FONTOS


 

ZF Hungária nemzetközi női torna, Eger, Bitskey uszoda
Az ausztrálok visszavágtak

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Bajzát Rafael, Nemzeti Sport 2003.05.19
--------------------------------------------------------------------------------

Igazi sportcsemegének ígérkezett a Világkupa-győztes magyar és az olimpiai bajnok ausztrál együttes mérkőzése. Az első találat az ausztrál center, Stuhmcke nevéhez fűződött. A szoros védekezésre berendezkedő vendégek ellen nehezen indult be a magyar gólgyártás. Öt perc elteltével Drávucz Rita lőtt a jobb felső sarokba, majd Györe Anett nyolc méterről bombázott szinte ugyanoda. Primász Ágnes kettős kapufás lövése kifelé pattant, Valkay Ágnes csodálatos ejtése viszont beszédült a gólvonal mögé (3-1). A negyed végén Szremkó Krisztinánál kétszer is szabálytalanságot látott Rakovec bíró, s az ellenakciókból egyenlítettek az ausztrálok (3-3).
A fordulás után Fox találatával átvették a vezetést a Görgényi-tanítványok, sőt egy kihasználatlanul maradt magyar kettős emberelőnyt Tito büntetett góllal. Kisteleki kihagyhatatlan helyzetben a kapufára ejtett, szerencsére Primász távoli próbálkozása eredményesnek bizonyult a negyed utolsó másodpercében (4-5). A záró játékrészben újabb kettős emberelőny maradt ki Keogh kapujánál, Valkay Erzsébet vízre pattintott labdája fölészállt.
Testvére is egyenlíthetett volna, ám négyméterese a kapufán csattant. Óriási izgalmak közepette remekül védekezett a magyar csapat, de a támadásoknál elpártolt a lányoktól a szerencse. Szinte szétforgácsolták a kapufát, bezzeg a másik oldalon Melissa Byran nem panaszkodhatott Fortunára, előbb rövid sarkos lövése akadt meg Sós hálójában, majd egy bátortalan kísérlete a védőkön irányt változtatva bepattant a kapuba, eldöntve ezzel a kupa sorsát.


Küzdelemben nem volt hiány a magyar-ausztrál csúcstalálkozón
Mestermérleg

Faragó Tamás:
- Megérdemelten nyertek az ausztrálok, nálunk a győzelmi kényszer görcsösséget is jelentett.
Görgényi István: - Iszonyú elszántsággal játszottak a lányok, szinte nem is kellett őket motiválnom.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  
  NED-HUN 2003.05.15
  .. további képsorok >>

 
LINKEK