FONTOS


 

Férfi ING-bajnokság, 3. forduló
Póló7

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.10.21
--------------------------------------------------------------------------------

1. Ez történt

Férfi ING-bajnokság, 3. forduló
ZF Hungária-Egri VK–Vasas-Plaket-Euroleasing 4–8, Domino-BHSE–Szeged-Beton VE 17–4, Szent István Egyetem-Ybl–Ceglédi VSE-Geosaurus 12–7, OSC-British Knights–BVSC-Brendon 5–10, Legrand-Szentesi VK–Jégcsillag-FTC 4–12, Szolnoki VSC–UTE-Taxi 2000 9–10

3. Plusz-mínusz

A címvédő Honvéd mestere, Kovács István elégedetten állt fel a kispadról a Szeged ellen aratott 17–4-es diadal után, hiszen játékosai nem holmi kötelező leckeként viszonyultak a találkozóhoz. A Domino erejét és példás csapatszellemét jelzi, hogy Sugár Sándoron és a kapus Kovács Zoltánon kívül mindenki feliratkozott a góllistára, az egyenlők közt az első pedig Biros Péter volt, aki négyszer mattolta az ellenfél hálóőrét. Ugyancsak érdemes kiemelni Tóth Frankot, aki négy találattal segítette az újonc Szent István Egyetemet idénybeli első győzelmének megszerzésében a Cegléd ellen.

A harmadik forduló legizgalmasabb találkozója a Szolnok–UTE derbi volt, amelyre több újpesti szurkoló is elutazott. A meccs befejezése előtt mintegy két perccel, amikor 10–8-ra vezettek a vendégek, az UTE drukkerei összetűzésbe kerültek ifjabb Juhász György játékvezetővel. A kellemetelen epizód során egy vodkásüveg landolt a medence partján (aztán darabjaira hullt), végül a bíró és néhány újpesti játékos a sarkára állt, és lecsitította a hangoskodókat. A lila szimpatizánsok egyébként egy poroltót is teszteltek a találkozó során, igénybe véve a környéken ülők tüdejét.

4. Számok víztükrében

A góllövőlista élcsoportja
Biros (Honvéd) 11
Dávid (UTE) 10
Ibolya (OSC) 10
Steinmetz Á. (Vasas) 10
Kovács R. (UTE) 8

Emberelőny kihasználása
Honvéd 68.2% (15/22)
Vasas 60.0% (12/20)
Szolnok 53.6% (15/28)
Eger 47.8% (11/23)
OSC 47.6% (10/21)
BVSC 47.1% (8/17)

5. A hét csapata

Jászberényi (Eger, 2) – Tóth F. (Szent István Egyetem, 1), Biros (Honvéd, 1), Kovács R. (UTE, 1), Kéri (UTE, 1), Létay (FTC, 1), Nitsovits (BVSC, 1)
(Zárójelben: egyesület és hányadszor került be a hét csapatába.)

6. A hét legjobbja

Kovács Róbert
(UTE, 1)
Az újpestiek egyik húzóemberét is csábította a Ferencváros a nyáron, de ő maradt a liláknál, és az új idényben tesz arról, hogy bebizonyítsa, miért is fogadott hűséget. Az első két fordulóban négy gólt jegyzett, a harmadikban ugyanennyivel terhelte meg a Szolnok hálóját. Miután igen szoros mérkőzést vívott a két csapat, az ezúttal gólínségben szenvedő Dávid Zoltán szerepét átvéve Kovács Róbert termelékenysége nagyban szükségeltetett ahhoz, hogy az UTE hibátlan maradjon.
(Zárójelben: egyesület és hányadszor lett a hét legjobbja.)

7. Következik

3. forduló. Október 21.: Jégcsillag-FTC–ZF Hungária-Egri VK, Szeged-Beton VE–Legrand-Szentesi VK. Október 25.: Ceglédi VSE-Geosaurus–Szolnoki VSC, UTE-Taxi 2000–Vasas-Plaket-Euroleasing. Október 26.: BVSC-Brendon–Domino-BHSE, Szent István Egyetem-Ybl–OSC

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK