FONTOS


 

Krisztina itt, Krisztina ott
Emlékezetes történetek, lebilincselő alakítást nyújtó főszereplők 1996-ból
------------------------------------------------------------
forrás: Hegyi Iván, Népszabadság, 1996.12.30
------------------------------------------------------------

Egerszegi Krisztina Miként az rovatunkban már hagyomány, az év utolsó lapszámaiban felelevenítjük az elmúlt tizenkét hónap egy-egy emlékezetes történetét. Elvégre 1996 sem volt más, mint - mondjuk - 1995 vagy 1994, legalábbis annyiban nem, hogy idén is sorra estek meg a csodák a sport világában. Íme tehát, a nagy sztorik és azok főszereplői...

Július: Egerszegi Krisztina

A krónikák feljegyzik, hogy "uralkodott: 1988-tól 1996-ig". Meg azt is, hogy önként mondott le a trónról.

Még mindig övé lehetne a világ. És milyen sokáig!

Gondolják meg: utolsó olimpiai döntőjét 4,15 másodperces előnnyel nyerte. Csak azért nem mondható, hogy a második helyezett amerikai Hedgepeth csupán a hátát látta, mert Egerszegi Krisztina éppenséggel háton úszott.

Lenyűgözőbben, mint valaha.

Nyolc évvel korábban 200 háton nyerte első ötkarikás aranyérmét, idén ugyanezen a távon az ötödiket. Közben Barcelonában utolérhetetlenül tempózott százon, kétszázon és négyszáz vegyesen.

Amikor Atlantában azzal az óriási fórral a falhoz ért, a honfitársak többsége egyszerre nyelte örömében és bánatában a könnyeit. Egerszegi produkciója - szokás szerint - káprázatos volt... de innentől kezdve csak volt.

Szebb búcsút persze elképzelni sem lehet. I. Krisztina oly méltóságteljesen köszönt el, ahogyan kizárólag egy királynő távozik.

Hiába a remény: ráadás nincs, csupán Plusssz van.

Hát... ennyi.

Az örökkévalóságnak.

Egerszegi Krisztina
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Egerszegi Krisztina