FONTOS


 

Férfi olimpiai keret. Szerdán már edzést tart a szövetségi kapitány
Dénes meghívta Dénest

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.05.15
--------------------------------------------------------------------------------

Véget ért a hazai vízilabda-bajnoki idény a férfiaknál, s bár a Domino-BHSE még nagy dobásra készül május 28-án és 29-én az Euroliga négyes döntőjében, a sportközvélemény figyelme fokozatosan a válogatottra irányul.

Az olimpiai keret
Vári Attila, Molnár Tamás, Kiss Gergely, Biros Péter, Szívós Márton, Fodor Rajmund, Gergely István (Honvéd), Kásás Tamás, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás, Varga II Zsolt, Madaras Norbert, Vindisch Ferenc (Vasas), Varga Dénes (UTE), Jászberényi Gábor (Eger), Szécsi Zoltán (BVSC), Benedek Tibor (Pro Recco, olasz), Kiss Csaba (Sabadell, spanyol)
Péntektől például már lehet szemezgetni a Kemény Dénes szövetségi kapitány által kihirdetett olimpiai keretből: ki az, aki kimaradt az őszi vagy a januári névsorból, vagy éppen ki a kakukktojás. Nos, feltűnik, hogy Székely Bulcsú, Kis Gábor vagy éppen Varga Dániel neve hiányzik a tizenkilences listáról, mégis maradt három Varga. Tudniillik Dániel öccse, a közelmúltban a Szalay Iván Vízilabda Alapítvány legjobb utánpótlás-játékosnak járó díját átvevő Varga Dénes helyet kapott a bő keretben. Dumi (így becézik) mindössze 17 esztendős.
"Különösebb részletezésbe nem akarok belemenni, most ezt a keretet találtam ideálisnak ahhoz, hogy július huszonegyedikéig kiválasszam belőle a tizenhárom olimpiai résztvevőt – mondta Kemény Dénes. – A rendkívül tehetséges Varga Dénesnek hasznos, hogy ott lehet velünk, mint ahogy idővel a válogatott is jól járhat vele. Kilencvenhétben Biros Petit hívtam meg ifjoncként, aztán olimpiai bajnok lett belőle, kétezerben Varga II Zsolt és Madaras Norbi edzett a csapattal, s tavaly világbajnokságot nyertek."
Néhány hete véglegessé vált, hogy a pólóválogatott öt napot együtt tölthet el az ausztriai Heiligenblutban, a híres Grossglockner-csúcs tövében. A jövő szerdától péntekig tartó margitszigeti összetartást követően vasárnap utazik el a keret (természetesen a hét Domino-játékos nélkül) a sógorokhoz, és az azt követő pénteken tér haza.
"Azon igyekeztem, hogy az erőltetett menetet követően beiktassak egy kis helyváltoztatást – folytatta a szakvezető. – A síparadicsom magaslata, a szép környezet, a mindent kielégítő lehetőségek kedvező egészségügyi hatással lesznek a srácokra. A felhalmozódott méreganyagok kikerülnek a fejekből, mindenképpen pozitív impulzus éri a játékosokat."
Figyelemre méltó, hogy az edzőtábor nem kerül semmibe (csak az utazást kell fizetni), tudniillik az egyik tulajdonos, a volt műkorcsolyázó Horváth Zoltán látja vendégül az olimpiai és világbajnokokat.
S hogy látja a játékosok állapotát a kapitány? Nos, érdekes hasonlattal élt:
"A bő keretbe tizennégy játékost adó Honvéd és Vasas kedden befejeződött párharcát két nehézsúlyú bokszoló csatájához hasonlítanám, akik a tizenkettedik menetben járnak, és jobbára csak dülöngélnek. Szóval sok volt, s most arra kell törekedni, hogy egyszerre eddzünk és pihenjünk is."
A dominósok egyébként június 2-án csatlakoznak a többiekhez, a Világliga-sorozat pedig június 11-én indul.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK