FONTOS


 

liga már hozzájárult, hogy a BVSC átadja a jogot
Az Eger az Euroligába vágyik

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.05.24
--------------------------------------------------------------------------------

Az Eger és a BVSC vízilabdacsapatának vezetői aláírták azt az együttműködési megállapodást, amely szerint a fővárosiak nyolc játékosa (Czigány Károly, Dabrowski Norbert, Decker Ádám, Fülöp Gergely, Gór-Nagy Miklós, Kis Gábor, Nyéki Balázs, Szécsi Zoltán) és eddigi szakvezetője, Gerendás György két évig a hevesi megyeszékhelyen folytatja pályafutását.

Minderről dr. Halmos Péter, az egriek elnöke számolt be, aki elárulta, hogy június 2-án sajtótájékoztatót tartanak, amelyen még szeretnének meglepetéssel szolgálni.
Annyit most is megtudhattunk, hogy a bajnokságban hetedik helyen végző egri csapatból négyen (Bálint Gergő, Jászberényi Gábor, Hegedűs Gábor, Seress Tibor) maradnak, a két válogatott kapus, Szécsi és Jászberényi pedig már alá is írta szerződését. A tervek szerint a gárda két napot Budapesten, hármat Egerben készül majd, de ez csak egy alapszám, ami módosulhat. Például akkor, ha az Eger az Euroligában indulhat.
Ez persze furcsán hangzik, hiszen a BVSC nem szűnik meg, ám mint jelentősen meggyengülő alakulat lemond az Euroliga-indulás jogáról. Logikusan következik ebből, hogy a negyedik helyre befutó FTC kapja meg a lehetőséget, ám korántsem biztos, hogy a logika és a szokásjog ez esetben érvényesül. Az egriek ugyanis azon vannak, hogy a legnívósabb sorozatban próbálják ki magukat, s a férfiliga – ha nem is nagy többséggel – hozzájárult, hogy a zuglóiak az alaposan megerősödő hevesieknek adják át a jogot. Már csak a Magyar Vízilabda-szövetség elnökségén múlik, hogy a Fradit kigolyózzák, vagy sem.
"A BVSC nem visszalép, hanem átadná a jogot" – értelmezte a helyzetet dr. Halmos Péter, s ez a terület nincs szabályozva. A klubvezető elmondta, hogy külföldön is van erre példa, s miután az európai szövetség (LEN) tudomásul veszi a nemzeti szövetségek nevezését, valóban az elnökség állásfoglalásán múlik az Eger Euroliga-szereplése. Az elnök hangsúlyozta, ha megkapnák a lehetőséget, az egyik csoporttorna rendezését is vállalná a klub, s garantált lenne a telt ház.

Bessenyei Attila lett a BVSC edzője
Nyolcan mennek Egerbe

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Gulyás Attila, Nemzeti Sport 2004.05.02
--------------------------------------------------------------------------------

Ha elindul a vonat…
Az idény vége felé felröppentek a pletykák a BVSC háza táján, melyek szerint a csapat nagy része Egerben folytatja pályafutását.

A múlt héten már nyílt titok volt, hogy Gerendás György, a vasutasok edzője és a BVSC Kft. ügyvezető igazgatója előrehaladott tárgyalásokat folytat a hevesiekkel, és az óvatos megnyilvánulások után most feloldották a hírzárlatot. Zsoldos János, a kft. társtulajdonosa választ adott arra, miért van szükség a fúzióra: "Az idény végére a BVSC Kft.-nek súlyos anyagi problémái adódtak. Menekülési útvonalként olyan egyesületet kerestünk, amelynek szintén nagy hagyományai vannak, és szakmailag is megfelelő körülményeket tudnak garantálni. Egerben adottak a feltételek, ezért kilencvenkilenc százalékos biztonsággal kijelenthető: kétéves együttműködési szerződést kötünk a hevesiekkel. Ennek értelmében Gerendás György – akinek státusa nem változik a kft.-n belül – és a csapat azon része, amely vállalta a pendlizést, ősztől az Egert erősítik. A következő játékosokról van szó: Szécsi, Nyéki, Kis Gábor, Gór-Nagy, Fülöp, Dabrowski, Decker és Czigány. Ôk csak kölcsönben lesznek a vidéki csapatnál, tehát szabad lesz az átjárás. Vinczének és Nitsovitsnak lejárt a szerződése, ők szabadon igazolhatóak. A többiek itt maradnak, és szeretnénk, ha a Szegednek kölcsönadott Szűcs Levente is visszajönne. Ôsztől ez a csapat célozza meg a bajnokság hatodik, vagy hetedik helyét, a hiányt ifjúsági játékosainkkal pótolnánk. A felnőtteket Bessenyei Attila, az ifiket Wolf Péter fogja irányítani."
Mint kiderült, a BVSC vezetősége új koncepciót dolgozott ki a következő esztendőkre. "Más szakmai alapokra építünk – így Zsoldos. – A korosztályos edzőkön kívül úszóedzők foglalkoznak majd a gyerekekkel. Eddig kevesebb szakemberrel és kevesebb gyerekkel dolgoztunk, tehát korosztályonként csak két-három tehetséges játékos kerülhetett felsőbb szintre, így több pénz ment el igazolásokra. Most több trénerrel szeretnénk több gyereket nevelni – egy korosztályos bajnokságban akár több csapat is indulna – így igazolás nélkül lehet majd erős felnőtt csapatunk."

Egerbe költözik a bronzérmes BVSC?
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2004.04.28
--------------------------------------------------------------------------------

Nem újkeletű hír, hogy az immár bronzérmes és Euroliga-résztvevő BVSC-Brendon – egyszerű szóhasználattal élve – Egerbe költözik. Mindez pontosabban fogalmazva úgy fest, hogy Gerendás György a hevesi megyeszékhelyen folytatná edzői pályafutását, s több játékos is vele együtt érkezne a vasutasoktól.

A tranzakció lényege, hogy Egerben szupercsapatot szeretnének verbuválni, aminek megvalósításához jó alapot szolgáltat a Szőnyi úti gárda ingatag lábakon álló anyagi háttere, vagyis a fővárosiak magas szakmai nívója összetalálkozhat a vidéki fellegvár nyújtotta jobb feltételekkel. Miután pedig régóta megy a találgatás, úgy gondoltuk, hogy immár hivatalosan elismert konkrétumokra bukkanhatunk az ügyben, ám dr. Halmos Péter, a ZF Hungária-Egri VK elnöke óvatosan fogalmazott:
"Eger bajnokesélyes csapatot akar, és az ötletet a város vezetősége is magáévá tette, illetve a helyi vállalkozók is nyitottak rá. Hogy ez megvalósuljon, jó játékosok kellenek, no meg jó edző, így történhetett meg, hogy felvettük a kapcsolatot a BVSC-vel. Annyit mondhatok, jól haladnak a tárgyalások, ám akad még néhány pont, amelyeken megbukhat az elképzelés."

Halmos Péter hangsúlyozta, hogy nem lesz teljes vérátömlesztés a létrehozandó megállapodást követően, azaz több jelenlegi egri játékos is tagja lenne a remélt bajnokesélyes csapat keretének.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK