FONTOS


 








atlanta1996 Whatizit

Atlantában nem kezdődött jól a 2 hetes versenysorozat számunkra. Napokon keresztül csak szívtuk a fogunkat, és morgolódtunk magunkban: ez sem sikerült, az sem sikerült. A hangulat egyáltalán nem volt rózsásnak mondható. Egerszegi az első napon "csak" bronzot szerzett 400 m-es vegyesúszásban. Sokan már elhúzták a szájukat. Rózsa is csak B-döntős, és visszalép. Na, mindenki szidta Széchyt, Rózsát, és a többi sikertelen sportolót. Aztán megtört a jég, aranyérem született.

rozsa-guttler Rózsa Norbert (jobbra) volt az első magyar, aki a dobogó legfelső fokára állhatott. De nemcsak neki, hanem Güttler Károlynak (jobbra) is játszották a magyar Himnuszt, hisz ő lett a második helyezett. Ezután végre beindult a gépezet. Egér és Czene Attila is bizonyította, hogy az úszókban még meg lehet bízni. Kriszta immár harmadszor lett a 200 m-es hátúszás győztese, s ötszörös olimpiai bajnok. Kovács Ágnes 200 m-es mellúszásban bronzérmes, s lám-lám mit ad isten, neki is Kiss László az edzője! Tehát az úszók "hozták magukat".

kissbalazsKövetkező meglepetés: atlétikában éremesélyesek vagyunk Kiss Balázs jóvoltából. A sportág neve: kalapácsvetés. Bizony, nagy hagyományai vannak idehaza e számnak, gondoljunk csak Csermák Józsefre (1952, Helsinki), vagy Zsivótzky Gyula (1968, Mexikóváros) Kint tanul az Egyesült Államokban, duzzad az energiától, tele van ambícióval és önbizalommal. Naná, hogy győz!

Megint pang az aranygyártás, de szerencsére érmek azért kerülnek a tarsolyba. Csollány Szilveszter, Martinek János, Zala György, kardcsapat, Szalay Gyöngyi, kézis lányok, és még sorolhatnánk a neveket.

benedek Sajnos, a kézis lányoknak nem jött össze az első hely, de még náluk is rosszabbul jártak a pólósok, akik még a dobogóra sem kerültek fel. Benedek Tibort nagyon megviselték az események, mint ahogy az a fotón látható is.

eger Utolsó két nap megint zsúfoltra sikeredett. Kenupárosunk, a Horváth-Kolonics duó csak bronzérmes, kajaknégyesünk is "csak" ezüstös, Pulai "Sumák" sem tud győzni, pedig egy évvel ezelőtt a világbajnokságon bomba formában versenyzett.

Csak Kovács Istvánban bízhatunk, aki csupán azt csinálja, amit az egész két hét alatt, magabiztosan győz, és mindenki látatlanban odaadná neki az aranyat. Ami e szombati napon meg is történt.

koban Már csak a kajak-kenu számok voltak hátra, nagy reményekkel vártuk e két napot, s a szombat bizony elég borúsra sikeredett. Nem úgy a vasárnap. Ünnepnap volt ez a javából. Kőbán Rita kajak egyesben, a Horváth-Kolonics duó kenu párosban végzett az élen. A fiúk szerencsésen köszörülték ki az előzö napi csorbát. Kőbán Rita pedig egyszerre két elsőséget is magáénak mondhat, egyrészt ő Atlanta női kajak egyes olimpiai bajnoka, másrészt ő Magyarország első női olimpiai bajnoka kajak egyesben.


HUNGARY (7G 4S 10B)
Hungary's seven Gold medal's came in the following: Kolonics-Horvath in Canoe Pairs 500m, Istvan Kovacs in 119lbs Boxing, Rita Koban in Kayak Singles 500m, Norbert Rozsa in 200m Backstroke Swimming, Attila Czene in the 200m Individual Medley Swim, Krisztina Egerszegi in 200m Backstroke Swimming and Balaz Kiss in the Hammer Throw.



     Te légy a bajnok!
ATLANTA.1996

  Schmitt Pál, MOB, ISM

 
MULTIMÉDIA

  Egerszegi Krisztina
  Czene Attila
  Kiss Balázs
  Kovács István
  Kőbán Rita
  Rózsa Norbert
  Férfi kenupáros
  Schmitt Pál
  Gloria Estefan: Reach
  Atlanta (klip)

CIKKEK

  Szomorú centenárium

  Krisztina királynő
  Einstand az uszodában
  Krisztina itt, Krisztina ott
  Olimpikonok köszöntése
  Szép volt, Egér!
  "Kivívta a pénzeket"
  Még gyorsabban, még ...
 
KÉPEK

  telefonkártyák
  postai bélyegek
  Atlanta érmesei
  autogrammok
  az olimpia logója
  az érem két oldala

 
LINKEK

  ATLANTA 1996