FONTOS


 

Konfliktus
Elköszöntek Derekastól a BVSC-ben

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.04.29
--------------------------------------------------------------------------------

Noha még nem vehető száz százalékig biztosra, hogy a BVSC egyes játékosai és Gerendás György edző Egerbe teszi át székhelyét a következő idényre, a megegyezésnek igen jók az esélyei.

Megvalósulás esetén pediglen arra lehetett számítani, hogy Gerendás Györgyöt addigi jobb keze, Derekas Szilárd követheti a kispadon, már csak azért is, mert a szakvezető eltiltása miatt ő meccselt a végül sikerrel megvívott bronzpárharcban, sőt – miután Gerendás inkább másodedzőnek íratta be magát – őt dobták be a játékosok a Komjádi vízébe a decemberi Szuperkupa-diadalt követően is. Csak emlékeztetőül: a Domino volt az áldozat.
A kilenc éve a vasutasok utánpótlásedzőjeként dolgozó Derekas azonban már biztosan nem veheti át a csapatot, tudniillik szakmai okok miatt (!) megköszönték neki a munkáját – holott az elmúlt három alkalommal három bajnokságot nyert az ifikkel, míg az idén a második vagy a harmadik hely jut a fiataloknak.
"A kialakulóban lévő új helyzetben más a szakmai elképzelésem, mint a klubé – magyarázta Derekas. – Míg én az elitképzés híve vagyok, addig a BVSC-nél a tömeges képzést erőltetik. Ezt úgy értem, hogy a legtehetségesebb fiatalokat fokozatosan érdemes beépíteni a nagy csapatba, azaz két-háromnál több játékost nem szabad felvinni, addig a mostani elképzelések szerint egyszerre tizenakárhányat is felvinnének a nagyokhoz."
Derekas nem tagadja, hogy ő is arra számított, Gerendás Egerbe szerződése esetén ő lehet a vezetőedző, s valóban, a bronzérmes gárdából Kis Gábor, Czigány, Gulyás, Zoufal, Nagy Viktor, Decker és Gór-Nagy is az általa irányított ifi csapatból került ki az elmúlt években. A fejleményeket a szakosztályt működtető kft. ügyvezetője, Gerendás György közölte vele, ám Derekas biztos benne, nem Gerendás miatt alakultak így a dolgok.
"Nem Szilárd szakmai munkájának kritikájáról van szó – szögezte le Gerendás György –, hanem a kft. egyik tulajdonostársával akadt személyes konfliktusa. Nekem pláne nem lehetett semmi okom a váltásra, hiszen Szilárd sokat segített, nagy szerepe van az elmúlt évek sikereiben. Egy ilyen súrlódás minden más munkahelyen megtörténhet, s mi nem is akartunk megválni tőle, ugyanis az eddigi jövedelme megtartásával felajánlottuk neki, hogy gyerekekkel foglalkozzon. Ez az ajánlat most is érvényes."
Gerendás amúgy nem tartja olyan nagy ügynek a történetet, Derekas viszont szomorú, és kevesebbet alszik, mint korábban. Ja, és éppen a napokban szigorlatozott utolsó évesként vízilabda tantárgyból a TF-en Kemény Ferencnél, így hamarosan a legmagasabb képesítést igazoló szakedzői diplomát kaphatja kézhez.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

 

 
LINKEK