FONTOS


 

ZF Hungária nemzetközi női torna, Eger, Bitskey uszoda
Faragó Tamás tanítványai ezúttal nem játszottak jól, ám így is három góllal nyertek
Nem tökéletes, de kezdésnek megfelel

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.05.16
--------------------------------------------------------------------------------

A-csoport, 1. forduló

A kontraszt óriási (két éve több mint ötezren tomboltak az Eb-döntőn egy napos margitszigeti délutánon, ezúttal jó, ha száz szurkoló gyűlt össze az egyébként csodaszép Bitskey-uszodában ... ), de itthon vannak, s ez a lényeg. Itthon, a világ meghódítása után és előtt. Után, mert nemzetközi tornákon, Eb-n, vb-n, Világkupán mászták meg a legmeredekebb hegyeket, előtt, mert ... Mert ők azt mondják, a folytatása következik. Biztosak lehetnek abban, hihetünk nekik!
Persze ennek érdekében iszonyatosan meg kell ám feszülniük, legyen szó bármilyen világversenyről vagy éppen az egri viadalról, ahol Hollandia legjobbjai vártak rájuk a nyitónapon. A második negyedben Szremkó Krisztina szétszakadt dressze is jelzi, a 90-es évek meghatározó, mondhatni legjobb, ám az utóbbi időben kissé háttérbe szoruló csapatát joggal nevezhetjük a magyar válogatott egyik nagy riválisának. A Faragó Tamás által is remek szakembernek nevezett Paul Metz ráncba szedte tanítványait, a fiatalságot és a rutint megfelelően ötvözve azon van, hogy újra nagyot alkosson velük. Jó úton vannak, nem véletlen, hogy centerünk ruhacseréjekor 3-4-et láthatunk a táblán.


Egy alkalommal Tiba (világos sapkában) is megtalálta a rést a holland védôfalon
Aztán meg gyorsan 7-4-et. Amint egy kis baj van, összeszedi magát csapatunk: Valkay Erzsébet szépségdíjas csavarral egyenlít, Drávucz Rita és Valkay Ágnes mintaszerűen fejezi be a kontrát, majd előbbi hölgy - immáron a harmadik menetben - válogatottunk első előnygólját is megszerzi. Sós Ildikó két büntetőt is hárít, az ő bravúrjainak is köszönhető, hogy nem nagyon tud közel férkőzni az ellenfél. Nem játszanak jól a mieink, ám klasszisukat mi sem bizonyítja jobban: így is három góllal múlják felül az egy hétig az ausztrálokkal közösen edzőtáborozó vendégeket.
Folytatás ma délután az oroszok ellen - reményeink szerint jóval több biztatás mellett, mert megérdemli a csapat, nem vitás.

Mestermérleg

Faragó Tamás:
- Ahhoz képest, hogy tavaly vereséggel kezdtünk, most csak rosszul játszottunk ... Ez valamivel jobb.
Paul Metz: - Kár volt a második negyedbéli kihagyásért.

Fókára emlékeztek

A Magyar Televízió műsorára tűzte a mérkőzést, és az élő közvetítés során a munkatársak a tíz esztendeje elhunyt operatőrre, Fogarasi Tamásra, a legtöbbek által csak Fókaként becézett társukra emlékeztek. A negyedeket felváltva közvetítették a riporterek (szinte az összes régi és jelenlegi MTV-s itt volt), az eseményeket szokása szerint precízen szervezte Komlósi Gábor, de a nagy számban megjelent kameramanok, technikusok egytől egyig becsülettel tették a dolgukat. A magyar női válogatott - a maga módján - győzelemmel emlékezett, a Fóka-kupát pedig, az elmúlt esztendőt is figyelembe véve, a csapatkapitány Stieber Mercédesz vehette át.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  
  NED-HUN 2003.05.15
  .. további képsorok >>

 
LINKEK