FONTOS


 

Kásás Zoltán és a kapu fölött elsuhanó labdák
Nem jó indok a fáradtság

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.10.18
--------------------------------------------------------------------------------

A férfi ING-bajnokság harmadik fordulójának csütörtöki nyitó találkozóján az Eger fogadta a Vasast, és azt a célt tűzte ki, hogy ússza meg ötgólos különbséggel a nem sok jót sejtető találkát. Nos, a számukra előzőleg elfogadható különbségen sikerült faragniuk Petikéknek, hiszen csak 8–4-re szenvedtek vereséget a dekoncentráltnak tűnő elitgárda ellen.

Az angyalföldiek lövőtudományával akadtak elsősorban gondok, meg aztán a 21 esztendős, már a felnőttválogatottban is bemutatkozó Jászberényi Gábor is kibabrált Kásásékkal. Az ólmos Vasas produkcióját leginkább a mester Kásás Zoltán ostorozta, aki még szankciókról is említést tett mérgében. De vajon csak elszólás volt, vagy komolyan gondolta a szakember?

"Hogy lesz-e szankció, még nem tudni, de most nem is feltétlenül büntetésre kell gondolni – magyarázta a tréner. – A szankció elképzelhető több vagy keményebb edzés formájában, ha éppen arra lesz szükség.

Bosszús voltam a teljesítményünk miatt, ezt a játékot nem tudom elfogadni. Mint ahogy azt az indokot sem, hogy állítólag csúszott a labda, vagy hogy fáradtak voltak a srácok az előző napi, Volgográd elleni edzőmeccs miatt. Tény, igen kemény kétkapuzás volt, a normálisnál hosszabb játékidővel, de a fáradtság legfeljebb a robbanékonyság hiányát magyarázhatja, ettől még nem kéne fölélövöldözni a labdákat.”

Amennyire csodálkoztunk Kásás Zoltán elégedetlenségén a belgrádi Euroliga-selejtező veretlen megnyerése után, annál inkább érthető a csütörtöki produkció után megfogalmazott kritikája.

A vesztes lehetett elégedettebb
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.10.17
--------------------------------------------------------------------------------

Férfi ING-bajnokság
ZF Hungária-Egri VK–Vasas-Plaket-Euroleasing 4–8 (0–2, 2–3, 0–1, 2–2)

Eger, Bitskey-uszoda, 1000 néző. V: Vojvoda, Móni
EGER: JÁSZBERÉNYI – Ágner 1, HEGEDŰS, Bálint, Tóth P., Csányi, Seress. Cs: Szabolcsi Z., Petik 2, Éles, Kiss L., Bene 1. Edző: Vidumanszky László
VASAS: Kósz – Madaras 1, Vindisch 1, Varga II Zs., VARGA T. 2, Kásás 1, STEINMETZ B. 1. Cs: Gombos, Mátyás 1, Hesz, Bánhidy, Varga D. 1, Steinmetz Á. Edző: Kásás Zoltán
Gól – emberelőnyből: 3/2, ill. 4/3
Négyméteresből: 1/1, ill. –

Öt gólon belül maradni az öt világbajnok ellen – fogalmazták meg a célt az egriek a fővárosi sztárgárdával szembeni találkozó előtt. Öt percig sikerült is gól nélkül letudni a meccset, Varga Tamás találata után azonban Steinmetz Barnabás is túljárt Jászberényi Gábor eszén. A folytatás öt újabb gólt hozott, ebből kettőt a hazaiak szereztek, ám a harmadik negyedben csak egyszer rezdült meg a háló. A láthatóan energiatakarékos Vasas különösebben nem erőlködött a negyedik negyedben sem, amit a lelkes egriek ki is használtak, döntetlenre hozva a záró játékrészt. A fővárosiak győzelme egy pillanatig sem volt kétséges, ám a dicséret feltétlenül kijár a remekül helytálló házigazdáknak is, akik biztos pontként tudhatták maguk mögött a kapuban Jászberényit.

Mestermérleg
Vidumanszky László:
– Elégedett vagyok az eredménnyel, örülök, hogy tartottuk a lépést a Vasassal. Ez a teljesítmény biztató lehet a folytatásra.
Kásás Zoltán: – Kritikán alul játszottunk az ügyesen pólózó egriek ellen, akiknek ráadásul van egy jó kapusuk is.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK