FONTOS


 

ZF Hungária nemzetközi női torna, Eger, Bitskey uszoda
Döntősök a mieink
Jó kezdés után jó vég

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.05.17
--------------------------------------------------------------------------------

Első meglepetésként Faragó Tamás a hollandok ellen kitűnően védő Sós Ildikó helyett Horváth Patríciának adott bizonyítási lehetőséget, az első számú magyar hálóőr a találkozó második felében védte a kaput.

Szenzációsan indult a mérkőzés magyar szempontból, mert egy perc alatt két támadásból két gólt is szereztek a lányok. Mindez ígéretesen folytatódott, szinte csak egy csapat volt a medencében az első negyed során. Ötig meg sem álltak a gólgyártásban Stieber Mercédeszék, a játékrész utolsó percében előnyből szépített az addig indiszponált orosz válogatott. Csekély különbséggel éppen az ellenkezője történt a második negyedben. Három találatig ugyan csak előnyből tudtak kapuba találni Linkováék, utána azonban egyre gyakrabban már akciókból is eredményesek voltak. Fogyott a magyarok előnye, elhalványult nemzeti csapatunk teljesítménye, míg az ellenfél egyre magabiztosabban pólózott. A vendégek edzője nemhiába toporzékolt a medence szélén. A harmadik negyed utolsó másodpercében lett először egyenlő az állás, Turova távolról ívelt Sós kapujába. Vérszemet kapott az orosz gárda, 10-8-ra is vezetett már, amikor elkezdett hajrázni Faragó Tamás csapata és szinte a sírból hozta vissza a meccset. Mindössze nyolc másodperc volt hátra, amikor Sipos Edit lövése besurrant a hálóba, ezzel a győzelmet, egyben a csoportelsőséget is megszerezték a lányaink, és így vasárnap az első helyért játszhatnak.

Mestermérleg
Faragó Tamás:
- Izgalmas, közönségszórakoztató meccs volt, de nem feltétlenül ez a lányok feladata.
Alekszander Kleimenov: - Katasztrofális kezdés után a kapuscsere is segített. A végét nem bírtuk.

Fuchs dicsérte az egri uszodát

Fogadást adott pénteken a városháza dísztermében Nagy Imre, a hevesi megyeszékhely polgármestere.
A köszöntő szavak után egri jellegzetességekkel is kedveskedett a város első embere a külföldi csapatok vezetőinek. A fogadáson szólt a jelenlévőkhöz Abi Fuchs, a LEN belga küldötte is, aki elismerően szólt a rendezésről, és kiemelte, hogy a Bitskey Uszoda a legrangosabb nemzetközi események lebonyolítására is alkalmas.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  
  NED-HUN 2003.05.15
  .. további képsorok >>

 
LINKEK