--------------------------------------------------------------------------------

Útra fel, hangzott el a szerdai tréninget, majd az ebédet követően. A társaság buszra ült, Eger felé vette az irányt, ahol délután már újabb edzés várt rá. Mert megállás nincs, itt a nyár, a versenyek, az Eb és a vb, közeleg az olimpiai selejtező, csapat kell tehát. Csapat persze van, nem is akármilyen! Ahol megfordul, dicshimnuszokat zengenek róla, ahol megfordul, döntőt játszik. A tervek, a remények szerint vasárnap sem lesz ez másként, azaz Egerben folytatódik majd a sorozat.


A kék sapkás Tiba Zsuzsanna biztos pontja a világversenyekre készülô csapatnak
A jó bikavért ugyan nyilván nem vetik majd meg női válogatottunk irányítói, ám a kapitány, Faragó Tamás, és segítője, Györe Lajos végig az újabb részsiker érdekében tevékenykedik majd, végig a lányokon lesz a duó szeme, no meg a riválisokon, elsősorban például az utóbbi időben háttérbe szoruló hollandokon.
"Kíváncsiak vagyunk rájuk, nem véletlen, hogy velük játszunk az első napon - mondja a vezér, Faragó Tamás. - Kiváló játékosok állnak egy kiváló edző rendelkezésére, úgyhogy ebből nem sülhet ki rossz. Igaz ugyan, hogy mostanában nem értek dobogóközelbe, ám rendkívül figyelni kell rájuk."
Szóval Magyarország-Hollandia nyitja ma a ZF Hungária névre hallgató nemzetközi egri tornát, amelyen Oroszország, Németország, Görögország és az olimpiai bajnoki címvédő, a Görgényi István irányította Ausztrália is fellép, azaz felettébb rangos eseményt rendeznek a csodaszép Bitskey Aladár uszodában.
"Nem árulok el nagy titkot, szeretnénk az első helyen végezni. Jó, pörgős edzések vannak a hátunk mögött, várjuk már a meccseket" - így Zantleitner Krisztina, a decemberi Világkupa felfedezettje (a mester fogalmazott így), a perthi siker, az első hely kivívásának tevékeny részese, aki társaival egyetemben több mint két hete készül az idei megméretésekre. Az egyedüli hiányzó a kaliforniai egyetemen végző Pelle Anikó, a többiekkel számolhat, és minden valószínűség szerint számol is a szakvezető. Eredetileg körmérkőzéses rendszer alapján rendezték volna a viadalt, ám a LEN legújabb ukáza szerint a hivatalos nemzetközi tornákon egy nap alatt csak egyetlen mérkőzést játszhat egy-egy válogatott, azaz borult a program. Így két hármas csoportban játszanak a hölgyek (az A-ban a mieink mellett a hollandok és az oroszok szerepelnek, a másik triót pedig az ausztrálok, a németek és a görögök alkotják), miközben a szabadnapos csapatok egy tesztmeccsen csapnak össze egymással. Legutóbb két éve mérkőztek idehaza lányaink - csaknem hatezer néző előtt az Eb fináléjában intézték el az olaszokat. Fogadkoznak, ott folytatják, ahol a Margitszigeten abbahagyták. Ha ők mondják ...

A program
Május 15., csütörtök.
A-csoport: Magyarország-Hollandia, 18.
B-csoport: Ausztrália-Görögország, 19.30.
Felkészülési mérkőzés: Oroszország-Németország, 16.15.
Május 16., péntek:
A-csoport: Magyarország-Oroszország, 18.
B-csoport: Görögország-Németország, 19.30.
Felkészülési mérkőzés: Ausztrália- Hollandia, 16.30.
Május 17., szombat:
A-csoport: Oroszország-Hollandia, 17.30.
B-csoport: Németország- Ausztrália, 19.
Felkészülési mérkőzés: Magyarország-Görögország, 16.
Május 18., vasárnap:
helyosztók, az 5. helyért, 9. a 3. helyért, 10.30. döntő, 12.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  
  NED-HUN 2003.05.15
  .. további képsorok >>

 
LINKEK